Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ν. Κέρκυρας για την επέτειο του Δεκέμβρη

Η ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


Με ανθρωποκυνηγητό και συλλήψεις στους δρόμους της Κέρκυρας προσπαθεί η «σοσιαλιστική» κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να αντιμετωπίσει τους εφιάλτες του καπιταλισμού.
Οι εκατοντάδες μαθητών και καθηγητών που έλαβαν μέρος στις εκδηλώσεις της φετινής επετείου του Δεκέμβρη στην Κέρκυρα αποτέλεσαν ένα ακόμα επεισόδιο στην πάλη για την αντιμετώπιση του εφιαλτικού παρόντος που βιώνουμε και μια επένδυση για τις μάχες του μέλλοντος μας.
Η κινητοποίηση των δυνάμεων καταστολής ήταν η απάντηση της «μετριοπαθούς» ,κατά τα άλλα, κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με την στήριξη της ΝΔ και του ακροδεξιού ΛΑΟΣ.
Η ανεργία η φτώχια και τα αδιέξοδα της νεολαίας δεν αντιμετωπίζονται με συλλήψεις με ξυλοδαρμούς και με παραπληροφόρηση,.
Η σωρευμένη οργή της νεολαίας και των εργαζομένων θα εκδηλώνεται κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και θα είναι σφοδρότερη όσο μεγαλύτερη θα είναι και η κατασταλτική αντιμετώπισή της.
Το κοινωνικό ζήτημα περπατάει στους δρόμους και αναζητεί διέξοδο. Η υπερσυσσώρευση του πλούτου, την τελευταία εικοσαετία και η περιθωριοποίηση σημαντικών τμημάτων του πλυθησμού είναι η αιτία που υποκινεί τις νεότερες γενιές στην οργισμένη αντιπαράθεση με το κράτος τους μηχανισμούς του και τα σύμβολα των πολυεθνικών.
Ίσως να αποδειχθεί ότι ο περσινός Δεκέμβρη δεν ήταν παρά ένα ασήμαντο επεισόδιο μπροστά στις κοινωνικές συγκρούσεις που μας επιφυλάσσει το άμεσο μέλλον.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κέρκυρας καλείς όλους τους εργαζόμενους την νεολαία και τις οργανώσεις τους να πυκνώσουν τις γραμμές του κοινωνικού αγώνα στις μάχες που έρχονται.

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: