Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Μετά την Λευκίμμη ήρθε η σειρά του Ελληνικού να γνωρίσει το πραγματικό πρόσωπο του κράτους . Ενος κράτους που δημιουργεί παράνομες χωματερές για να εξυπηρετήσει "υμετέρους" και αδιαφορώντας για την υγεία των κατοίκων και το μέλλον του τόπου τους . Χωματερές (κατ' όνομα ΧΥΤΑ) που θα είναι πλήρως παράνομοι σε δύο χρόνια .

Έτσι σκοπεύουν να πάρουν τα λεφτά τώρα, για έναν κατ'όνομα ΧΥΤΑ ,και να ζητήσουν νέα χρηματοδότηση σε δύο χρόνια απο τα χρήματα των φορολογουμένων για την δημιουργία ΧΥΤΥ και ολοκληρωμένης διαχείρησης των στερεων αποβλήτων, αφού προηγουμένως καταστρέψουν άλλη μιά περιοχή.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ανάμεσα στα άλλα αναφέρει

"...Η συντριπτική πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας είναι συγκλονισμένη με την βάρβαρη επιδρομή που οργάνωσαν οι νοσηροί εγκέφαλοι της εξουσίας και στέκει αμήχανη μπροστά σε τόση αυθαιρεσία… Οι πολίτες πρέπει να πάρουν την υπόθεση πάνω τους και να βγούνε στους δρόμους.
Ο Γιαννιώτης πρέπει να καταλάβει καλά πως η ιστορία του ΧΥΤΑ είναι δική του υπόθεση. Τα δικά του σκουπίδια, αν τελικά πήγαιναν στη θέση επιλογής του περιβόητου πανεπιστήμονα Πανοζάχου, τότε όλα τα τοξικά απόβλητα θα του γύριζαν πίσω μέσω του υδροφόρου ορίζοντα, που έχει ως λεκάνη απορροής την λίμνη.
Για όσα τραγελαφικά και απάνθρωπα συνέβησαν και συμβαίνουν γύρω από τον ΧΥΤΑ έχουν ευθύνη οι τοπικές αρχές: Περιφέρεια, Νομαρχία, Δήμοι και ΤΕΔΚ.

Ευθύνη όμως έχουμε και όλοι εμείς που ολιγωρήσαμε και δεν αντισταθήκαμε μαζικά ενάντια στην κοινωνικά άδικη και επιστημονικά διάτρητη επιλογή της κοινότητας Ελληνικού ως χώρου απόθεσης των απορριμμάτων.
Ο λαός πρέπει να συνειδητοποιήσει πως την λύση των προβλημάτων την καθορίζει πάντα ο δικός του αγώνας. Σήμερα περισσότερο από χθες επιβάλλεται να αναπτύξει δυναμικούς ενωτικούς αγώνες. Πρέπει να απαιτήσει τη άμεση απομάκρυνση των ΜΑΤ από την παραδεισένια περιοχή που καταπατεί.
Ο αγώνας και η κοινωνική κατακραυγή θα αναγκάσουν την τοπική και κεντρική εξουσία να αλλάξουν την αντιδημοκρατική και αδιέξοδη θέση και στάση τους. Θα τους υποχρεώσει να οδηγηθούν σε λύση επιστημονικά έγκυρη και κοινωνικά αποδεχτή.
Οι αγωνιστικές ριζοσπαστικές παρατάξεις ΔΡΑΣΥ ΝΟΡΑΣΥ ήταν και θα είναι αποφασιστικά στο πλευρό του δίκαιου αγώνα των κατοίκων των δήμων Κατσανοχωρίων και Παμβώτιδας.
Η αυθαιρεσία, ο αυταρχισμός και η βάρβαρη επιδρομή των δυνάμεων βίας και καταστολής δεν θα περάσουν.
Ο ενωμένος αγώνας των πολιτών θα νικήσει.
Ο ΧΥΤΥ του νομού θα γίνει εκεί που πρέπει και όπως πρέπει.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: