Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Όλη η Ελλάδα μετατράπηκε σε ένα απέραντο μπλόκο των αγροτών που διεκδικούν μαζικά και μαχητικά: την απορρόφηση της απούλητης παραγωγής τους, ικανοποιητικές τιμές στα προϊόντα τους, προστασία τους εισοδήματός τους που μειώνεται συνέχεια, μείωση του κόστους παραγωγής τους, αποζημιώσεις για καταστροφές, πάγωμα χρεών και χαμηλότοκη δανειοδότηση από την ΑΤΕ, κατάργηση του ΦΠΑ, ανθρώπινες συντάξεις, ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών ζωής στο χωριό (παιδεία, υγεία).
Η μαζική και μαχητική κινητοποίηση των αγροτών συνδέεται αντικειμενικά με την πρόσφατη εξέγερση της νεολαίας και της κοινωνίας με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου. Έχει κοινές αιτίες και δείχνει τη βαθύτερη λαϊκή οργή και διαμαρτυρία κατά της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ που χειροτερεύει σε συνθήκες κρίσης, σκανδάλων και διαφθοράς και γενικευμένης επίθεσης σε βάρος των δικαιωμάτων και ελευθεριών όλων των εργαζόμενων.
Υποκινητής της αγροτικής εξέγερσης είναι ειδικότερα η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ που εφαρμόζει η κυβέρνηση με τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ. Πολιτική που αναθεωρείται συνεχώς προς το χειρότερο σε όφελος των πολυεθνικών και βιομηχάνων τροφίμων. Είναι η ίδια πολιτική που τις εξευτελιστικές τιμές για το αγρότη τις δεκαπλασιάζει στον εργαζόμενο καταναλωτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: