Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Η contra rossa για το νέο κρούσμα εργοδοτικής τρομοκρατίας στα Γιάννενα

www.contrarossa.net
Η Κωνσταντίνα Κούνεβα δεν είναι μόνη!
Τη στιγμή που η υπόθεση της Κωνσταντίνας Κούνεβα μπαίνει στο αρχείο ένα άλλο περιστατικό εργοδοτικής τρομοκρατίας έρχεται στο φως.
Αυτή τη φορά συνέβη στα Γιάννενα.
Καθαρίστρια σε ιδιωτικό συνεργείο καθαρισμού, το οποίο έχει αναλάβει τον καθαρισμό των χώρων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από τη στιγμή που αρνήθηκε να υπογράψει ψευδή κατάσταση σχετικά με τους χώρους που καθαρίζει, έγινε θύμα έμμεσης αρχικά (υπερωρίες, μείωση αποδοχών υπερωριών) και άμεσης αργότερα (κλοπή κλειδιών, κινητού και κατάστασης καθαρισμένων χώρων, ξυλοδαρμός) εργοδοτικής τρομοκρατίας.
Επειδή σωματείο καθαριστριών δεν υπάρχει στα Γιάννενα, η καθαρίστρια απευθύνθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, στο Σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων και στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου. Η τελευταία αρκέστηκε στην διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Άμεση ήταν η ανταπόκριση πολιτικών οργανώσεων της αριστεράς και φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου στο αίτημα στήριξης του θύματος.
Το ζήτημα αναδείχτηκε γιατί η γυναίκα ήταν ενήμερη για τα δικαιώματα της και δεν φοβήθηκε να τα βάλει με την εργοδοσία. Μετά το περιστατικό της Κωνσταντίνας Κούνεβα φαίνεται να αυξάνονται οι αντιδράσεις απέναντι στην εργοδοσία αλλά επίσης εντείνεται η τρομοκράτηση των εργαζομένων εκ μέρους των εργοδοτών, ενώ την ίδια στιγμή στέλνεται η υπόθεση της Κωνσταντίνας στο αρχείο και οι υπεύθυνοι της δολοφονικής απόπειρας «χάνονται» στο σκοτάδι.
Η Contra Rossa συμπαραστέκεται στο θύμα του νέου περιστατικού εργοδοτικής τρομοκρατίας όπως και στον αγώνα κάθε εργαζόμενου που βιώνει συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα και απαιτεί:
· Την άμεση δημιουργία θέσεων αποκλειστικής και μόνιμης απασχόλησης για τον καθαρισμό αντί της ανάθεσης του από το Δημόσιο σε ιδιώτες
· Το κλείσιμο των εταιρειών ενοικίασης εργαζομένων
· Την άμεση κατάργηση του σύγχρονου δουλεμπορίου
· Να μην συγκαλυφθεί η δολοφονική επίθεση στην Κωνσταντίνα Κούνεβα από Κυβέρνηση, δουλεμπόρους και δικαστές
· Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, Έλληνες και μετανάστες
Η Contra Rossa καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της Κέρκυρας να υπογράψουν το κείμενο αλληλεγγύης στο θύμα του περιστατικού εργοδοτικής τρομοκρατίας στα Γιάννενα.
Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα – Όχι στην εργοδοτική τρομοκρατία
Υ.Γ.: Άραγε έχουμε αναρωτηθεί ποιος καθαρίζει τη Νομαρχία, το αεροδρόμιο και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο; Αν όχι, ίσως θα έπρεπε.
Σε αυτό θα επανέλθουμε...

Contra Rossa

Δεν υπάρχουν σχόλια: