Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΩΝ ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ

Κατηγορούνται ότι πετούσαν χωριάτικα αυγά στο Δήμαρχο τους.

Από τη προηγούμενη ανταπόκριση μας από την Λευκίμμη είχαμε μείνει εκεί που τα κόμματα της αντιπολίτευσης μιλούσαν για εισαγόμενους αναρχικούς στην Λευκίμμη.
Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή.
Την περασμένη βδομάδα έγινε απόπειρα συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου στην Λευκίμμη. Το πλήθος των πολιτών που παρακολουθούσε την συνεδρίαση αποδοκίμαζε τον Δήμαρχο και άρχισε να εκτοξεύει εναντίον του αυγά (χωριάτικα). Μια τέτοια ενέργεια – αυτήν την εποχή που δεν γεννάνε οι κότες - θεωρείται ύβρις . Οι εμπλεκόμενοι βέβαια πρόβαλαν την παιδαριώδη δικαιολογία ότι δεν πρόλαβαν ανοικτά τα σούπερ μάρκετ. Ας είναι.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος υποβάλει μηνήσεις σε δεκάδες Λευκιμμαίους και η αστυνομία προχωράει σε συλλήψεις επικίνδυνων ταραχοποιών.
Η σύλληψη της πρώτης 70χρονης αναρχικής έγινε στην κουζίνα της την ώρα που «χτύπαγε» αυγά, ενώ φορούσε και μαύρα (όπως το συνηθίζει ο χώρος).
Την μετέφεραν με συνοδεία τριών περιπολικών πενήντα χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της στα κρατητήρια της Γ.Α.Δ.Κ.
Κατά την διάρκεια της ανάκρισης ο ανακριτής διαπίστωσε ότι η εν λόγω αναρχική «δεν μιλάει». Ο 80ρονος σύζυγος της ταραχοποιού του είπε ότι δεν μιλάει επειδή της έχει ανέβει το ζάχαρο και υπάρχει κίνδυνος να πέσει σε κώμα.
Λίγο πιο πέρα ο βουλευτής της Αριστεράς εξηγούσε στους δημοσιογράφους «την ανάγκη ενίσχυσης του κόμματος» ενώ ο 80χρονος σύζυγος έτρεχε στο ανακριτικό γραφείο με τις ενέσεις ινσουλίνης στο χέρι να προλάβει το κακό.
Η σύλληψη του δεύτερου(80ρονου) αναρχικού έγινε κάτω από πιο περίπλοκες συνθήκες .
Ο εν λόγω αναρχικός γύριζε από το κτήμα του φορτωμένος δίχτυα, συναντάει κάποιο χωριανό του και του λέει ότι «τονε ψάχνει η αστυνομία». Αυτός υπέθεσε ότι τον θέλουν για μια κτηματική διαφορά που έχει με τον αδελφό του και πήγε στο τμήμα μαζί με τα χαρτιά που αποδείκνυαν το δίκαιο των διεκδικήσεων του. Εκεί τον συλλαμβάνουν και τον μεταφέρουν στα κρατητήρια της Κέρκυρας.
Δε είμαι σίγουρος ακόμα, αν ο γέροντας αυτός έχει καταλάβει τον λόγο της σύλληψης τους .
Οι υπόλοιποι αναρχικοί διαφεύγουν, μέχρι αυτή τη στιγμή, τη σύλληψη.
Πολλοί μιλούν για μαυροντυμένες 70χρονες αναρχικές και 80χρονους «ροπαλοφόρους» που περιπλανώνται στις γύρω περιοχές για να αποφύγουν το αυτόφωρο.
Από την αρχή των κινητοποιήσεων έχουν συλληφθεί παραπάνω από σαράντα από δαύτους.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης (με την καλή έννοια) , καταδίκασαν τα επεισόδια και ζητούν τη σύλληψη των «ηθικών αυτουργών».
Το πιάσατε το υπονοούμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: