Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2008Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Κίνησης οικοδόμων Θεσπρωτίας
Όταν τελειώνουν τα πολιτικά επιχειρήματα, έρχεται ο ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΣ.


Στο Δ.Σ. του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ το διαπιστώσαμε και αυτό... Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. ο πρόεδρος Γιάννης Δημητρίου, στην πολιτική αντιπαράθεση που είχε με μέλη του Συνδικάτου και με μέλος του Δ.Σ., ελλείψει πολιτικών επιχειρημάτων άρχισε να βρίζει (Άι γ... κλπ), σηκώθηκε μάλιστα όρθιος με εμφανή πρόθεση να χειροδικήσει εναντίον αυτών που διαφωνούσαν μαζί του.
Επειδή είμαστε της άποψης ότι οι πολιτικές διαφορές στα Συνδικάτα και τα Σωματεία δε λύνονται ούτε βρίζοντας ούτε και χειροδικώντας, αλλά με διάλογο και επιχειρήματα, δεν απαντήσαμε στην πρόκληση (και να σημειώσουμε πως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά).
Βλέπετε συνάδελφοι, η πλειοψηφία του Δ.Σ. που ανήκει στο ΠΑΜΕ, έχει μετατρέψει το Συνδικάτο σε μαγαζάκι της και δεν ανέχεται καμία διαφωνία, ενώ προσπαθεί να επιβάλλει σιωπή νεκροταφείου σε όσους τολμούν να διαφωνήσουν.
Δυστυχώς γι’ αυτούς θα είμαστε πάντα μπροστά τους όπως ήμασταν και όλα αυτά τα χρόνια, στους αγώνες που έδωσε και θα δώσει το Συνδικάτο μας και η εργατική τάξη της χώρας μας, υπερασπιζόμενοι την απόλυτη ελευθερία στο διάλογο και την εργατική δημοκρατία στις ταξικές οργανώσεις.
Ποτέ μας δε συμφωνήσαμε με τον υποταγμένο συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, ποτέ όμως δε θα συμφωνήσουμε και με τον ψηφοθηρικό μικροκομματισμό του ΠΑΜΕ.
Υπερασπιζόμασταν και θα υπερασπιστούμε την ελευθερία στην άποψή μας και στην άποψη των συναδέλφων μας, με σθένος και πολιτικά επιχειρήματα και όχι με τραμπουκισμούς και προκλήσεις. Πιστεύουμε ότι τέτοια φαινόμενα μπορούν να εξαλειφθούν μόνο με την ενεργή και μαζική συμμετοχή όλο και περισσότερων συναδέλφων στις διαδικασίες του Συνδικάτου.Ηγουμενίτσα 8 – 10 – 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: