Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Ανακοίνωση της contra rossa για την σύνοδο του ΟΑΣΕ

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ

Στις 27-28 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα η "άτυπη" σύνοδος του ΟΑΣΕ καθώς και η σύνοδος ΝΑΤΟ –Ρωσίας. Κατά τη διάρκεια των δύο αυτών ημερών συζητήθηκαν θέματα για την ευρωπαϊκή ασφάλεια και τη συνεργασία των χωρών του βόρειου ημισφαιρίου.
Αξιοσημείωτες είναι οι συμφωνίες που υπέγραψαν Ελλάδα –Η.Π.Α. για την "ελεύθερη πρόσβαση" των Ελλήνων στην Αμερική (κατάργηση της visa), με μεγαλύτερο όμως έλεγχο του ελληνικού κράτους από το αμερικανικό. Στην ουσία παρέχεται η δυνατότητα, στην Αμερική, φακελώματος οποιουδήποτε θεωρεί ύποπτο για τρομοκρατία...
Η σύνοδος χαρακτήρισε ως νέες απειλές για την ασφάλεια των λαών, τη μετανάστευση, τη τρομοκρατία και το κυβερνοέγκλημα. Φαίνεται πως οι συνδαιτυμόνες της κ. Μπακογιάννη ξεχνούν ή προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε, πως οι πρακτικές και η πολιτική τους είναι αυτή που γεννά τις νέες αυτές «απειλές». Είναι υποκριτικό να χαρακτηρίζουν ως απειλή, ανθρώπους ξεριζωμένους που η μόνη τους ανάγκη είναι η επιβίωση, και να σπέρνουν το μικρόβιο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας στη χώρα «υποδοχής». Όταν οι ίδιοι είναι αυτοί που ευθύνονται για το φαινόμενο της μετανάστευσης, επεμβαίνοντας σε χώρες με πρόφαση την «ειρήνη». Οι ίδιοι ευθύνονται για την τρομοκρατία, που έρχεται σαν εξτρεμιστική αντίδραση στις πολιτικές τους. Είναι επίσης αυτοί που στοχοποιούν τον κυβερνοχώρο, έναν χώρο ελεύθερης έκφρασης, που ακόμη δεν έχουν καταφέρει να τον ελέγξουν.
Για ποια «ασφάλεια» μιλάμε λοιπόν; Μήπως για τη δική τους;
Τις δύο μέρες που συζητούσαν για την «ασφάλεια» μας, το νησί κατακλείστηκε από αστυνομικούς, το F.B.I., τη CIA, έκλεισαν δρόμους, κόπηκε η κυκλοφορία, ο κόσμος δεν μπορούσε να κινηθεί στον ίδιο του τον τόπο.
Περισσότερη αστυνομία, περισσότερες κάμερες, μεγαλύτερη «αποστείρωση».
Αυτό είναι ασφάλεια ή φυλακή;
Εμείς προτιμάμε να λερωθούμε, να σβήσουμε τις οθόνες και να ζήσουμε.
Γι’ αυτό και προτάσσουμε την ενεργό στράτευση και τους συλλογικούς αγώνες ενάντια σε αυτά που μας επιβάλουν. Όχι με πορείες επετειακού χαρακτήρα ή επίδειξης δύναμης, ούτε φυσικά μένοντας αδρανείς, θεωρώντας πως ο ΟΑΣΕ, που είναι υπεύθυνος για τη διανομή των όπλων και συνεργάζεται στενά με το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ, θα μπορούσε να λειτουργήσει με βάση την ειρηνική συνύπαρξη των λαών.
Με κάθε τέτοια αφορμή, είναι σκόπιμο να συνειδητοποιούμε την κατάσταση γύρω μας. Την υποκρισία της παγκόσμιας αστικής τάξης και των εντεταλμένων οργάνων της, που υποτίθεται πως δρουν για την ασφάλεια και τα δικαιώματά μας, τα οποία καταπατούν συνεχώς έμμεσα ή και άμεσα. Ως απάντηση σε όλα αυτά ας παλεύουμε καθημερινά γι’ αυτό που εμείς θεωρούμε ελευθερία, ασφάλεια, δικαίωμα στην δημιουργική εργασία, ποιότητα ζωής.

Παλεύουμε για:
· Πλήρη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών.
· Ίσα δικαιώματα ελλήνων και ξένων εργαζομένων - Άνοιγμα των συνδικάτων στους μετανάστες, νόμιμους και «παράνομους», όπως και σε όλο τον κόσμο της ελαστικής εργασίας.
· Παροχή ασύλου στους πολιτικούς πρόσφυγες.
· Διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων.
· Κάτω τα χέρια από τις ανεξάρτητες πηγές αντιπληροφόρησης
· Διάλυση των παγκόσμιων ολοκληρώσεων του κεφαλαίου(Ε.Ε.,ΝΑΤΟ,ΟΑΣΕ)
· Πάλη ενάντια στους τρομονόμους και τις αντιμεταναστευτικές συμφωνίες ελληνικών κυβερνήσεων και Ε.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια: