Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Ανακοίνωση του ΝΑΡ για την δίκη Περίανδρου

- Παραδειγματική τιμωρία του δολοφόνου Ανδρουτσόπουλου - «Περίανδρου».
- Καταδίκη του κράτους και των κυβερνήσεων που αξιοποιούν τη δράση των φασιστικών οργανώσεων κατά του κινήματος και των αγωνιστών του.
- Μαζικοί αγώνες για την ανατροπή της βάρβαρης
αντιλαϊκής πολιτικής.



Ξεκίνησε την Τετάρτη 18/2 και συνεχίζεται την Τρίτη 24/2 η εκδίκαση της έφεσης του Αντώνη Ανδρουτσόπουλου («Περίανδρου»), στελέχους της ακροδεξιάς οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα για τη δολοφονική επίθεση κατά των Δημήτρη Κουσουρή, Ηλία Φωτιάδη και Γιάννη Καραμπατσόλη, κατά τη διάρκεια του μεγαλειώδους πανεκπαιδευτικού κινήματος το 1998 εναντίον του «διαγωνισμού της ντροπής» του ΑΣΕΠ και του νόμου-Αρσένη.
Πρωτόδικα (το Σεπτέμβριο 2006), ο Ανδρουτσόπουλος καταδικάστηκε ομόφωνα σε 21 χρόνια φυλακή για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Η δολοφονική επίθεση έγινε στις 16 Ιουνίου 1998, απέναντι από την κεντρική πύλη των δικαστηρίων της Ευελπίδων, υπό την ανοχή της αστυνομίας, και είχε στόχο τη δολοφονία του Δημήτρη Κουσουρή, μέλους τότε του Κ.Σ. της ν.ΚΑ., του Κ.Σ. της ΕΦΕΕ και της Συντονιστικής Επιτροπής του Συλλόγου Φοιτητών Φιλοσοφικής που πρωτοστατούσε στις κινητοποιήσεις εναντίον του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.
Ο δολοφόνος Ανδρουτσόπουλος παρέμενε ασύλληπτος από τον Ιούνιο του 1998 και παραδόθηκε μετά από επτά ολόκληρα χρόνια στην αστυνομία, η οποία στο διάστημα αυτό δεν είχε κάνει ούτε τις στοιχειώδεις προσπάθειες για τη σύλληψή του.
Στη δίκη αποδείχθηκε, με πλήθος στοιχείων και μαρτυριών, πέρα από την ενοχή του Ανδρουτσόπουλου, η διασύνδεση «Χρυσής Αυγής» και αστυνομίας καθώς και οι πολιτικές ευθύνες των κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ για την ασυλία και τη χρησιμοποίηση αυτών των μηχανισμών.

Η πρωτοφανής δολοφονική επίθεση του κράτους και των μηχανισμών του, στρεφόταν εναντίον ενός μαζικού, μαχητικού και πολιτικά επικίνδυνου -για την κυβέρνηση και την αστική πολιτική- κινήματος και των πρωταγωνιστών του, όπως ήταν μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Κουσουρής και οι άλλοι αγωνιστές που χτυπήθηκαν.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε τη στιγμή που στην Αθήνα και σε 19 πόλεις της χώρας, χιλιάδες εκπαιδευτικοί, αδιόριστοι και φοιτητές έδιναν τη μάχη έξω από τα εξεταστικά κέντρα και στους δρόμους, ώστε να μπλοκαριστεί ο διαγωνισμός-ντροπή του ΑΣΕΠ που καταργούσε την επετηρίδα, αλλά και ενάντια στην αντιδραστική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση Αρσένη-ΠΑΣΟΚ.
Ενός εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος που πάλευε για το δικαίωμα στη δουλειά και τη μόρφωση.
Η επίθεση εναντίον των Δ. Κουσουρή, Ηλία Φωτιάδη και Γιάννη Καραμπατσόλη, ήταν επιτελικά σχεδιασμένη από το κράτος και τους μηχανισμούς του και ψυχρά εκτελεσμένη από το «μακρύ χέρι» του κράτους, την φασιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» και το στέλεχός της Αντώνη Ανδρουτσόπουλο-Περίανδρο, που ανέλαβαν τη «βρώμικη δουλειά».
Οι μηχανισμοί αυτοί, αναλαμβάνουν δράση, όταν το κίνημα δεν μπορεί να καμφθεί από τη δυσφήμηση, την τρομοκράτηση, τη λάσπη, τις διώξεις και συλλήψεις, τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα.
Το λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα, έχουν πλούσια εμπειρία από τη δράση δολοφόνων και μηχανισμών. Από τον Λαμπράκη και τον Πέτρουλα, μέχρι τον Ν. Τεμπονέρα, κυβερνήσεις, κράτος και μηχανισμοί δεν δίστασαν και δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν την ωμή δολοφονική βία για να κάμψουν αντιστάσεις και αγώνες, αγωνιστές και κινήματα.

Καλούμε τους αγωνιστές του λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος, τα σωματεία, τους συλλόγους, τις συλλογικότητες του αγώνα, να υπερασπιστούν το κίνημα και τους αγωνιστές του.
Να δράσουν και να πρωτοστατήσουν ώστε η προσπάθεια τρομοκράτησης των αγωνιστών να βρει και σήμερα την απάντηση που της αξίζει από τους αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων απέναντι στην αντιεκπαιδευτική και αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης της λιτότητας, της ανεργίας και της καταστολής, των επίδοξων διαχειριστών του ΠΑΣΟΚ, την Ε.Ε. και το κεφάλαιο.
Το κίνημα του Δεκέμβρη έδωσε πλούσια εμπειρία και έδειξε ότι οι μαζικοί και αποφασιστικοί αγώνες μπορούν να κλονίσουν τη βάρβαρη πολιτική τους.

Απαιτούμε:
-Την παραδειγματική τιμωρία του δολοφόνου Α. Ανδρουτσόπουλου-Περίανδρου. Καμία μείωση ποινής, όχι σε κάθε προσπάθεια να «πέσει στα μαλακά» ο ένοχος.
-Την καταδίκη των δολοφονικών φασιστικών πρακτικών και αντιλήψεων, των συμμοριών, καθώς και όσων τους καλύπτουν και αξιοποιούν τη δράση τους.
Αγωνιζόμαστε:
- Για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ-Ε.Ε.-κεφαλαίου, που έχει ως συστατικό στοιχείο της τον αυταρχισμό και την καταστολή.
- Για την διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών που έχει ανάγκη η εποχή μας.


Το ΝΑΡ και η νΚΑ καλούν τη νεολαία, τους εργαζόμενους, σωματεία, συλλόγους και κάθε συλλογικότητα του αγώνα, να δώσουν μάχη ώστε να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι.
Όλοι την Τρίτη 24/2, στις 9.00 π.μ. στα δικαστήρια της Ευελπίδων.


Νέο Αριστερό Ρεύμα
νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση
Αθήνα 18-2-2009
www.narnet.gr
www.nka.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: