Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2008

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΤΑΝ Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ

Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι, Νέοι και Νέες,
Διαβάσαμε την προηγούμενη εβδομάδα στον τοπικό τύπο της πόλης αλλά και στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης» ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τις εκλογές στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας και έχουμε να κάνουμε τα εξής σχόλια για τη συκοφαντική επίθεση εναντίον μας:
1) Στην αρχή διαβάσαμε ότι «μαζί με την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ υπονομεύσαμε τον ταξικό προσανατολισμό του συνδικαλιστικού κινήματος».
ΕΛΕΟΣ!!! Η πόλη μας είναι μικρή και όλοι γνωρίζουν τη συνεπή μας αντιπαράθεση με τις δυνάμεις του δικομματισμού.
2) Μετά διαβάσαμε ότι η «Αγωνιστική παρέμβαση που στηρίχθηκε και από το ΝΑΡ, συνεργάστηκε με τον ΣΥΝ». Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ πιστή στη λογική της ταξικής ενότητας των εργαζομένων συνεργάστηκε με εργαζόμενο, μέλος της ΑΚΟΑ και είμαστε περήφανοι γι΄ αυτό. Όταν εσείς σύντροφοι του ΠΑΜΕ είχατε στο ψηφοδέλτιο που στηρίξατε στο Δήμο της Πρέβεζας στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ηγετικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ συνεργαστήκατε με το ΣΥΝ;
3) Κατά τη συγκρότηση του προεδρείου εμείς προτείναμε αριστερό προγραμματικό προεδρείο, χωρίς τις δυνάμεις του δικομματισμού, ενώ εσείς προτείνατε για πρόεδρο το συνάδελφο της ΠΑΣΚΕ εφόσον θα σας έδινε η ΠΑΣΚΕ τη θέση του γραμματέα: Ενωμένοι και αντιπροσωπευτικοί στο μοίρασμα των «οφιτσίων», διασπασμένοι στους αγώνες με τους εργαζόμενους που διαφωνούν μαζί σας. ΣΤΑ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΜΑΖΙ στις ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΧΩΡΙΑ. ΦΟΒΕΡΗ ΛΟΓΙΚΗ! Το ίδιο κάνατε στο σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων, όπου συγκροτήσατε κοινό προεδρείο με τη ΠΑΣΚΕ ενώ μπορούσατε να κάνετε μαζί μας.
4) Η προσπάθειά σας να μας μπλέξετε σε σενάρια «νέων συμμαχιών» και μαγειρεμάτων με ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ δείχνει πολιτική αδυναμία-μυωπία να εξηγήσετε την πτώση σας από 27 ψήφους στις προηγούμενες εκλογές σε 18 σε αυτές που έγιναν τώρα.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, του ΠΑΜΕ,
Πιστεύουμε ότι η αντίληψη «κάθε άλλος αριστερός είναι εχθρός», έχει κοντά ποδάρια. Η πολιτική- ιδεολογική αντιπαράθεση πρέπει να γίνεται, αλλά με αρχές.
Εμείς έχουμε ανοιχτό πολιτικό-ιδεολογικό μέτωπο με την συνδιαχείρηση-συγκυβέρνηση του ΣΥΝ με το ΠΑΣΟΚ στο συνδικαλιστικό κίνημα. ΤΗ ΛΑΣΠΗ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΣΑΣ.
Η κοινή μας δράση συνάδελφοι του ΠΑΜΕ ενάντια στην ανέγερση νοσοκομείου με ΣΔΙΤ ή η παρεμπόδιση διαγραφής των συνταξιούχων από το Εργατικό Κέντρο έπρεπε να σας οδηγήσει σε άλλα συμπεράσματα.
Εμείς ως ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, για μια νέα αγωνιστική ενότητα ενάντια στην πολιτική της ΝΔ, της Ε.Ε., του κεφαλαίου και την συναίνεση του ΠΑΣΟΚ.

Η τακτική «ρίξε λάσπη όλο και κάτι θα μείνει» δε θα σας περάσει.
Οι εργαζόμενοι δεν είναι χαζοί.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα

---------------------------------------------------------------ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣΙδιωτικού και Δημόσιου τομέα
Τα αποτελέσματα των εκλογών στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας (σε παρένθεση τα αποτελέσματα του προηγούμενου συνεδρίου):
Ψήφισαν: 68 (88)
1)ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ 39 (51): 5 έδρες
2) ΔΑΣ (ΕΣΑΚ/ΠΑΜΕ) 18 (27): 3 έδρες
3) ΑΓ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-συνεργαζόμενοι 11 (10): 1 έδρα
Το ψηφοδέλτιο της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ-συνεργαζόμενοι συγκροτήθηκε από εργαζόμενους ανένταχτους, από μέλη του ΝΑΡ, του ΜΕΡΑ και της ΑΚΟΑ.Η λογική για μια νέα ταξική ενότητα στη βάση των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης-Ε.Ε- κεφαλαίου, στη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ και για ένα νέο εργατικό κίνημα ανεξάρτητο από το κράτος και την εργοδοσία βρίσκει έδαφος. Αυτό δείχνει η άνοδο τόσο σε ψήφους όσο και σε ποσοστό (η δεύτερη έδρα χάθηκε στη κλήρωση) με τις υπόλοιπες παρατάξεις να έχουν σοβαρές απώλειες.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: