Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

Ξεσηκωμός


Ώρα για πανεργατικό ξεσηκωμό διαρκείας ενάντια στο νέο Μνημόνιο!

Η νέα επιδρομή της κυβέρνησης σε βάρος των εργαζόμενων, με τα βάρβαρα μέτρα που αποφάσισε για να πειστούν οι δανειστές ότι η αποπληρωμή του χρέους θα προχωρήσει απρόσκοπτα, είναι η πιο ανοιχτή ομολογία χρεοκοπίας της κυβερνητικής προπαγάνδας και απάτης. Οι θυσίες του λαού όχι μόνο δεν έφεραν έξοδο της οικονομίας από τη κρίση αλλά άνοιξαν την όρεξη στις αχόρταγες αγορές δηλ. στους τραπεζίτες, τους κερδοσκόπους και την εργοδοσία να ζητούν περαιτέρω καταστροφή του κοινωνικού κράτους με τις ιδιωτικοποιήσεις σε βασικά κοινωνικά αγαθά όπως το ρεύμα και το νερό, περισσότερη λιτότητα με κόψιμο μισθών και συντάξεων, με τίναγμα των τιμών των βασικών ειδών διατροφής στα ύψη.

Είναι μια συνταγή που τινάζει τη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση στα ύψη για χάρη μιας χούφτας καπιταλιστών.Το σφαγείο κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, το παλιό και το νέο ακόμα πιο άγριο Μνημόνιο, χρειάζεται να πάρουν αποφασιστική απάντηση με ένα Πανεργατικό ξεσηκωμό διαρκείας, που θα σαρώσει την αντεργατική επίθεση.Είναι ώρα να εμποδίσουμε στη πράξη με απεργίες και καταλήψεις τις ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ και να επιβάλουμε ότι θα περάσουν 100% στο Δημόσιο ώστε να υπάρχει ρεύμα και νερό φτηνό για όλο το λαό.Άμεση εθνικοποίηση των Τραπεζών χωρίς αποζημίωση κάτω από εργατικό έλεγχο.Απαγόρευση των απολύσεων, μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων.

Να δοθούν λεφτά τώρα για την παιδεία, την Υγεία και να σταματήσουν οι συγχωνεύεις-καταργήσεις νοσοκομείων και σχολείων.Είναι ώρα για ένα κίνημα με διάρκεια που θα οδηγήσει στην αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης και της ίδιας της κυβέρνησης, στη ρήξη με την ΟΝΕ, το ευρώ και την ΕΕ.Αν αυτοί μας εκβιάζουν με διακοπή των δανείων είναι ώρα να τους απαντήσουμε με παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους.

Εμείς έχουμε τη δύναμη των εκατομμυρίων σε όλη την Ευρώπη, που από την Ισπανία μέχρι την Ελλάδα μπορεί να τους ανατρέψει! 

24 ΜΑΗ 2011


ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

Δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ Στην Αθήνα


Σε κωματώδη κατάσταση ο 30χρονος διαδηλωτής που δέχτηκε πολλαπλά δολοφονικά χτυπήματα στο κεφάλι.


                                                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Για την πανεργατική Απεργία της 11 Μάη και την καταστολή της διαδήλωσης

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τη σημερινή μαζική συμμετοχή στην απεργία και τις διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα και καταγγέλλει την απρόκλητη δολοφονική επίθεση των δυνάμεων καταστολής ενάντια στην μεγαλειώδη απεργιακή πορεία στην Αθήνα, που είχε σαν αποτέλεσμα δεκάδες διαδηλωτές να βρεθούν στα νοσοκομεία, αρκετοί σοβαρά τραυματισμένοι και τουλάχιστον ένας από αυτούς να δίνει μάχη για την ζωή του με βαρύτατο τραύμα στο κεφάλι στο νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου χειρουργείται μέχρι αυτή την στιγμή.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι μια κυβέρνηση εγκληματιών, μεταφορικά και κυριολεκτικά! Για να περάσουν τον οδοστρωτήρα του "μεσοπρόθεσμου προγράμματος", για να δώσουν μήνυμα πυγμής στα αφεντικά τους την Τρόικα, τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες δεν διστάζουν να στείλουν τις δολοφονικές τους ορδές απέναντι σε μια ειρηνική διαδήλωση του λαού και της νεολαίας.
Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σταθερά βαδίζει στα βήματα της ΝΔ και δεν διστάζει να καταφεύγει στο αίμα και τη βία των ΜΑΤ κατά των δίκαιων αγώνων των εργαζόμενων και της νεολαίας. Στηρίζεται στην συναίνεση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ για να επιβάλει τη πολιτική της. Στοχοποιεί την Αριστερά, την νεολαία και τους μετανάστες για να αποπροσανατολίσει τον οργισμένο κόσμο από την αποτυχία των μέτρων κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Θα πάρει την απάντηση που της αξίζει!

Γελιούνται πικρά αν πιστεύουν ότι η δολοφονική βία θα σταματήσει την συνέχιση και κλιμάκωση της πάλης του λαού που θα ανατρέψει  την κυβέρνηση της βίας και του αίματος, και θα ανατρέψει όλη αυτή την βάρβαρη πολιτική και το σάπιο πολιτικό σύστημα που την στηρίζει.

 Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή – ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Αθήνα 11 Μάη 2011

Κυριακή, 8 Μαΐου 2011

Ανακοίνωση της Ανταρσυα Ν. Κέρκυρας για την απεργία της Τετάρτης


Όλοι την Τετάρτη 11 Μαΐου στην ΑπεργίαΚάτω η χούντα του ΔΝΤ

Παύση πληρωμών του χρέους

Εθνικοποίηση των τραπεζών

Έξοδος από το ευρώ

Δραστική μείωση των ωρών εργασίας.

Αύξηση μισθών, συντάξεων, ταμείου ανεργίας

Απαγόρευση των απολύσεων

 Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την υπερψήφιση στην ελληνική Βουλή του Μνημονίου που συνομολόγησε η κυβέρνηση με το ΔΝΤ και την ΕΕ. Ένας χρόνος από την έναρξη της οικειοθελούς «επιτήρησης» από την Τρόικα, παρά την αντίθεση της πλειοψηφίας των εργαζόμενων, όπως αυτή εκφράστηκε στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του τελευταίου χρόνου.

Ένα χρόνο μετά, εκτός από την κυβέρνηση και τους προπαγανδιστές της, όλοι και όλες έχουν πλέον καταλάβει ότι τα αλλεπάλληλα Μνημόνια έχουν ένα και μόνο στόχο: την ευημερία των πιστωτών και των διεθνών τοκογλύφων εις βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της νεολαίας.

Είναι μια αδιέξοδη πολιτική ξεπεράσματος της καπιταλιστικής κρίσης μέσω της συμπίεσης της εργασίας. Το αποτέλεσμα θα είναι να καταστρέψουν την εργατική οικογένεια , να συντρίψουν τα μεσαία στρώματα και να οδηγηθεί η καπιταλιστική οικονομία  σε ακόμα βαθύτερη κρίση.


 Ένα χρόνο μετά πάνε μας βουλιάζουν στη φτώχεια:


Η ανεργία καλπάζει, με περισσότερους από 1 εκατομμύριο ανέργους στη χώρα. Ειδικά στην Κέρκυρα το 50% της νεολαίας είναι άνεργοι και τα μαγαζιά κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο.

Η εργοδοτική αυθαιρεσία έχει χτυπήσει «κόκκινο», με καταχρηστικές απολύσεις, αυθαίρετες αλλαγές στους όρους εργασίας, ατομικές συμβάσεις, μαύρη και ανασφάλιστη εργασία με την απλήρωτη εργασία να θεωρείται «φυσιολογικό» γεγονός.

Το εργατικό εισόδημα καθημερινά συρρικνώνεται, όχι μόνο από τις μειώσεις των μισθών αλλά και από τις διαρκώς αυξανόμενες τιμές των προϊόντων βασικής κατανάλωσης, της ασυδοσίας των τραπεζών και των πολυεθνικών ομίλων.

Διαλύεται κάθε έννοια κοινωνικού κράτους με τις συγχωνεύσεις σχολείων, πανεπιστημίων, νοσοκομείων, την διάλυση των ασφαλιστικών Ταμείων και κάθε κοινωνικής πρόνοιας.

Ξεπουλιούνται κοψοχρονιά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ο ΟΣΕ, η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, η ΑΤΕ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. και κάθε δημόσια επιχείρηση.

Ένα χρόνο μετά, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει για ψήφιση το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Σταθερότητας, που θα γυρίσει την ελληνική κοινωνία στη βαρβαρότητα. Την ίδια ώρα οι Τράπεζες έχουν ήδη «πριμοδοτηθεί» με περισσότερα από 100 δις ευρώ . Μειώθηκε κι άλλο η φορολογία των επιχειρήσεων (20%).

Οι «εθνικοί» μας εργολάβοι συνεχίζουν απρόσκοπτα να εκμεταλλεύονται τις ληστρικές συμβάσεις με το δημόσιο αυξάνοντας τα χαράτσια των διοδίων ή επιβάλλοντας να χτιστούν ΧΥΤΑ σε αρχαιολογικές ζώνες, για να συνεχίσουν να πλουτίζουν απρόσκοπτα.

Το επίσημο συνδικαλιστικό κίνημα της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν παλεύει για την ανατροπή αυτής της πολιτικής!


Οι 24ωρες απεργίες χωρίς αιτήματα ρήξης και χωρίς συνέχεια όχι μόνο δεν αποτελούν απάντηση αλλά ενισχύουν και το ρεύμα της υποταγής.


Οι νικηφόροι αγώνες του λαού της Κερατέας έδειξαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι ο μόνος δρόμος για να νικήσουμε την κυβέρνηση είναι ο ανυποχώρητος, ενωτικός αγώνας μέχρι τη νίκη!

Για να φύγει αυτή η κυβέρνηση και όσοι την υποστηρίζουν, μέχρι να επιβάλλουμε μια άλλη πολιτική που θα είναι βασισμένη στις ανάγκες της εργαζόμενης πλειοψηφίας με απαγόρευση των απολύσεων, αύξηση των μισθών και των συντάξεων, μόνιμη λιγότερη και σταθερή εργασία για όλους, δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία, μέσω της διαγραφής του ιμπεριαλιστικού χρέους, την έξοδο από το ευρώ ,την ΟΝΕ και την Ε.Ε, με το πέρασμα στο δημόσιο των τραπεζών των μεγάλων στρατηγικών επιχειρήσεων και υποδομών καθώς και των επιχειρήσεων που κλείνουν, χωρίς αποζημίωση, δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας, κατάργηση των φόρων για τους ανέργους και αναλογική φορολόγηση των κερδών και του συσσωρεμένου πλούτου. Δήμευση των περιουσιών όσων επιχειρήσεων προχωρούν σε απολύσεις .


Σάββατο, 7 Μαΐου 2011

Aπόφαση του Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις εξελίξεις και την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη


Mε το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πρόγραμμα , τον «Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης» και το «Σύμφωνο για το Ευρώ» επιδιώκεται η διάσωση και ενίσχυση του ρόλου και των κερδών του χρηματοπιστωτικού συστήματος και του μεγάλου πολυεθνικού κεφαλαίου μέσα από ένα  νέο πανευρωπαϊκό παροξυσμό αντιλαϊκών και αντεργατικών πολιτικών.
Για την Ελλάδα, που παρά τα αλλεπάλληλα εξοντωτικά όσο και αποτυχημένα «Μνημόνια» θεωρείται ήδη μια χρεοκοπημένη χώρα, αυτό μεταφράζεται σε νέα ακόμη πιο βάρβαρα μέτρα που θα ανακοινωθούν, με νέες περικοπές μισθών, ακόμη περισσότερες απολύσεις στο δημόσιο, με γενικευμένη εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, με το ξεπούλημα των ΔΕΚΟ, με πλήρη ανατροπή στις εργασιακές σχέσεις, με όρους πρωτοφανούς αυταρχισμού, ενώ συνεχίζεται η επένδυση στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σε συνεργασία με τη ΝΔ, συμμετέχει στην ιμπεριαλιστική επίθεση του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των «πρόθυμων» αραβικών χωρών και της Αφρικανικής Ένωσης κατά της Λιβύης, για τον έλεγχο της αγοράς και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Λιβύης, την  τρομοκράτηση και τον έλεγχο του κύματος των εξεγέρσεων και των επαναστατικών γεγονότων των αραβικών λαών, αλλά και κάθε αντίστασης στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο, για την ανακατανομή των «αγορών εργασίας».
Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα, το μήνυμα της ελπίδας στέλνουν οι αγώνες που είναι σε εξέλιξη από τους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, ενάντια στις συγχωνεύσεις και περικοπές στα σχολεία, ενάντια στις απολύσεις στα ΜΜΕ, ο ηρωικός αγώνας της Κερατέας, τα πρώτα σκιρτήματα του νεολαιΐστικου κινήματος, ο αγώνας των μεταναστών, οι αντιστάσεις στις φασιστικές συμμορίες.
Μπροστά σε αυτές τις μάχες, μπαίνουν σοβαρά καθήκοντα για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην πάλη για την ανατροπή του Μνημονίου και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της εναλλαγής με μια κυβέρνηση της ΝΔ και κάθε επίδοξου διαχειριστή των αντιλαϊκών πολιτικών, με στόχο τη γενικότερη αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης. Επιβεβαιώνεται η ανάγκη να προβληθεί  και να βαθύνει ποιοτικά η δυνατότητα αντικαπιταλιστικής απάντησης στην κρίση με ένα πρόγραμμα εργατικών αναγκών και δικαιωμάτων (παύση πληρωμών / διαγραφή του χρέους, ρήξη με ΟΝΕ, ευρώ / αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από την ΕΕ, εθνικοποίηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο, ριζική αναδιανομή εισοδήματος) στην προοπτική της επανάστασης και  της εργατικής εξουσίας και δημοκρατίας, που θα αξιοποιεί τη δημιουργικότητα του κόσμου της εργασίας και το παραγωγικό δυναμικό της χώρας για την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών και όχι για την ανόρθωση των κεφαλαιοκρατικών κερδών σε βάρος των εργαζόμενων και σε όφελος των δημιουργών της κρίσης. Σ’ αυτή την κατεύθυνση αποκτά ξεχωριστή σημασία ο στόχος για την κλιμάκωση των αγώνων, για πανεργατικό-παλλαϊκό απεργιακό μπλακ-άουτ, για γενικευμένη ανυπακοή, για αγωνιστική ταξική ενότητα των εργαζομένων.
Αναδεικνύονται, όμως, και τα αδιέξοδα της επίσημης Αριστεράς, είτε με τη μορφή του αριστερού ευρωπαϊσμού και κυβερνητισμού του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είτε με τη γραμμή του ΚΚΕ που διασπά τις ταξικές δυνάμεις και τους αγώνες τους σπέρνοντας την ηττοπάθεια, την ίδια στιγμή που φλυαρεί για μια «λαϊκή εξουσία» χωρίς επανάσταση και ρήξη με τις καπιταλιστικές σχέσεις εξουσίας και εκμετάλλευσης. Ωστόσο, οι προγραμματικές και πολιτικές διαφορές των δυνάμεων της Αριστεράς δεν πρέπει να αποτελούν εμπόδιο ή πρόσχημα για την άρνηση της περισσότερο από ποτέ αναγκαίας κοινής δράσης για την ανατροπή της επίθεσης και για την ταξική ανασυγκρότηση του λαϊκού κινήματος.


Όλα αυτά τονίζουν την ανάγκη για τολμηρά βήματα στην κατεύθυνση μιας ανώτερης πολιτικής, στρατηγικής και δημοκρατικής συγκρότησης της ίδιας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ξεκινάμε αποφασιστικά την πορεία προς την πρώτη Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ..
Με αφετηρία τις εκτιμήσεις και τις θέσεις των ιδρυτικών κειμένων του Σπόρτινγκ και της Αθηναϊδας, καθώς και δύο μεγάλων συνελεύσεων το Κεραμεικού, το Συντονιστικό αποφάσισε τη δημοσίευση δυο Σχεδίων Θέσεων μέχρι τέλος Μάη:
α) για την πολιτική και στρατηγική πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις νέες συνθήκες και
β) για τη φυσιογνωμία και την ανώτερη δημοκρατική συγκρότηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Με τη δημοσίευση των δυο Σχεδίων Θέσεων ξεκινά δημόσιος διάλογος σε όλες τις τοπικές και κλαδικές επιτροπές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ένας πρώτος γύρος συνελεύσεων που θα καταλήξει σε περιφερειακές προσυνδιασκέψεις μέχρι τα τέλη Ιουνίου – αρχές Ιουλίου,.  .
 Ο δεύτερος γύρος συνελεύσεων, από τέλη Αυγούστου μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου,  καταλήγει στην
1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που θα γίνει στην Αθήνα, στις 1-2 Οκτωβρίου 2011. Η Συνδιάσκεψη θα αποτελείται από αιρετούς εκπροσώπους από τις επιτροπές, θα ψηφίσει την τελική απόφαση και θα εκλέξει νέο Κεντρικό Συντονιστικό. Η συγκρότηση τοπικών και/ή κλαδικών επιτροπών, οι διαδικασίες και ο τρόπος εκλογής  των εκπροσώπων και του πανελλαδικού συντονιστικού, καθώς και η ανάδειξη συντονιστικών των περιφερειών όπου είναι αναγκαίο, θα αποφασιστούν ομόφωνα από το σημερινό Συντονιστικό.
Άμεσα συγκροτήθηκαν στο Συντονιστικό δύο ανοιχτές επιτροπές, που εργάζονται εντατικά και γόνιμα για τη σύνταξη μέχρι τα τέλη του Μάη δυο κειμένων,  αφενός για τη σύνταξη του εισηγητικού πολιτικού ντοκουμέντου προς τη Συνδιάσκεψη και αφετέρου για τα ζητήματα οργανωτικής συγκρότησης και ταυτόχρονα της παρακολούθησης της πορείας εγγραφής μελών και της εκλογής αντιπροσώπων για τη Συνδιάσκεψη. Καλούμε όποια/ο σύντροφο θέλει να βοηθήσει σε αυτές τις προπαρασκευαστικές διαδικασίες.
 Αναπτύσσουμε κεντρική καμπάνια για μαζική ένταξη των συντροφισσών και των συντρόφων στις επιτροπές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την εξασφάλιση ότι τα οικονομικά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ γίνονται υπόθεση των ίδιων των συντρόφων.
Με αφετηρία τις ως τώρα καταχτημένες θέσεις μας και με τη συμμετοχή όλων των μελών προχωράμε στην παραπέρα επεξεργασία  θέσεων, αιτημάτων, στόχων και πρωτοβουλιών, που θα απαντούν στις προκλήσεις και τις δυνατότητες της εποχής. Σε αυτή τη βάση είναι που θέλουμε να κάνουμε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ένα πολιτικό μέτωπο που θα στηρίζεται στην αναγκαία συμβολή των οργανώσεων και των ανένταχτων αγωνιστών, θα στηρίζεται στα ίδια της τα μέλη της, με  βαθύτερη δημοκρατική λειτουργία και απόφαση.
Θέλουμε μια Συνδιάσκεψη όπου θα κυριαρχήσει ο ενωτικός αγωνιστικός πολιτισμός, η κοινή αναζήτηση πολιτικών και στρατηγικών απαντήσεων, η συντροφική προσπάθεια σύνθεσης των απόψεων, μέσα από έναν πλατύ και χρονικά επαρκή και καθορισμένο εσωτερικό και εξωστρεφή διάλογο, μέσα από μια διαδικασία που θα αρνείται και θα υπερβαίνει τις τάσεις οργανωτικών μεθοδεύσεων που κρατούν καθηλωμένα μεγάλα κομμάτια της Αριστεράς.
Πηγαίνοντας προς τη Συνδιάσκεψη, ξεκαθαρίζουμε ότι θέλουμε μια εξώστρεφη διαδικασία συζήτησης, πρώτα από όλα με τους αγωνιστές του αντικαπιταλιστικού δυναμικού, αλλά και με τις δυνάμεις όλης της Αριστεράς και του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Για εμάς η πορεία προς τη Συνδιάσκεψη, το βάθεμα της πολιτικής και προγραμματικής συγκρότησης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της δημοκρατικής λειτουργίας έχουν νόημα μόνο στο βαθμό που συνδυάζονται με την πλήρη στράτευση στους αγώνες και την αποφασιστική συμβολή στην πάλη για την αντικαπιταλιστική ανατροπή. Θέλουμε η πορεία προς τη Συνδιάσκεψη να στηρίζεται στην πρωτοβουλία και τη συζήτηση των ίδιων των τοπικών και κλαδικών επιτροπών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θέλουμε να έρθει στο προσκήνιο ο πλούτος της εμπειρίας από την παρέμβαση στα κινήματα, στην πολιτική πάλη και στο θεωρητικό προβληματισμό, θέλουμε να συζητήσουμε τις αγωνιστικές ριζοσπαστικές αναζητήσεις των ίδιων των αγωνιστών.
Ξεκινάμε πανελλαδική εξόρμηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (με κεντρική αφίσα, προκήρυξη και εκδηλώσεις παντού,  επιδιώκουμε συσκέψεις των αγωνιστών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που δραστηριοποιούνται στο εργατικό κίνημα.,  στο αγροτικό κίνημα και των εκλεγμένων μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα όργανα του Καλλικράτη και των αγωνιστών της που δραστηριοποιούνται στα ψηφοδέλτια της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και στα σχήματα και κινήματα των πόλεων, δήμων και γειτονιών.

Στόχος μας είναι το επόμενο διάστημα να υπάρξει μια στράτευση του συνόλου του δυναμικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα πολιτικά και κοινωνικά μέτωπα, στην πάλη για την ανατροπή του Μνημονίου ,  της κυβέρνησης και της  επίθεσης του κεφαλαίου, στην προσπάθεια για μια Αριστερά της ρήξης και της Ανατροπής.
Με το βλέμμα στραμμένο στο κίνημα και τις μεγάλες μάχες που έρχονται!

Πέμπτη, 5 Μαΐου 2011

Ανακοίνωση: Ένας χρόνος μνημόνιο

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την υπερψήφιση στην ελληνική Βουλή του Μνημονίου που συνομολόγησε η κυβέρνηση με το ΔΝΤ και την ΕΕ. Ένας χρόνος από την έναρξη της οικειοθελούς «επιτήρησης» από την Τρόικα, παρά την αντίθεση της πλειοψηφίας των εργαζόμενων, όπως αυτή εκφράστηκε στις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις της 5 και 6 Μάη. Ένα χρόνο μετά, εκτός από την κυβέρνηση και τους προπαγανδιστές της, όλοι και όλες έχουν πλέον καταλάβει ότι τα αλλεπάλληλα Μνημόνια έχουν ένα και μόνο στόχο: την ευημερία των πιστωτών και των διεθνών τοκογλύφων εις βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της νεολαίας. Ένα χρόνο μετά:
• Η ανεργία καλπάζει, με περισσότερους από 1 εκατομμύριο ανέργους στη χώρα.
• Η εργοδοτική αυθαιρεσία έχει χτυπήσει «κόκκινο», με καταχρηστικές απολύσεις, αυθαίρετες αλλαγές στους όρους εργασίας, ατομικές συμβάσεις, μαύρη και ανασφάλιστη εργασία να αποτελούν καθημερινότητα στους χώρους δουλειάς, με τις ευλογίες της κυβέρνησης και της Τρόικας.
• Το εργατικό εισόδημα καθημερινά συρρικνώνεται, όχι μόνο από τις μειώσεις των μισθών αλλά και από τις καλπάζουσες τιμές των προϊόντων βασικής κατανάλωσης, της ασυδοσίας των τραπεζών και των πολυεθνικών ομίλων. Διαλύεται κάθε έννοια κοινωνικού κράτους με τις συγχωνεύσεις σχολείων, πανεπιστημίων,
νοσοκομείων, την διάλυση των ασφαλιστικών Ταμείων και κάθε κοινωνικής πρόνοιας.
• Ξεπουλιούνται τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ο ΟΣΕ, η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, η ΑΤΕ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και κάθε δημόσια επιχείρηση, ενώ ετοιμάζονται να βγουν στο σφυρί με φαστ-τρακ διαδικασίες ακόμη και δημόσιες εκτάσεις..

Την ίδια στιγμή:
• Οι Τράπεζες έχουν ήδη «πριμοδοτηθεί» με περισσότερα από 100 δις ευρώ (όσα δηλαδή μας «χάρισαν» το ΔΝΤ και η ΕΕ!). Μειώθηκε κι άλλο η φορολογία των επιχειρήσεων (20%) και η εργασιακή νομοθεσία αλλάζει σταδιακά προς το συμφέρον των εργοδοτών.
• Οι «εθνικοί» μας εργολάβοι συνεχίζουν απρόσκοπτα να εκμεταλλεύονται τις ληστρικές συμβάσεις με το δημόσιο αυξάνοντας τα χαράτσια των διοδίων ή επιβάλλοντας να χτιστούν ΧΥΤΑ σε αρχαιολογικές ζώνες, για να συνεχίσουν να πλουτίζουν απρόσκοπτα.
• Το χρέος και το έλλειμμα αυξάνονται με τέτοια ταχύτητα ώστε είναι σίγουρο ότι, αν δεν ανατραπεί αυτή η πολιτική, η χώρα θα παραμείνει στον γύψο της «επιτήρησης» για δεκαετίες.
Υπάρχει δρόμος εργατικής απάντησης στην κρίση, για να αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, να μειωθούν οι ώρες και τα χρόνια δουλειάς, για συλλογικές συμβάσεις και συλλογικά δικαιώματα, για νέες θέσεις εργασίας, για προστασία των ανέργων:
Απειθαρχία στην ΕΕ, έξοδος από ευρώ και ΕΕ. Παύση πληρωμών και διαγραφή του κρατικού χρέους. Εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο των τραπεζών, των επιχειρήσεων και των υποδομών κοινής ωφέλειας. Απαγόρευση των απολύσεων, απαλλοτρίωση της περιουσίας των καπιταλιστών που κλείνουν επιχειρήσεις και πετούν εργάτες στο δρόμο. Δραστική φορολογία του μεγάλου πλούτου και των κερδών, φοροελαφρύνσεις στους εργαζόμενους και τους ανέργους.
Απαιτείται η κλιμάκωση, ο συντονισμός του αγώνα, με απεργίες, διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις σε μια μάχη διαρκείας.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με αίσθημα ευθύνης, καλεί όλες τις μαχόμενες δυνάμεις του εργατικού,
λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος, όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς σε κοινή δράση, μέσα στο μαζικό κίνημα, για να συμβάλλουμε από κοινού στην ανάπτυξη του λαϊκού αγώνα.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 11/03 !
 
ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΣ ΛΑΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ !

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ