Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Κομμουνιστική Ανανέωση

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ
Σόλωνος 120 Τηλ 210 3835356- Fax: 210 3835431- e-mail: komman@otenet.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Κομμουνιστική Ανανέωση, αφού παρακολούθησε συστηματικά τις διαδικασίες που οδήγησαν στην συγκρότηση του Μετώπου των Δυνάμεων της Αντικαπιταλιστικής, Επαναστατικής, Κομμουνιστικής Αριστεράς και της Ριζοσπαστικής Οικολογίας (ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥΝεργασία για την Ανατροπή)- (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.), με απόφαση της Πολιτικής της Επιτροπής της 12/4/09, αποφάσισε την συμμετοχή της στο Μέτωπο αυτό.
Εκτίμηση της Κομμουνιστικής Ανανέωσης είναι ότι το Μέτωπο αυτό προσεγγίζει σε σημαντικό βαθμό τα χαρακτηριστικά του Μετώπου που και εμείς θεωρούμε ως αναγκαίο από τη συγκρότησή μας. Αντίπαλος μας είναι η αστική πολιτική και οι πολιτικές δυνάμεις που υπηρετούν το κεφάλαιο.
Καθήκον του Mετώπου είναι να θωρακίσει το φυσικό εχθρό του κεφαλαίου, την εργατική τάξη, με τα θεωρητικά και πρακτικά εργαλεία που θα την ωθήσουν να παίξει τον πολιτικό ρόλο που της αρμόζει.
Είναι σαφές για μας ότι το Μέτωπο αυτό δεν εξαντλείται στην εκλογική κάθοδο αλλά έχει προοπτική την διεύρυνσή του και την εκπόνηση ενός Ριζοσπαστικού Προγράμματος που θα συνδέει τα άμεσα αιτήματα της εργατικής τάξης με τον αγώνα για την ανατροπή του καπιταλισμού, για την Εργατική Εξουσία και το Σοσιαλισμό.


Η Γραμματεία της Κομμουνιστικής Ανανέωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: