Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2009

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΝΑΠ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΡΣΙ

Στις εκλογές της Ένωσης Ιατρών Νοσηλευτηρίων Αθηνών Πειραιώς ψήφισαν 4.990 έναντι 4.705 στις εκλογές του 2006 (αύξηση 6%). Τα άκυρα - λευκά ήταν 199 έναντι 231 (μείωση 16%).
Τα αποτελέσματα για το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ έχουν ως εξής:

Δημοκρατική Κίνηση Ιατρών (ΔΗΚΝΙ) - στηρίζεται απ' τη ΝΔ - 1.443 ψήφους (30,8%) και 5 έδρες, έναντι 1.719 ψήφων και 6 εδρών.

ΠΑΣΚ Γιατρών - στηρίζεται απ' το ΠΑΣΟΚ - 1.119 ψήφους (23,9%) και 4 έδρες, έναντι 1.000 και 3.

Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών (ΑΡΣΙ) - στηρίζεται από αντικαπιταλιστική αριστερά- 844 ψήφους (18%) και 3 έδρες, έναντι 527 και 2 .

ΔΗΠΑΚ Γιατρών, στηρίζεται από ΚΚΕ- 584 ψήφους (12,5%) και 2 έδρες, έναντι 561 και 2 .

Αγωνιστική Ενότητα Γιατρών (ΑΕΓ) - στηρίχτηκε απ' τον ΣΥΝ - πήρε 449 ψήφους (9,6%) και 1 έδρα, έναντι 420 και 2.

Νυστέρι - Γένοβα, 145 ψήφους (2,2%) - έναντι 247

Ανεξάρτητη Ιατρική Κίνηση (ΑΙΚ),105 ψήφους και καμία έδρα.

Απλήρωτοι παραμονές των γιορτών εκατοντάδες ξενοδοχουπάλληλοι

Σε συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΟΑΕΔ προχώρησαν εκατοντάδες ξενοδοχουπάλληλοι που παραμένουν απλήρωτοι . Παρόλο που η εργοδοσία τους χρωστάει και το δώρο των χριστουγέννων η επιθεώρηση εργασίας είναι ανήμπορη να κάνει οτιδήποτε.
Η υπηρεσία έχει μείνει με έναν υπάλληλο λόγω αδειών και ενώ θα έπρεπε να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία εναντίων των εργοδοτών, δεν εγινε δυνατόν όυτε να κατατεθούν μυνήσεις οι οποίες θα εκδικασθούν μετά απο δύο χρόνια.
Οι εργαζόμενοι του Ακτή Μεσσογγή και άλλων μικρότερων ξενοδοχείων βρίσκονται για άλλη μια φορά στην ανεργία χωρίς να έχουν πληρωθεί τους μισθούς του προηγούμενου καλοκαιριού.

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2009

Όλοι στην Απεργία στις 17 Δεκεμβρίου

Με πρόσχημα τη διόγκωση των ελλειμμάτων και στα πλαίσια των απαιτήσεων της ΟΝΕ μεθοδεύεται νέος γύρος λιτότητας και πραγματικής συρρίκνωσης του λαϊκού εισοδήματος με πάγωμα μισθών και συντάξεων και νέα φορομπηχτικά μέτρα. Την ίδια στιγμή εξαγγέλλεται προϋπολογισμός ακόμη μεγαλύτερων περικοπών των κοινωνικών δαπανών. Σύμμαχος της κυβέρνησης στην πολιτική λιτότητας είναι η στάση των συνδικαλιστικών ηγεσιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που δεν παίρνουν απόφαση για καμιά κινητοποίηση και επί της ουσίας νομιμοποιούν την πολιτική της λιτότητας.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει την πρωτοβουλία των ίδιων των εργαζομένων για απεργιακή κινητοποίηση στις 17/12, ημέρα που ψηφίζεται ο προϋπολογισμός. Πρωτοβουλία ιδιαίτερα κομβική, για να μπορέσει το κίνημα να απαντήσει στην επαίσχυντη στάση της γραφειοκρατίας αλλά και για να δώσει διέξοδο στη διάθεση ευρύτερων κομματιών εργαζομένων να βγουν στο δρόμο ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.

Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2009

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ν. Κέρκυρας για την επέτειο του Δεκέμβρη

Η ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


Με ανθρωποκυνηγητό και συλλήψεις στους δρόμους της Κέρκυρας προσπαθεί η «σοσιαλιστική» κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να αντιμετωπίσει τους εφιάλτες του καπιταλισμού.
Οι εκατοντάδες μαθητών και καθηγητών που έλαβαν μέρος στις εκδηλώσεις της φετινής επετείου του Δεκέμβρη στην Κέρκυρα αποτέλεσαν ένα ακόμα επεισόδιο στην πάλη για την αντιμετώπιση του εφιαλτικού παρόντος που βιώνουμε και μια επένδυση για τις μάχες του μέλλοντος μας.
Η κινητοποίηση των δυνάμεων καταστολής ήταν η απάντηση της «μετριοπαθούς» ,κατά τα άλλα, κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με την στήριξη της ΝΔ και του ακροδεξιού ΛΑΟΣ.
Η ανεργία η φτώχια και τα αδιέξοδα της νεολαίας δεν αντιμετωπίζονται με συλλήψεις με ξυλοδαρμούς και με παραπληροφόρηση,.
Η σωρευμένη οργή της νεολαίας και των εργαζομένων θα εκδηλώνεται κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και θα είναι σφοδρότερη όσο μεγαλύτερη θα είναι και η κατασταλτική αντιμετώπισή της.
Το κοινωνικό ζήτημα περπατάει στους δρόμους και αναζητεί διέξοδο. Η υπερσυσσώρευση του πλούτου, την τελευταία εικοσαετία και η περιθωριοποίηση σημαντικών τμημάτων του πλυθησμού είναι η αιτία που υποκινεί τις νεότερες γενιές στην οργισμένη αντιπαράθεση με το κράτος τους μηχανισμούς του και τα σύμβολα των πολυεθνικών.
Ίσως να αποδειχθεί ότι ο περσινός Δεκέμβρη δεν ήταν παρά ένα ασήμαντο επεισόδιο μπροστά στις κοινωνικές συγκρούσεις που μας επιφυλάσσει το άμεσο μέλλον.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κέρκυρας καλείς όλους τους εργαζόμενους την νεολαία και τις οργανώσεις τους να πυκνώσουν τις γραμμές του κοινωνικού αγώνα στις μάχες που έρχονται.

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ.

Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2009

Ξανά στα δικαστήρια οι Λευκιμμιώτες

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στις 17 και 18 Δεκεμβρίου 2009 ακόμη τέσσερις Λευκιμμιώτες , οι :

• Μοναστηριώτης Σπυρίδων (ιερέας),
• Μακαντάνης Σπυρίδων,
• Λειτούργης Γεώργιος,
• Μοναστηριώτης Στέφανος,

σύρονται σε δίκες με εξοντωτικές, αβάσιμες και κατασκευασμένες κατηγορίες για γεγονότα που συντελέστηκαν στη Λευκίμμη στις 9-8 -08 και 29-9-08 αντίστοιχα, όταν οι κάτοικοι της Λευκίμμης αντιδρούσαν και αντιδρούν στη δημιουργία στη περιοχή τους ενός καθόλα παράνομου ΧΥΤΑ.

Για μία ακόμη φορά στρατός ΜΑΤ που κάλεσε η τοπική εξουσία ήρθε να τσακίσει με τη πιο σκληρή και απάνθρωπη βία την αντίσταση των κατοίκων οι οποίοι διεκδικούσαν το δικαίωμα στη ζωή , την περιουσία, την υγεία, το περιβάλλον και την οικονομική τους δραστηριότητα.

Στη θέση των κατηγορουμένων έπρεπε να είναι η τοπική και κεντρική εξουσία που είναι υπεύθυνες για το περιβαλλοντικό έγκλημα και την ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων
Κάθε φορά που έστω και ένας Λευκιμμιώτης δικάζεται , δικάζεται όλη η Λευκίμμη , ο αγώνας της και όλοι οι άνθρωποι που παλεύουν για τα αυτονόητα .

Οι κάτοικοι της Λευκίμμης είναι θυμωμένοι και οργισμένοι , γιατί, ενώ υπέστησαν τη πιο ωμή βία , σύρονται ασταμάτητα σε δίκες για να καμφθεί, πιστεύουν,το φρόνημα και η αντίσταση τους.

Δηλώνουμε προς τη τοπική και κεντρική εξουσία ότι όσα ΜΑΤ και να στείλουν , όσα χρόνια και αν μας σέρνουν στα δικαστήρια , τόσο θα μεγαλώνει η αγανάκτηση και ο θυμός μας και ότι δεν πρόκειται με αυτές τις απάνθρωπες και εξοντωτικές μςθόδους να σταματήσουν την αντίσταση μας στο περιβαλλοντικό έγκλημα.

Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να συμπαρασταθούν , όπως το έκαναν και στις 12-11-09 ,με οποινδήποτε τρόπο σε αυτούς που δικάζονται στις 17 και 18 Δεκεμβρίου 2009 και σε όσους θα ακολουθήσουν.

Απαιτούμε: Να σταματήσουν τώρα όλες οι διώξεις των συλληφθέντων , κατηγορουμένων και να απαλλαγούν από τις κατηγορίες , να φύγουν τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2009

Στο δρόμο του Δεκέμβρη

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του Δεκέμβρη:
- Την Κυριακή 6 Δεκέμβρη, έναν ακριβώς χρόνο μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, μαζικοί φορείς, εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και οργανώσεις της αριστεράς, οργανώνουν διαδήλωση από τα Προπύλαια προς τη Βουλή, στις 1.30 μ.μ.
- Την Δευτέρα 7 Δεκέμβρη τη σκυτάλη παίρνει ο χώρος της εκπαίδευσης. Δάσκαλοι, καθηγητές, μαθητές και φοιτητές, σε πανεκαπιδευτικό συλλαλητήριο, στις 12.30 στα Προπύλαια, θα διαδηλώσουν ενάντια στην παιδεία της αγοράς, κόντρα στις νέες αναδιαρθρώσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
- Κρίσιμη είναι και η μάχη πρωτοβάθμιων σωματείων και εργατικών δυνάμεων για να οργανωθεί απεργία στις 17 Δεκέμβρη, ενάντια στον προϋπολογισμό λιτότητας, την ανεργία και τις εργασιακές σχέσεις.