Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Αλληλεγγύη στον Θοδωρή Ηλιόπουλο



ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΘΟΔΩΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ

Συμμετοχή στην πορεία αλληλεγγύης την Τρίτη 21 Ιούλη 6μμ στα Προπύλαια

Ο Θοδωρής Ηλιόπουλος συνελήφθη μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 18 Δεκέμβρη στην οδό Ακαδημίας, στην Αθήνα μετά από τυφλή επιχείρηση των ΜΑΤ, όπως επιβεβαιώνουν με τις καταθέσεις μάρτυρες και δημοσιογράφοι. Από τις 22 Δεκεμβρίου βρίσκεται προφυλακισμένος στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού κατηγορούμενος για 3 κακουργήματα και 2 πλημμελήματα.
Οι κατηγορίες στηρίζονται αποκλειστικά στις μαρτυρίες δύο αστυνομικών των ΜΑΤ. Ο Θοδωρής από την πρώτη στιγμή έχει αρνηθεί τις κατηγορίες και φωνάζει για την αθωότητά του μέσω επιστολών και συνεντεύξεων του στα ΜΜΕ.
Οι αιτήσεις του για άρση της προσωρινής του κράτησης απορρίπτονται σκανδαλωδώς με αποκορύφωμα την 8η Ιουλίου όπου το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφάσισε με βούλευμα τη συνέχιση της κράτησης του ακόμη 6 μήνες στην φυλακή προσθέτοντας αυθαιρέτως στο κατηγορητήριο κι άλλα επιβαρυντικά στοιχεία. Είναι το μόνο βούλευμα που αποφάσισε εξακολούθηση της κράτησης για μια τέτοια υπόθεση, όταν όλοι οι υπόλοιποι προφυλακισμένοι από τα γεγονότα του Δεκέμβρη, με ίδιες ή και άλλες κατηγορίες, έχουν όλοι αποφυλακιστεί. Ένας από τους τρεις δικαστές είναι ο 13ος ανακριτής Ελευθέριος Γεωργίλης, ο οποίος έθεσε την υπόθεση της αναζήτησης των ηθικών και φυσικών αυτουργών της απόπειρας δολοφονίας της Κωνσταντίνας Κούνεβα…
Έπειτα από την απόρριψη κάθε νομικής διαδικασίας για τη άρση της προφυλάκισης του, ο Θοδωρής Ηλιόπουλος ξεκίνησε απεργία πείνας την Παρασκευή 10 Ιουλίου στην φυλακή.

Στην περίπτωσή του η απαράδεκτη έτσι κι αλλιώς πρακτική της προφυλάκισης παίρνει χαρακτήρα εκδικητικό απέναντι σε ένα νέο άνθρωπο που δεν σκύβει το κεφάλι.

Η τυφλή εκδίκηση απέναντι στη νεολαία μετά το Δεκέμβρη, έχει τις ρίζες της στις πιο σκοτεινές στιγμές της ιστορίας και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από το εργατικό κίνημα. Είναι ανάγκη το μαζικό κίνημα των εργαζομένων και της νεολαίας να κινητοποιηθεί, υπερασπίζοντας το δικαίωμα στη διαδήλωση και στον αγώνα.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στο Θοδωρή Ηλιόπουλου και απαιτούμε την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ του

Ε’ ΕΛΜΕ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ ΧΑΡΤΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: