Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΘΕΑΤΡΟ

Contra Rossa
Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση Δασκάλων
Παρέμβαση Εκπαιδευτικών
Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση (ΕΑΑΚ)


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/1 ώρα 800μμ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΘΕΑΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Τή συζήτηση θα ανοίξει ο συνδικαλιστής της ΑΔΕΔΥ που συμετείχε στο καραβάνι αλληλεγγύης Π. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Θα προβληθεί ντοκυμαντέρ

Η επιχείρηση γενοκτονίας που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ ενάντια σε κατοικημένες περιοχές κλιμακώνεται με τις χερσαίες επιχειρήσεις.
Ισοπεδώνουν σχολεία του ΟΗΕ με δεκάδες μικρά παιδιά, σπίτια και δημόσια κτίρια, δολοφονούν, τραυματίζουν, άμαχους άνδρες, γυναίκες, στην αποκλεισμένη εδώ και χρόνια από αέρα, στεριά και θάλασσα Λωρίδας της Γάζας.
Την μετέτρεψαν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης των σιωνιστών σε βάρος του ενάμιση εκατομμύριου παλαιστινίων που ζει εκεί σε απάνθρωπες συνθήκες εξ’ αιτίας της επιβολής εμπάργκο από την Ε.Ε.
Το γεγονός αυτό δεν αποτελεί μόνο στυγερή επανάληψη μιας πολιτικής Ολοκαυτώματος για την ολοκληρωτική υποταγή του ηρωικού παλαιστινιακού λαού, είναι μια δολοφονική πολιτική που έχει την πλήρη και κυνική υποστήριξη απ’ τη μεριά των ΗΠΑ, και της ΕΕ, αλλά και μιας σειράς αντιδραστικών αραβικών κυβερνήσεων.
Κοινή προσπάθειά τους να επιβάλλουν με τη φωτιά και το σίδερο τη χρεοκοπημένη πολιτική τους για μια «Νέα Μέση Ανατολή», αλλά και την ουσιαστική εξουθένωση και εξόντωση του παλαιστινιακού λαού και της αντίστασης του.
Για την δημιουργία ενός Παλαιστινιακού στα λόγια κράτους, κατακερματισμένου, πλήρως εξαρτημένου και ελεγχόμενου από το Ισραήλ με φτηνό εργατικό δυναμικό για τους Ισραηλινούς επιχειρηματίες.
Ο στόχος τους όμως ξεπερνά τα όρια της Μέσης Ανατολής: θέλουν να στείλουν σαφές μήνυμα υποταγής σε κάθε αντιστεκόμενο άνθρωπο στην περιοχή, σε κάθε προσπάθεια συγκρότησης αντιπολίτευσης, στα Ιμπεριαλιστικά σχέδια.
Οι βόμβες του Ισραήλ είναι ευλογημένες από το δόγμα «του πολέμου ενάντια στην τρομοκρατία» μέσω του οποίου εξομοιώνεται η αντίσταση ενός λαού και της εκλεγμένης κυβέρνησής του, με τις συμμορίες τύπου Μπιν Λάντεν που ανέθρεψαν οι ίδιες οι ΗΠΑ.
Η Ιντιφάντα ενοχλεί τους κυρίαρχους γιατί δείχνει το παράδειγμα του ανυποχώρητου αγώνα, αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο αντίστασης και μόνιμη εστία εξέγερσης που χαλάει τα σχέδια τους.
Ενώ βρίσκεται εν εξελίξει μια γενοκτονία, ΗΠΑ – ΕΕ – ελληνική κυβέρνηση ξεπλένουν τη συνενοχή τους με σχέδια για «ειρηνευτική αποστολή»: Το ελληνικό υπουργείο εθνικής άμυνας είναι ήδη «θετικό… στην αποστολή ελληνικού τμήματος ή μεμονωμένων στρατιωτικών στη Λωρίδα της Γάζας, στο πλαίσιο διεθνούς αποστολής, η οποία θα επιβλέπει και θα εγγυάται την κατάπαυση του πυρός καθώς και το έργο των ανθρωπιστικών αποστολών»! Γνωρίζουμε όμως εδώ και χρόνια, από το Αφγανιστάν, το Κόσσοβο και την Αφρική, τι εστί «ειρηνευτική αποστολή»!
Η συναίνεση της Ελληνικής Κυβέρνησης για κάτι τέτοιο – σήμερα της ΝΔ στην Παλαιστίνη, χτες του Πασοκ στη Γιουγκοσλαβία και στο Αφγανιστάν – λέγεται συνενοχή.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, έφτασε μέχρι και στο να δικάζει τη Δευτέρα 12 Γενάρη με αυτεπάγγελτη δίωξη τον Σύρο αγωνιστή Αχμέτ Αλτζούμα Ιμπραήμ που κατέβασε την σημαία του Ισραήλ από την πρεσβεία της Αθήνας στη διαδήλωση στις 29 Δεκέμβρη, την ώρα που ο ισραηλινός πρέσβης δεν τόλμησε να ζητήσει την δίωξη του.
Βασιλικότερη του βασιλέως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που φρόντισαν για την αυταρχική θωράκιση του κράτους (μαζί ψήφισαν τον τρομονόμο) με τον οποίο σήμερα κατηγορούνται μαθητές στη Λάρισα ως τρομοκράτες.
Ποιος ξεχνά ότι μόλις πριν λίγους μήνες τι έγινε στη Λευκίμμη ή πριν λίγες μέρες στην Αθήνα; Εκπλήσσει κανέναν το γεγονός ότι το Ισραήλ προμήθευσε το ελληνικό κράτος με χημικά για την καταστολή των σύγχρονων Δεκεμβριανών και ότι διενεργούνται κοινές στρατιωτικές ασκήσεις του ελληνικού και του Ισραηλινού στρατού;
Οι εργαζόμενοι και οι λαοί όλου του κόσμου ζουν σήμερα τον κατασταλτικό και πολεμικό χαρακτήρα του σύγχρονου οικονομικού και πολιτικού συστήματος.
Το Ισραηλινό κράτος αγόρασε από τις ΗΠΑ το Σεπτέμβρη 1.000, ειδικές σε υπόγειους στόχους, ρουκέτες GBU-39 με στόχο το χτύπημα των υπογείων καταφυγίων της Χαμάς, στην ουσία όμως στόχος είναι ο Παλαιστινιακός λαός και ο άμαχος πληθυσμός.
Ενώ λοιπόν το αίμα ρέει στην Παλαιστίνη, οι ΗΠΑ ναύλωσαν γερμανικά πλοία με τα οποία σκόπευαν (;) να μεταφέρουν μέσα στο Γενάρη, από την Ελλάδα στο Ισραήλ, μέσω του ιδιωτικού λιμανιού του Αστακού στο Ισραηλινό λιμάνι του Ασντότ, 325 μεγάλα container με τουλάχιστον 3 χιλιάδες τόνους πολεμικού υλικού.
Για όλα αυτά χρειάζεται μαζική απάντηση. Απάντηση μαχητική, ανεξάρτητη και απ’ τα κάτω.

Εργαζόμενε/η και νέε/α, είμαστε κομμάτι του κόσμου που χτυπιέται.
Σ’ όλο τον κόσμο οι κυβερνήσεις έχουν μια συνταγή: «λιτότητα, ανεργία, απολύσεις – σε λίγο θα σου πούνε να πας να πολεμήσεις».
Τα ρήγματα όμως έχουν ανοίξει: φαντάροι του Ισραήλ αρνούνται να συναινέσουν στη σφαγή, αρνούνται να πολεμήσουν σ’ αυτόν τον άδικο πόλεμο.
Η αλληλεγγύη μας προς τον παλαιστινιακό λαό, είναι το αναγκαίο βήμα για να σταματήσει άμεσα η σφαγή.
Το βήμα αυτό δεν αναφέρεται σε μια πραγματικότητα που βρίσκεται μακριά, πηγάζει και από τη χώρα μας και επιστρέφει σ’ αυτή.
Οι ευθύνες των ΗΠΑ και της ΕΕ είναι τεράστιες και τηρουμένων των αναλογιών πέφτουν και στις ελληνικές κυβερνήσεις.
Ας τους βάλουμε λοιπόν στο στόχο, ας φωνάξουμε όλοι δυνατά, μόνο αν νιώσουν την ανάσα μας να τους απειλεί θα κάνουν πίσω.

- ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ!
- ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
- ΝΑ ΜΗ ΔΙΧΟΤΟΜΗΘΕΙ Η ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΚΑΙ
- ΝΑ ΜΗ ΣΤΑΛΟΥΝ ΣΤΡΑΤΟΙ ΚΑΤΟΧΗΣ ΑΠΟ ΝΑΤΟ – ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ - ΟΗΕ
- ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΙΣΡΑΗΛ
- ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: