Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

ΝΑΡ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η τρομοκρατία δεν μας σταματά
Νίκη στον αγώνα των αγροτών




· Καταγγέλλουμε το κλίμα τρομοκρατίας, τη χρήση χημικών και την ουσιαστική απαγόρευση της πορείας των αγροτών της Κρήτης στο κέντρο της Αθήνας.

Αυτή η επιλογή της κυβέρνησης και του υπουργού Μαρκογιαννάκη δείχνει καθαρά το δίκαιο αγώνα των αγροτών, το ανεκπλήρωτο των αιτημάτων τους, την αγριότητα της αντιαγροτικής πολιτικής της ΝΔ και της ΕΕ που ξεκληρίζει τους φτωχομεσαίους αγρότες. Αποτελεί συνέχεια και κλιμάκωση της αντιλαϊκής, αντιαγροτικής πολιτικής που εφαρμόσε πιστά το ΠΑΣΟΚ και επίσης κατέστειλε άγρια αγώνες των αγροτών
· Αυτό που φοβούνται είναι να ενωθεί ο αγώνας των αγροτών με τα κινήματα των εργαζομένων και της νεολαίας για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για ένα «μεγάλο μπλόκο» αντίστασης και ανατροπής της πολιτικής τους. Γιατί με τον τρόπο αυτό θα έρθουν στο προσκήνιο τα δικαιώματα και οι ανάγκες των αγροτών, των εργαζομένων και της νεολαίας
· Η πρωτοφανής αντιδημοκρατική απαγόρευση πορείας και συγκέντρωσης είναι σημάδι της αδυναμίας του αστικού κόσμου να κάνει την παραμικρή παροχή υπέρ των εργατών ή των αγροτών. Γι αυτό απαντούν με συνεχή βία, με αστυνομικό πογκρόμ.
Η κυβέρνηση Καραμανλή ακολουθεί έναν όλο και πιο αυταρχικό κατήφορο συνεχίζοντας το όργιο των δυνάμεων καταστολής τον Δεκέμβρη.

Η επίθεση αυτή αποτελεί κομμάτι της επίθεσης που θέλει να φορτώσει τα βάρη της κρίσης στον κόσμο της δουλειάς, πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους.
Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να βρεθούν μαχητικά στο πλευρό των αγροτών, γιατί η απαίτηση για δίκαιη αμοιβή του μόχθου του αγρότη ενάντια στα καπιταλιστικά υπερκέρδη και την αστυνομική τρομοκρατία είναι αυτή που όχι μόνο μπορεί να υπερασπίσει τη δουλειά και τα δικαιώματα του λαού της υπαίθρου αλλά και να επιβάλλει τη μείωση των τιμών για τα είδη πρώτης ανάγκης και το σεβασμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων της πόλης.
Σε αυτά τα πλαίσια είναι ανάγκη η εμφάνιση ενός συνολικού πολιτικού ρεύματος στην κοινωνία, που θα ασκεί μαχητική εργατική αντιπολίτευση.

Τέτοιου που θα ανοίγει δρόμο και για τα δίκαια αιτήματα των αγροτών: για την απορρόφηση της απούλητης παραγωγής τους, ικανοποιητικές τιμές στα προϊόντα τους, προστασία τους εισοδήματός τους που μειώνεται συνέχεια, μείωση του κόστους παραγωγής τους, αποζημιώσεις για καταστροφές, πάγωμα χρεών και χαμηλότοκη δανειοδότηση από την ΑΤΕ, κατάργηση του ΦΠΑ, ανθρώπινες συντάξεις, ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών ζωής στο χωριό (παιδεία, υγεία).
ü Απαιτούμε να σταματήσουν αμέσως τα τρομοκρατικά μέτρα καταστολής, να αποσυρθούν τα ΜΑΤ, να απελευθερωθούν οι συλληφθέντες και να πραγματοποιηθεί ανεμπόδιστα η αγωνιστική πορεία τους προς το Υπουργείο αγροτικής οικονομίας.
ü Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των φτωχομεσαίων αγροτών, και να σταματήσουν οι διακρίσεις σε βάρος των αγροτών της Κρήτης

NAΡ- Νεό Αριστερό Ρεύμα χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: