Κυριακή, 8 Μαΐου 2011

Ανακοίνωση της Ανταρσυα Ν. Κέρκυρας για την απεργία της Τετάρτης


Όλοι την Τετάρτη 11 Μαΐου στην ΑπεργίαΚάτω η χούντα του ΔΝΤ

Παύση πληρωμών του χρέους

Εθνικοποίηση των τραπεζών

Έξοδος από το ευρώ

Δραστική μείωση των ωρών εργασίας.

Αύξηση μισθών, συντάξεων, ταμείου ανεργίας

Απαγόρευση των απολύσεων

 Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την υπερψήφιση στην ελληνική Βουλή του Μνημονίου που συνομολόγησε η κυβέρνηση με το ΔΝΤ και την ΕΕ. Ένας χρόνος από την έναρξη της οικειοθελούς «επιτήρησης» από την Τρόικα, παρά την αντίθεση της πλειοψηφίας των εργαζόμενων, όπως αυτή εκφράστηκε στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του τελευταίου χρόνου.

Ένα χρόνο μετά, εκτός από την κυβέρνηση και τους προπαγανδιστές της, όλοι και όλες έχουν πλέον καταλάβει ότι τα αλλεπάλληλα Μνημόνια έχουν ένα και μόνο στόχο: την ευημερία των πιστωτών και των διεθνών τοκογλύφων εις βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της νεολαίας.

Είναι μια αδιέξοδη πολιτική ξεπεράσματος της καπιταλιστικής κρίσης μέσω της συμπίεσης της εργασίας. Το αποτέλεσμα θα είναι να καταστρέψουν την εργατική οικογένεια , να συντρίψουν τα μεσαία στρώματα και να οδηγηθεί η καπιταλιστική οικονομία  σε ακόμα βαθύτερη κρίση.


 Ένα χρόνο μετά πάνε μας βουλιάζουν στη φτώχεια:


Η ανεργία καλπάζει, με περισσότερους από 1 εκατομμύριο ανέργους στη χώρα. Ειδικά στην Κέρκυρα το 50% της νεολαίας είναι άνεργοι και τα μαγαζιά κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο.

Η εργοδοτική αυθαιρεσία έχει χτυπήσει «κόκκινο», με καταχρηστικές απολύσεις, αυθαίρετες αλλαγές στους όρους εργασίας, ατομικές συμβάσεις, μαύρη και ανασφάλιστη εργασία με την απλήρωτη εργασία να θεωρείται «φυσιολογικό» γεγονός.

Το εργατικό εισόδημα καθημερινά συρρικνώνεται, όχι μόνο από τις μειώσεις των μισθών αλλά και από τις διαρκώς αυξανόμενες τιμές των προϊόντων βασικής κατανάλωσης, της ασυδοσίας των τραπεζών και των πολυεθνικών ομίλων.

Διαλύεται κάθε έννοια κοινωνικού κράτους με τις συγχωνεύσεις σχολείων, πανεπιστημίων, νοσοκομείων, την διάλυση των ασφαλιστικών Ταμείων και κάθε κοινωνικής πρόνοιας.

Ξεπουλιούνται κοψοχρονιά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ο ΟΣΕ, η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, η ΑΤΕ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. και κάθε δημόσια επιχείρηση.

Ένα χρόνο μετά, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει για ψήφιση το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Σταθερότητας, που θα γυρίσει την ελληνική κοινωνία στη βαρβαρότητα. Την ίδια ώρα οι Τράπεζες έχουν ήδη «πριμοδοτηθεί» με περισσότερα από 100 δις ευρώ . Μειώθηκε κι άλλο η φορολογία των επιχειρήσεων (20%).

Οι «εθνικοί» μας εργολάβοι συνεχίζουν απρόσκοπτα να εκμεταλλεύονται τις ληστρικές συμβάσεις με το δημόσιο αυξάνοντας τα χαράτσια των διοδίων ή επιβάλλοντας να χτιστούν ΧΥΤΑ σε αρχαιολογικές ζώνες, για να συνεχίσουν να πλουτίζουν απρόσκοπτα.

Το επίσημο συνδικαλιστικό κίνημα της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν παλεύει για την ανατροπή αυτής της πολιτικής!


Οι 24ωρες απεργίες χωρίς αιτήματα ρήξης και χωρίς συνέχεια όχι μόνο δεν αποτελούν απάντηση αλλά ενισχύουν και το ρεύμα της υποταγής.


Οι νικηφόροι αγώνες του λαού της Κερατέας έδειξαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι ο μόνος δρόμος για να νικήσουμε την κυβέρνηση είναι ο ανυποχώρητος, ενωτικός αγώνας μέχρι τη νίκη!

Για να φύγει αυτή η κυβέρνηση και όσοι την υποστηρίζουν, μέχρι να επιβάλλουμε μια άλλη πολιτική που θα είναι βασισμένη στις ανάγκες της εργαζόμενης πλειοψηφίας με απαγόρευση των απολύσεων, αύξηση των μισθών και των συντάξεων, μόνιμη λιγότερη και σταθερή εργασία για όλους, δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία, μέσω της διαγραφής του ιμπεριαλιστικού χρέους, την έξοδο από το ευρώ ,την ΟΝΕ και την Ε.Ε, με το πέρασμα στο δημόσιο των τραπεζών των μεγάλων στρατηγικών επιχειρήσεων και υποδομών καθώς και των επιχειρήσεων που κλείνουν, χωρίς αποζημίωση, δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας, κατάργηση των φόρων για τους ανέργους και αναλογική φορολόγηση των κερδών και του συσσωρεμένου πλούτου. Δήμευση των περιουσιών όσων επιχειρήσεων προχωρούν σε απολύσεις .


Δεν υπάρχουν σχόλια: