Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Ξανά στα δικαστήρια οι Λευκιμμιώτες

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στις 17 και 18 Δεκεμβρίου 2009 ακόμη τέσσερις Λευκιμμιώτες , οι :

• Μοναστηριώτης Σπυρίδων (ιερέας),
• Μακαντάνης Σπυρίδων,
• Λειτούργης Γεώργιος,
• Μοναστηριώτης Στέφανος,

σύρονται σε δίκες με εξοντωτικές, αβάσιμες και κατασκευασμένες κατηγορίες για γεγονότα που συντελέστηκαν στη Λευκίμμη στις 9-8 -08 και 29-9-08 αντίστοιχα, όταν οι κάτοικοι της Λευκίμμης αντιδρούσαν και αντιδρούν στη δημιουργία στη περιοχή τους ενός καθόλα παράνομου ΧΥΤΑ.

Για μία ακόμη φορά στρατός ΜΑΤ που κάλεσε η τοπική εξουσία ήρθε να τσακίσει με τη πιο σκληρή και απάνθρωπη βία την αντίσταση των κατοίκων οι οποίοι διεκδικούσαν το δικαίωμα στη ζωή , την περιουσία, την υγεία, το περιβάλλον και την οικονομική τους δραστηριότητα.

Στη θέση των κατηγορουμένων έπρεπε να είναι η τοπική και κεντρική εξουσία που είναι υπεύθυνες για το περιβαλλοντικό έγκλημα και την ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων
Κάθε φορά που έστω και ένας Λευκιμμιώτης δικάζεται , δικάζεται όλη η Λευκίμμη , ο αγώνας της και όλοι οι άνθρωποι που παλεύουν για τα αυτονόητα .

Οι κάτοικοι της Λευκίμμης είναι θυμωμένοι και οργισμένοι , γιατί, ενώ υπέστησαν τη πιο ωμή βία , σύρονται ασταμάτητα σε δίκες για να καμφθεί, πιστεύουν,το φρόνημα και η αντίσταση τους.

Δηλώνουμε προς τη τοπική και κεντρική εξουσία ότι όσα ΜΑΤ και να στείλουν , όσα χρόνια και αν μας σέρνουν στα δικαστήρια , τόσο θα μεγαλώνει η αγανάκτηση και ο θυμός μας και ότι δεν πρόκειται με αυτές τις απάνθρωπες και εξοντωτικές μςθόδους να σταματήσουν την αντίσταση μας στο περιβαλλοντικό έγκλημα.

Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να συμπαρασταθούν , όπως το έκαναν και στις 12-11-09 ,με οποινδήποτε τρόπο σε αυτούς που δικάζονται στις 17 και 18 Δεκεμβρίου 2009 και σε όσους θα ακολουθήσουν.

Απαιτούμε: Να σταματήσουν τώρα όλες οι διώξεις των συλληφθέντων , κατηγορουμένων και να απαλλαγούν από τις κατηγορίες , να φύγουν τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: