Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ξεσηκωμός


Ώρα για πανεργατικό ξεσηκωμό διαρκείας ενάντια στο νέο Μνημόνιο!

Η νέα επιδρομή της κυβέρνησης σε βάρος των εργαζόμενων, με τα βάρβαρα μέτρα που αποφάσισε για να πειστούν οι δανειστές ότι η αποπληρωμή του χρέους θα προχωρήσει απρόσκοπτα, είναι η πιο ανοιχτή ομολογία χρεοκοπίας της κυβερνητικής προπαγάνδας και απάτης. Οι θυσίες του λαού όχι μόνο δεν έφεραν έξοδο της οικονομίας από τη κρίση αλλά άνοιξαν την όρεξη στις αχόρταγες αγορές δηλ. στους τραπεζίτες, τους κερδοσκόπους και την εργοδοσία να ζητούν περαιτέρω καταστροφή του κοινωνικού κράτους με τις ιδιωτικοποιήσεις σε βασικά κοινωνικά αγαθά όπως το ρεύμα και το νερό, περισσότερη λιτότητα με κόψιμο μισθών και συντάξεων, με τίναγμα των τιμών των βασικών ειδών διατροφής στα ύψη.

Είναι μια συνταγή που τινάζει τη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση στα ύψη για χάρη μιας χούφτας καπιταλιστών.Το σφαγείο κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, το παλιό και το νέο ακόμα πιο άγριο Μνημόνιο, χρειάζεται να πάρουν αποφασιστική απάντηση με ένα Πανεργατικό ξεσηκωμό διαρκείας, που θα σαρώσει την αντεργατική επίθεση.Είναι ώρα να εμποδίσουμε στη πράξη με απεργίες και καταλήψεις τις ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ και να επιβάλουμε ότι θα περάσουν 100% στο Δημόσιο ώστε να υπάρχει ρεύμα και νερό φτηνό για όλο το λαό.Άμεση εθνικοποίηση των Τραπεζών χωρίς αποζημίωση κάτω από εργατικό έλεγχο.Απαγόρευση των απολύσεων, μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων.

Να δοθούν λεφτά τώρα για την παιδεία, την Υγεία και να σταματήσουν οι συγχωνεύεις-καταργήσεις νοσοκομείων και σχολείων.Είναι ώρα για ένα κίνημα με διάρκεια που θα οδηγήσει στην αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης και της ίδιας της κυβέρνησης, στη ρήξη με την ΟΝΕ, το ευρώ και την ΕΕ.Αν αυτοί μας εκβιάζουν με διακοπή των δανείων είναι ώρα να τους απαντήσουμε με παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους.

Εμείς έχουμε τη δύναμη των εκατομμυρίων σε όλη την Ευρώπη, που από την Ισπανία μέχρι την Ελλάδα μπορεί να τους ανατρέψει! 

24 ΜΑΗ 2011


ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια: