Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2009

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Συνδικάτο εργαζομένων στην ενέργεια Ν. Κοζάνης

Κοζάνη 5/2/2009

ΚΙ ΑΛΛΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΣΤΗ ΔΕΗ Α.Ε

Ακόμη ένα θανατηφόρο ατύχημα στη ΔΕΗ, (στην διανομή της Κοζάνης αυτή τη φορά), έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων της εργοδοτικής αυθαιρεσίας λόγω της μείωσης του προσωπικού, της χαλάρωσης των μέτρων ασφάλειας, της εντατικοποίησης της εργασίας, της μείωσης του λειτουργικού κόστους και της απέλπιδος προσπάθειας αύξησης των κερδών των μετόχων της ΔΕΗ.
Ο συνάδελφος Νίκου Μάρκος 46 χρονών από το Βελβεντό Κοζάνης πατέρας δυο ανήλικων παιδιών που δούλευε ως ηλεκτρολόγος έχασε τη ζωή του πάνω στην κολόνα από ηλεκτροπληξία όταν προσπάθησε να αποκαταστήσει οικιακή βλάβη.
Όπως σε όλα τα μέτωπα της εργασίας έτσι και στη διανομή οι εργαζόμενοι καλούνται να ανταποκριθούν σε πολλαπλάσιο όγκο δουλειάς λόγω της τεράστιας μείωσης του προσωπικού και επιπλέον υπάρχει η πίεση του χρόνου για γρήγορη αποκατάσταση των βλαβών οπότε οι εργασίες γίνονται συνήθως χωρίς διακοπή ρεύματος.
Το χειρότερα απ όλα είναι ότι τα θανατηφόρα ατυχήματα είναι τόσα πολλά τα τελευταία χρόνια ώστε άρχισαν να περνάνε στη ζωή μας σαν νάνε κάτι το φυσιολογικό, κάτι το αναπόφευκτο γι αυτό και οι διαμαρτυρίες των εργαζομένων έχουν ατονήσει σταδιακά.
Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του άτυχου συναδέλφου και καλούμε όλους τους εργαζόμενους να προστατέψουν μόνοι τους τη ζωή τους με πιστή τήρηση των μέτρων ασφάλειας χωρίς να υποκύπτουν στις πιέσεις των εκπροσώπων της εργοδοσίας .
Καλούμε τα αρμόδια όργανα των εργαζομένων, της επιχείρησης και της πολιτείας να πράξουν το καθήκον τους για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα από τον κόσμο της εργασίας.


Το γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: