Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010

Έμπρακτη αλληλεγγύη στους μετανάστες

Ανακοίνωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Ν. Κέρκυρας

Αγαπητοί συμπολίτες κάτοικοι του νομού Κέρκυρας

Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες του δράματος των μεταναστών στην πόλη μας. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και τις οικογένειες τους στην αναζήτηση σωτηρίας σε άλλες χώρες.
Οι πατρίδες τους βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση η σε κατάσταση απερίγραπτης δοκιμασίας όπου σε κάθε περίπτωση άμεσα υπεύθυνες είναι οι αναπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες.
Με την σιωπηρή ανοχή της δήθεν πολιτισμένης ανθρωπότητας ολόκληροι λαοί έχουν οδηγηθεί και οδηγούνται καθημερινά στην σφαγή, στον αφανισμό από την πείνα και τις αρρώστιες η στην βίαιη μετανάστευση.
Μερικές εκατοντάδες εξαθλιωμένων συνανθρώπων μας έφτασαν και στο νησί μας και κατοικούν οι περισσότεροι στα ερειπωμένα εργοστάσια στο Μαντούκι.
Το κρύο , η έλλειψη τροφίμων και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αποτελεί , πλέον, για αυτούς απειλή για την επιβίωσή τους.
Οι Μαντουκιώτες άνθρωποι του λαού με παραδοσιακή ευαισθησία, ευγένεια και πλούσιο αγωνιστικό παρελθόν βοήθησαν από την πρώτη στιγμή τους νεοφερμένους μετανάστες. Η πολιτεία αδιαφόρησε με αποτέλεσμα το πρόβλημα της παραμονής των μεταναστών να διογκωθεί.
Η μόνη βοήθεια που δέχονται οι μετανάστες είναι οι πρωτοβουλίες μεμονωμένων συμπολιτών μας, της Αυτοδιαχειριζόμενης φοιτητικής εστίας Κέρκυρας και της κατάληψης Ελαίας που προς τιμήν τους έχουν οργανώσει μια σημαντική προσπάθεια συλλογής τροφίμων φαρμάκων και ιματισμού.
Αντί η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της , απειλεί και την κατάληψη των άστεγων φοιτητών με διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, στο κτήριο της λεωφόρου Αλεξάνδρας όπου κατοικούν.
Έχουμε υποχρέωση να συμβάλουμε όλοι σε αυτήν την προσπάθεια. Μολονότι βρισκόμαστε και εμείς σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, διανύοντας έναν από τους χειρότερους χειμώνες της σύγχρονης ιστορίας μας, δεν πρέπει να αφήσουμε αβοήθητο κανέναν. Πόσο μάλλον που η κερκυραϊκή κοινωνία έχει συντεθεί από κύματα δοκιμαζομένων μεταναστών σε ολόκληρη την ιστορία της.
Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α του νομού Κέρκυρας , τα μέλη και οι φίλοι μας θα συμπαρασταθούμε με κάθε τρόπο στους μετανάστες και στους άστεγους φοιτητές .
Καλούμε κάθε φορέα της Κέρκυρας να συμβάλλει σε ένα κίνημα αλληλεγγύης ώστε να προστατέψουμε την ζωή και την υγεία των μεταναστών και να επιβάλουμε την παροχή ανθρώπινης διαβίωσης και σπουδών στους φοιτητές μας.

Για την συλλογή τροφίμων, ιματισμού και φαρμάκων απευθυνόμαστε στην Αυτοδιαχειριζόμενη Φοιτητική Eστία Κέρκυρας (Λεωφόρος Αλεξάνδρας 15 ΤΕΙ Νοσηλευτικής) η στην κατάληψη Ελαίας (στην Στρατιά).

Κέρκυρα 29/12/20010

Δεν υπάρχουν σχόλια: