Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

ΜΕΡΑ Πολιτική πρόταση και εισήγηση στην πανελλαδική σύσκεψη


Πολιτική πρόταση-εισήγηση του ΜΕΡΑ



13.09.08
Το Μέτωπο Ριζοσπαστικής Αριστεράς, μετά την πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 7 Σεπτέμβρη στα πλαίσια των κινητοποιήσεων για τη ΔΕΘ, δημοσιοποίησε την πολιτική πρόταση-εισήγηση του για τις μάχες της περιόδου, το άμεσο πρόγραμμα πάλης του Μετώπου, το σχεδιασμό για την αναβάθμιση και παρέμβαση του ΜΕΡΑ και την ενωτική του πρόταση για την αντικαπιταλιστική αριστερά και τις ευρωεκλογές.
Επιδίωξη είναι η πρόταση-εισήγηση να συζητηθεί πλατιά με όλους τους αγωνιστές του Μετώπου, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, με εκδηλώσεις και συσκέψεις σε όλες τις πόλεις και χώρους. Ανάγκη η προβολή του προγράμματος πάλης και της ενωτικής πρότασης στο δυναμικό της αντικαπιταλιστικής αριστεράς.
Πιο συγκεκριμένα, το ΜΕΡΑ στο κείμενό του διατυπώνει την ανάλυσή του για την κρίση του συστήματος σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, με βάση τις πολλές και σοβαρές εξελίξεις στα μέτωπα της οικονομίας, του πολέμου και της αντεργατικής επίθεσης που βαθαίνει.
Στο πολιτικό κείμενο του Μετώπου γίνεται αναφορά στην αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού στη χώρα μας.
Όπως αναφέρει «το πιο ουσιαστικό στοιχείο της περιόδου για τις δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής αριστεράς είναι το μεγάλο ρεύμα της αποστοίχισης από τον αστικό δικομματισμό, και αναζήτησης προς τα αριστερά» ενώ στο κεφάλαιο για την αριστερά τίθεται το βασικό δίλημμα «Αριστερά της ενσωμάτωσης ή της ανατροπής;».
Σημαντικό κεφάλαιο του ντοκουμέντου του ΜΕΡΑ αποτελεί η πρόταση και το περιεχόμενο για το πολιτικό ρεύμα αντίστασης-ρήξης και ανατροπής και την αντικαπιταλιστική επαναστατική αριστερά.
Όπως τονίζεται «το ΜΕ.Ρ.Α. αναγνωρίζει σήμερα ως κεντρικό πολιτικό του στόχο την πάλη για την απόκρουση, ήττα και ανατροπή της διεθνούς και διαρκούς αντεργατικής, τρομοκρατικής και πολεμικής εκστρατείας του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, καθώς και των κυβερνήσεων που την προωθούν, για την επίτευξη κατακτήσεων προς όφελος των εργαζομένων, μέσω του διαρκούς πολιτικού αγωνιστικού εκβιασμού του κινήματος και της ανεξάρτητης εργατικής πολιτικής, για να ανατραπούν οι συσχετισμοί σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, από τη σκοπιά της κοινωνικής επανάστασης».
Στο ίδιο κεφάλαιο διατυπώνεται και το άμεσο πρόγραμμα πάλης του Μετώπου, που θα σηματοδοτεί τις παρεμβάσεις του δυναμικού και των συνιστωσών του ΜΕΡΑ στις επόμενες μάχες.
Στο κείμενο-εισήγηση υπάρχει αναλυτική πρόταση για τις πρωτοβουλίες και το σχεδιασμό για την αναβάθμιση και παρέμβαση του ΜΕΡΑ το επόμενο διάστημα. Ξεχωρίζει ο σχεδιασμός για 2 πολιτικά και πολιτιστικά διήμερα, με αρχή τον Νοέμβριο για τα ζητήματα της παγκόσμιας οικονομικής κατάστασης και κρίσης, αλλά και κινηματικές πρωτοβουλίες κοινής δράσης για τα ζητήματα της καταγγελίας της απαράδεκτης συλλογικής σύμβασης ΓΣΕΕ-ΣΕΒ, το μέτωπο της ακρίβειας και των εργασιακών, το κίνημα της παιδείας, κ.α.
Τέλος, στην εισήγηση του ΜΕΡΑ παρουσιάζεται σχέδιο για την παρέμβαση στην κατεύθυνση της δημιουργίας του πόλου και την ενότητα των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής επαναστατικής αριστεράς, καθώς και η ενωτική του πρόταση μπροστά και στη μάχη των ευρωεκλογών.
Το ΜΕΡΑ θα πάρει πρωτοβουλίες καταθέτοντας πρώτα από όλα στους εργαζόμενους, τους αγωνιστές, και στις πολιτικές οργανώσεις της ρ.α. την πολιτική του πρόταση. Θα πάρει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, στην βάση της συνολικότερης πολιτικής του λογικής, για τη συμβολή του στην ανάπτυξη της πάλης των εργαζόμενων και την επίτευξη της ευρύτερης δυνατής μετωπικής πολιτικής συνεργασίας όλων των δυνάμεων της επαναστατικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς.
Αναλυτικά η εισήγηση-πρόταση του ΜΕΡΑ στην ιστοσελίδα του Μετώπου http://www.meranet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: