Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ ΜΕΡΑ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με μεγάλη συμμετοχή έγιναν οι διαδηλώσεις της απεργιακής κινητοποίησης και στην Κέρκυρα.


Η πορεία ξεκίνησε απο το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας με την συμετοχή συνδικαλιστικών φορέων , εκπαιδευτικών, φοιτητών και αρκετών μαθητών και διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης καταλήγοντας στην Νομαρχία. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν "Δέν είναι μόνο μιά διαμαρτυρία είναι αγώνας για μια άλλη κοινωνία" , " Δολοφονούν παιδια, κλέβουνε ταμεία αυτό δεν είναι κράτος είναι η μαφία", Το κράτος τους φοιτητές αποκαλεί αλήτες , αλήτες είναι τα ΜΑΤ και οι ασφαλίτες".

Η πορεία τελείωσε χωρίς επεισόδια και αξίζει να σημειωθεί ότι κατα την διαρκεια των μέχρι τώρα συγκρούσεων δεν έγινε καμιά ζημιά σε καταστηματα της πόλης. Οι επιθέσεις των διαδηλωτών είχαν ως στόχο μόνο το αστυνομικό τμημα στην πλατεία Σαρόκο και την Αστυνομική Διεύθηνση στην λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η "ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ" " Αυτή η απεργία γίνεται για την υπεράσπιση των κατακλεμμένων ασφαλιστικών ταμείων . Αυτή η απεργία γίνεται στην δίνη της μαύρης κρίσης που την προκάλεσαν αυτοί που προσκυνούν τον θεό της αγοράς, αυγατίζοντας αμύθητα πλούτη και την πληρώνουμε εμείς με ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων ,φτώχεια, ανεργία, υποθήκευση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων και κρατική βία.
Αυτή η απεργία γίνεται μέσα στο μαύρο πένθος για την δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου. "

Τέλος , κατάληψη έγινε σήμερα στο Istituto Ellenico a Venezia στην Βενετία από ακτιβιστές των οργανώσεις Rivolta και Morion οι οποίοι κρέμασαν πανώ από την ταράτσα που έγραφε "Δολοφόνοι! Άλήθεια και δικαιοσύνη για τον Αλέξη"

Δεν υπάρχουν σχόλια: