Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

ΙΔΟΥ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Προς τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας.

Η στυγνή δολοφονία του Αλέξανδρου πυροδότησε το μεγαλύτερο ξεσηκωμό από τη μεταπολίτευση και μετά. Ένα κίνημα με πανελλαδικό χαρακτήρα, πλατύτερο, μαζικότερο και σκληρότερο κι απ’ αυτό των δολοφονιών του Καλτεζά το ’85 και του Νίκου Τεμπονέρα το ’91.
Κάτω από την πίεση της φτώχειας, της ανεργίας και της τρομοκρατίας χιλιάδες μαθητές, φοιτητές, εργάτες και εργαζόμενοι διαδηλώνουν καθημερινά σε όλη την Ελλάδα φωνάζοντας:
«Η τρομοκρατία δε θα περάσει», «αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές».
Οι δηλώσεις πυγμής από τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς της είναι η απάντηση από τη μεριά της κυβέρνησης, ενώ σύσσωμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης συκοφαντούν ή υπονομεύουν με τον τρόπο τους τις διαδηλώσεις και προσπαθούν να τις επαναφέρουν στην «τάξη».
Η δράση προκαλεί την αντίδραση και έτσι όλα τα παραπάνω δίνουν τροφή στην αστυνομία και στο παρακράτος που μπαίνει ξανά, όπως και παλιότερα, στο παιχνίδι της καταστολής. Σ’ αυτό το κλίμα κυλά τις τελευταίες μέρες κι η ζωή στον τόπο μας. Με καθημερινές διαδηλώσεις στους δρόμους της πόλης εργαζόμενοι, μαθητές, φοιτητές αντιστέκονται στην κρατική τρομοκρατία.
Παράλληλα, απ’ την πλευρά της αστυνομίας, φήμες για επικείμενες καταστροφές από «εισαγόμενους» κουκουλοφόρους διαδίδονται σκόπιμα για να κάμψουν το ηθικό των διαδηλωτών και να τρομοκρατήσουν τους πολίτες. Στήνουν όπως και σε άλλα μέρη της Ελλάδας «αγανακτισμένους πολίτες» με πρωτοπόρους χρυσαυγίτες και άλλους φασίστες.
Για όλους τους παραπάνω λόγους και για την ενίσχυση και διασφάλιση των κινητοποιήσεων του λαού και της νεολαίας, καλούμε μέσα στα επόμενα 24ωρα τη Διοίκηση του ΕΚΘ να προχωρήσει σε έκτακτη Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων καθώς και των Δ.Σ. των σωματείων που εκπροσωπούνται στο ΕΚΘ.

Για την Αγωνιστική Κίνηση Οικοδόμων
οι αντιπρόσωποι στο ΕΚΘ
Λιαμπότης Σωτήρης
Σερίφης Διονύσης
Χεκίμογλου Άκης
Ακόμα περιμένουν απάντηση οι συντροφοί μας στην Θεσπρωτία

Δεν υπάρχουν σχόλια: