Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

"οικολόγοι" της συμφοράς κατά ΕΝΑΚ



Νομού Κέρκυρας

Κέρκυρα 29 Μαΐου 2009

ΔΕΛΤΊΟ ΤΥΠΟΥ

Οικολόγοι της συμφοράς κατά ΕΝΑΚ

Μήνυση κατέθεσαν στελέχη των «οικολόγων» πράσινων Κέρκυρας κατά της ΕΝΑΚ και του Μάριου Άνθη γνωστού αγωνιστή της Αριστεράς της Κέρκυρας.

Τους ενόχλησαν - λέει - τα συνθήματα που είναι γραμμένα στους τοίχους της παλιάς πόλης.

Κάτι τέτοιο δεν έχουν αποτολμήσει ούτε ακροδεξιές φασιστικές οργανώσεις.
Εκείνο όμως που έχει σημασία είναι το τι δεν έχει ενοχλήσει ακόμα τα στελέχη των δήθεν οικολόγων της συμφοράς.

Δεν τους έχει ενοχλήσει που μετά από 40 χρόνια ανηλεούς τουριστικής εκμετάλλευσης του νησιού , δεν έχουμε πόσιμο νερό.

Δεν τους έχει ενοχλήσει που οι όγκοι σκουπιδιών μας πνίγουν κάθε τόσο γιατί μετά από 40 χρόνια ανηλεούς τουριστικής εκμετάλλευσης του νησιού μας δεν έχει μεριμνήσει η πολιτεία για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων όπως ζητούν οι κάτοικοι του Τεμπλονίου και της Λευκίμμης με τους αγώνες τους τόσα χρόνια.

Δεν τους έχει ενοχλήσει η καταστροφή της Πυλίδας από την λειτουργία του Νταμαριού-τέρας απάνω στου Τρουμπέτα.

Δεν τους έχει ενοχλήσει που είμαστε η μοναδική πρωτεύουσα Νομού στην Ελλάδα (μετά από 40 χρόνια τουριστικής εκμετάλλευσης) που οι Νταλίκες διασχίζουν την κεντρική εμπορική πλατεία της πόλης μας.

Δεν τους έχει ενοχλήσει που η παλιά πόλη έχει μετατραπεί σε κοτέτσι με τα κλιματιστικά, τα καλώδια, τα αυτοκίνητα και τις κακόγουστες φτηνιάρικες και σκισμένες τέντες των καταστημάτων.

Τους ενόχλησε μια μικρή τοπική κίνηση που αντιστέκεται σε όλα αυτά;

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρόλο που δεν έχει την δυνατότητα να προβάλει τις θέσεις της ενόψει των Ευρωεκλογών (μιας και το σύνολο των κομμάτων -συμπεριλαμβανομένων- και των «οικολόγων» της συμφοράς μοίρασαν όλες τις δυνατότητες προβολής μεταξύ τους) απόφυγε και θα αποφύγει και στο μέλλον την αναγραφή συνθημάτων μέσα στην πόλη και ιδιαίτερα σε ιδιωτικούς και μνημειακούς χώρους (βεβαίως) .

Αυτό νομίζουμε ότι πρέπει να τηρήσουν όλες οι οργανώσεις και κινήσεις του νομού μας και πιστεύουμε ότι θα πρέπει εμείς οι ίδιοι να προστατεύσουμε τα μνημεία της πολιτιστική μας κληρονομιάς.

Η πολιτεία πρέπει να εξασφαλίζει το δικαίωμα των πολιτών να δημοσιοποιούν την άποψη τους και όχι να ασκεί διώξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: