Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ. ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΟΠΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Γραφείο Τύπου του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.


Αγαπητοί/ες Έλληνες/ίδες σύντροφοι/ισες μας


Κάνουμε την ακόλουθη έκκληση στο ελληνικό και διεθνές κίνημα.

Θέλουμε να ζητήσουμε τη γνώμη σας για αυτό το κάλεσμα, να δουλέψουμε από κοινού για να δημοσιοποιήσουμε αυτή την προσπάθεια αποστολής όπλων από την Ελλάδα και να σταματήσουμε την αποστολή.

Θεωρείτε ότι αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί, ή έστω να προκαλέσει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης;

Νομίζετε ότι τα εργατικά συνδικάτα και κυρίως οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, θα συμμετέχουν;
Σας παρακαλούμε να μας ενημερώνεται για κάθε δράση ή επιπλέον πληροφορία που μπορεί να ανακαλύψετε, συμπεριλαμβάνοντας πιθανή εμπλοκή εταιριών ή οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια.

Θα μεταφράσουμε και θα δημοσιοποιήσουμε οποιαδήποτε δράση κάνετε στα αραβικά και στα αραβικά μέσα ενημέρωσης.


Προς τη νίκη!

Αλληλεγγύη!


Γραφείο Τύπου του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.


Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης καλεί το ελληνικό κίνημα, τον ελληνικό λαό και όλες τις διεθνείς προοδευτικές δυνάμεις να σταματήσουν τη σχεδιαζόμενη αποστολή όπλων από τις ΗΠΑ στο Ισραήλ μέσω του ελληνικού λιμανιού του Αστακού. Αναφορές από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν ότι το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ επιχειρεί να αποστείλει 325 6μετρα κοντέινερ με πυρομαχικά, άνω των 3000 τόνων, σε μια κατεπείγουσα αποστολή όπλων για να βοηθήσει την κατοχή στα συνεχιζόμενα εγκλήματα πολέμου ενάντια στον παλαιστινιακό λαό στη Γάζα.

Το ΛΜΑΠ καλεί όλους τους λαούς του κόσμου, και ιδιαίτερα το ελληνικό κίνημα να δράσει για να σταματήσει την αποστολή όπλων.

Οι ΗΠΑ επιχειρούν να νοικιάσουν ένα εμπορικό πλοίο για να μεταφέρει τον οπλισμό στους ισραηλινούς στο λιμάνι του Asdud στα μέσα με τέλη Γενάρη.

Αυτός ο οπλισμός δεν πρέπει να επιτραπεί να φτάσει στα χέρια των Ισραηλινών, όπου θα χρησιμοποιηθεί για τη σφαγή του λαού μας στη Γάζα!

Πρέπει να σταματήσει με κάθε μέσο!

Αυτές οι βόμβες θα χρησιμοποιηθούν στους πολέμους των Ισραηλινών ενάντια στους Παλαιστίνιους, τους Λιβανέζους, τους Άραβες, τους Ιρανούς και τους λαούς της περιοχής.

Η κατεπείγουσα αποστολή υποδεικνύει ότι ο στρατός κατοχής ζητάει ακόμα περισσότερο οπλισμό στον μάταιο πόλεμό του για να σφαγιάσει τον Παλαιστινιακό λαό και την Παλαιστινιακή αντίσταση.

Το αίτημα του Παλαιστινιακού λαού, των Αραβικών λαών, και όλων των προοδευτικών δυνάμεων – συμπεριλαμβανομένων των προοδευτικών δυνάμεων στις ΗΠΑ – είναι η διεθνής απομόνωση και το σταμάτημα κάθε βοήθειας από πλευράς ΗΠΑ προς το Ισραήλ.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, αν και είναι στρατηγικός εταίρος του Ισραήλ, και έχει αυτοδεσμευτεί να συνεργάζεται με το Ισραήλ στις σφαγές του και στα εγκλήματα που διαπράττει ενάντια στο λαό μας.

Αν δεν σταματήσουν την αποστολή των όπλων, ο λαός της Ελλάδας και οι λαού του κόσμου θα πρέπει να τους σταματήσουν!

Το ΛΜΑΠ χαιρετά τον ελληνικό λαό – η χωρίς όρους αλληλεγγύη και οι μαζικές διαδηλώσεις συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό έστειλαν ένα δυνατό μήνυμα συμπαράστασης, σε συνδυασμό με τη βοήθεια, τους εθελοντές και την επί τόπου δράση.

Οι δικοί σας γενναίοι αγώνες για δικαιοσύνη ενέπνευσαν εμάς και τους λαούς σε όλο τον κόσμο.Καλούμε για:

1. Όλες οι ελληνικές εταιρίες και όλες οι ναυτιλιακές εταιρίες να αρνηθούν να μεταφέρουν οποιαδήποτε αποστολή όπλων στο Ισραήλ. Οποιαδήποτε ναυτιλιακή εταιρία μεταφέρει αυτά τα όπλα έχει λερώσει τα χέρια της με το αίμα του λαού της Γάζας.

2. Οι έλληνες εργαζόμενοι και όλοι οι εργαζόμενοι στα λιμάνια να αρνηθούν να φορτώσουν το φορτίο για οποιαδήποτε αποστολή όπλων στο Ισραήλ. Τα δυνατά χέρια των ελλήνων εργατών δεν πρέπει να λερώσουν τα χέρια τους με αυτό το επικίνδυνο φορτίο!

3. Η ελληνική κυβέρνηση να απαγορεύσει τη χρήση του λιμανιού της για να αποσταλούν όπλα στο κράτος κατοχής που σφαγιάζει το λαό μας!

4. Ο ελληνικός λαός, το ελληνικό κίνημα, και όλες οι διεθνείς και προοδευτικές δυνάμεις να αναλάβουν δράση και να σταματήσουν οποιαδήποτε τέτοια αποστολή να φτάσει ή να φύγει από το λιμάνι του Αστακού!

Το ΛΜΑΠ καλεί για τη συνεχή και χωρίς όρους αλληλεγγύη και υποστήριξη σας για να αποτρέψετε τις ΗΠΑ και το Ισραήλ από το να χρησιμοποιούν το έδαφος και τα λιμάνια του ελληνικού λαού σαν βάση τροφοδοσίας της κατοχής, των σφαγών και των εγκλημάτων.

Ο ελληνικός λαός έχει περήφανη ιστορία και παρουσία στον αγώνα.

Οι σχέσεις μεταξύ των αραβικών λαών και του ελληνικού είναι ισχυρές και σας καλούμε σήμερα να πορευτήται μαζί μας άλλη μια φορά προς τη νίκη και τη δικαιοσύνη για τον Παλαιστινιακό λαό και να σταματήσετε αυτή την αποστολή όπλων!


Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης


10 Ιανουαρίου 2009




Δράσεις της πρωτοβουλίας Ιωαννίνων για συμπαράσταση στον Παλαιστινιακό Λαό


ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ- ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ. - ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΑΝΑΧΩΡΕΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΙΣ 7 ΜΜ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ με ομιλητή τον Ισμάτ Σάμπρι (πρώην Επιτετραμμένο της Παλαιστινιακής Πρεσβείας).

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΙΣ 6.30 ΜΜ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ...

πρωτοβουλία αλληλεγγύης
στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό

Δεν υπάρχουν σχόλια: