Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Έφυγε ο Κώστας Μπατίκας

Ανακοίνωση του Νέου Αριστερού Ρεύματος


Έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 17 Μαΐου σε ηλικία 64 ετών, ο Κώστας Μπατίκας, αγωνιστής του κομμουνιστικού κινήματος από την περίοδο της δικτατορίας μέχρι σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της χούντας αναπτύσσει σημαντική αντιδικτατορική δράση στο φοιτητικό και μεταναστευτικό κίνημα μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ.

Υπήρξε μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ από το 10ο συνέδριο (1978) μέχρι το καλοκαίρι του 1989, όταν συγκρούστηκε με τον κυβερνητισμό και τον ιδεολογικό εκφυλισμό της ηγεσίας του ΚΚΕ.

Μαζί με άλλα στελέχη και μέλη του ΚΚΕ που αποχώρησαν την ίδια περίοδο, υπήρξε συνιδρυτής του Νέου Αριστερού Ρεύματος.

Αποχώρησε από το ΝΑΡ το 1991 μαζί με άλλους συντρόφους που διαφώνησαν σε ζητήματα θεωρίας και στρατηγικής.

Το 1992 πρωτοστατεί στην έκδοση του θεωρητικού – πολιτικού περιοδικού «Αριστερή Ανασύνταξη», καθώς και στην ίδρυση της ομώνυμης οργάνωσης. Από τη συνένωση της «Αριστερής Ανασύνταξης» με την οργάνωση «Εργατική Πολιτική», προέκυψε το 2007 η κομμουνιστική οργάνωση ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ, της οποίας ο Κώστας Μπατίκας υπήρξε ιδρυτικό μέλος και θεωρητικός νους.
Το Νέο Αριστερό Ρεύμα με ανακοίνωσή του εκφράζει τα συλλυπητήρια του στους συντρόφους της Κ.Ο. Ανασύνταξη και στους οικείους του. Τιμά τον επαναστάτη, ασυμβίβαστο, σκεπτόμενο και μαχόμενο κομμουνιστή που έφυγε.

Η κηδεία του Κώστα Μπατίκα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Μαΐου στις 4 η ώρα στο νεκροταφείο Νέας Σμύρνης. Η νεκρώσιμη πομπή θα ξεκινήσει στις 3 από το σπίτι του στην οδό Άνοιξης 3, Πλατεία Άνοιξης στη Νέα Σμύρνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: