Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ν. Κέρκυρας για τις διαδηλώσεις ενάντια στην σύνοδο του ΟΑΣΕ


Το Σαββάτο 27 Ιούνη πραγματοποιήθηκαν διάφορες εκδηλώσεις στην Κέρκυρα ενάντια στη σύνοδο του ΟΑΣΕ.
Ο χώρος της «εκτός των τειχών» αριστεράς, η Contra Rossa και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συγκεντρώθηκαν και πραγματοποίησαν πορεία με παλμό από την πλ. Γεωργάκη στους δρόμους της πόλης.
Στο τέλος της πορείας ανανεώθηκε το αγωνιστικό ραντεβού για τις μάχες που έρχονται.
Το ΚΚΕ αποφάσισε να κάνει κομματική πορεία, διαμέσου του ΠΑΜΕ, και δεν έδειξε διάθεση να συναντηθεί με την υπόλοιπη αριστερά ούτε κατ’ επίφαση.
Ακόμα και στη συνάντηση της πορείας του με τη συγκέντρωση της πλ. Γεωργάκη έστησε ομάδα περιφρούρησης, με ροπαλοφόρους!
Μόνο έκπληξη μπορεί να προκαλέσει το γεγονός και θυμηδία…Το ΚΚΕ δεν χρησιμοποίησε περιφρούρηση απέναντι στους αστυνομικούς και τους ασφαλίτες που είχαν γεμίσει τη Κέρκυρα , αλλά απέναντι σε νεολαίους, αριστερούς αγωνιστές και αγωνίστριες.
Σεχταρισμός, απομονωτισμός, κατασκευή ψεύτικων αντίπαλων.
Όλη η αρχαία σκουριά του κομμουνιστικού κινήματος συνοψίζεται στην κατάπτωση της τοπικής ηγεσίας του ΚΚΕ.
Άλλωστε, εκτός από σχεδιαστές του “ακτιβισμού”, γνωστά έμμισθα στελέχη του ΚΚΕ, όπως οι Κουλούρης Γ. και Γουλής Θ., συμμετείχαν ενεργά στις αλυσίδες.
Μάλλον έτσι αντιλαμβάνονται τη διαπαιδαγώγηση των νεαρών κνιτών.
Μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις και δυστυχώς όσα είδαν τα μάτια μας επιβεβαιώνουν τη φτώχεια και τη παρακμή της επίσημης αριστεράς.
Ο άλλος πυλώνας της επίσημης αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισε τελικά να μην κατέβει στο δρόμο και αρκέστηκε σε μια ανακοίνωση στις τοπικές εφημερίδες με τίτλο: «Αναβάθμιση του ΟΑΣΕ, κατάργηση του ΝΑΤΟ»…! Aπό τη στιγμή που μεταρρυθμίζεται η Ε.Ε. γιατί όχι και οι υπόλοιποι διεθνείς οργανισμοί του Κεφαλαίου!
Οι άνθρωποι τα λένε όλα μόνοι τους!
Ας μας απαντήσουν τουλάχιστον ποιος πόλεμος σταμάτησε με παρέμβαση του ΟΑΣΕ, όλες αυτές τις δεκαετίες ύπαρξης του οργανισμού. Παρά τις διακηρύξεις και παρά τις διαθέσεις του αριστερού δυναμικού που τον στηρίζει, ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να εμπλακεί και να συμβάλει σε νικηφόρους αγώνες, επιθυμώντας, το τελευταίο διάστημα, να κερδίσει εκ νέου το τίτλο της «αριστεράς του συστήματος».

H ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει το ασύλληπτο τρομο-σκηνικό που στήθηκε τις προηγούμενες μέρες πριν τη σύνοδο: στους δρόμους όποιος μοίραζε προκήρυξη έβλεπε ξαφνικά γύρω του πέντε ασφαλίτες με πολιτικά να τον περικυκλώνουν. 6.000 αστυνομικοί, χώρια οι μυστικές υπηρεσίες, αφοσιώθηκαν στην περιφρούρηση της συνόδου· κάθε πενήντα μέτρα υπήρχε σκοπιά, αποκλεισμός μιας διαδρομής 20 χιλιομέτρων και όλοι σε κατ’ οίκον περιορισμό, για να μπορούν άνετα οι παρευρισκόμενοι ν’ αποφασίζουν το νέο γύρο φτώχειας, μετανάστευσης, πολέμων και καταστολής!
Όσα ζήσαμε το σαββατοκύριακο της συνόδου, η αφόρητη αστυνόμευση, η καταπάτηση στοιχειωδών ελευθερίων δεν είναι τύπτε παραπάνω από εικόνες του μέλλοντος που μας ετοιμάζουν. Καταπατώντας στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα επιχειρούν να δημιουργήσουν μια κοινωνία του φόβου, κλειστοφοβική και ξενοφοβική. Είναι το ιδανικό συμπλήρωμα της αντεργατικής πολίτικης των ελληνικών κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα αντιπαλέψει κάθε προσπάθεια περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε παλικάρια επειδή βλέπω έχετε όλες τις απαντήσεις,ΑΙΚ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ-ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ,τι να το παίξω στο στοίχημα?

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ είπε...

Παλικάρια είναι αυτοί τα βάζουν με όσους είναι αριστερά και λιγότεροι ενώ έχουν να συγκρουστούν με την "πλουτοκρατία" απο "την εποχή του Πάγκαλου πούταν μακριές οι φούστες".
Στο στοίχημα να το παίξεις Παπαρήγα δαγκωτό και αμα κερδίσεις τηλεφωνησέ μας.

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα με εσάς είναι ότι όλους τους βλέπετε ΚΚΕεδες.
Λοιπόν επειδή εμείς είμαστε ξενοφοβικοί και κλειστοφοβικοί να πάρεις καμία 10αριά Πακιστανούς στο σπίτι σου και να το ρίξετε στην πολυπολιτισμικότητα.
Και αν πάλι βλέπεις,ότι οι ιδέες σου δεν έχουν και τόση μεγάλη απήχηση στην ελληνική κοινωνία,μπορείς να πας να τις προπαγανδίσεις στο Πακιστάν.
Αλλά φιλαράκο,αν γράψεις εκει, αυτά που γράφεις στην Ελλάδα-που κατά τα άλλα σε καταπιέζει-,θα σε κρεμάσουν οι ίδιοι που τώρα προστατεύεις.

Ανώνυμος είπε...

Kαι επειδή με το ΚΚΕ είστε και παλιά αδελφά σωματεία,κανονίστε να μαζέψει και η Παπαρήγα στο σπίτι του Λαού,2-3 χιλιάδες λαθρομετανάστες,για να καθαρίσει λίγο κι ο Περισσός.Που ξέρεις μπορεί τα παιδιά με λίγη εκπαίδευση να γίνουν στελέχη κομματικών επιχειρησέων τύπου ΓΕΡΜΑΝΟΣ,ΝΕΟSET κτλ.κτλ...

ΑΝΤΑΡΣΥΑ είπε...

Τά ίδια λένε και οι κουκουέδες γιαυτό σας μπερδεύουμε

Μπαρδόν

Ανώνυμος είπε...

Τέλος πάντων.Πάντως οφείλω να σας αναγνωρίσω ότι είστε ιδεολογικοί και πολιτικοί αντίπαλοι,υπολογίσιμοι σε όλα τα πεδία.Ενώ το ΚΚΕ έχει γίνει ο καλύτερος φίλος του Καραμανλή.