Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

Καλά αποτελέσματα για ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Με 48% αποχή διαμαρτυρίας

Χάνουν εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ.
Και σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2004, και σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του 2007.

Εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι της καθεστωτικής αριστεράς εγκαταλείπουν τα κόμματά τους σε συνθήκες οξύτατης οικονομικής και πολιτικής κρίσης.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναδεικνύεται σε βασικό χώρο της αριστεράς εκτός των τειχών αυξάνοντας τους ψήφους της αθροιστικά τόσο αριθμητικά όσο και σε ποσοστό. Με σχεδόν τους μισούς ψηφοφόρους να μήν έχουν προσέλθει στις κάλπες.

Η καθεστωτική αριστερά αναζητεί τις αιτίες της σημαντικής πτώσης της τόσο σε ποσοστά οσο και σε ψήφους και απο τις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις. Και μάλιστα σε συνθήκες οξύτατης κρίσης και λεηλασίας των λαικών εισοδημάτων.

Σημαντική άνοδος του ακροδεξιού και φασιστικού χώρου.

6 σχόλια:

admin είπε...

καλά ρε σύντροφοι στον κόσμο σας για άλλη μια φορά!!
εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι της καθεστωτικής αριστεράς εγκαταλείπουν τα κόμματά τους προς τα που???
Αθροιστικά οι ψήφοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ το 2004 ήταν (ΜΕΡΑ 13.387 και Αντικαπιταλιστική Συμμαχία 11.938, δηλαδή σύνολο 25.325), και από 25.325 πάτε στις 21.000. Και αυτό είνάι νίκη?? Είσαστε σοβαροί? Οκ τρελή η αποχή, εγκαταλείπονται ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ αλλά πως το καρπώνεται αυτό η ΑΝΤΑΡΣΥΑ? Άλλη μια φορά ηγεμονισμός και έπαρση σε όλο τους το μεγαλείο. Καλά κρασιά!!!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είπε...

Μόνο το ΚΚΕ έχασε 150000 ψήφους σε σχέση με το 2004, 1 έδρα και σχεδόν 2 μονάδες.
Γιατί δεν αναφέρεσε στο γεγονός αυτό.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι καινούρια παρουσία στις εκλογές και δεν συμμετέχουν σε αυτήν σχήματα και οργανώσεις και μεμονωμένοι που συμμετείχαν με το ΜΕΡΑ η το ΕΝΑΝΤΙΑ.
Πώς λοιπόν έχεις κάνει το άθροισμά σου;
Και τέλος .
Όχι να μας κατηγορήσεις για ηγεμονισμό και έπαρση! Έλεος

admin είπε...

Ισχύει ότι το ΚΚΕ έχασε πολύ. Όπως και ο Σύριζα. Και το λέω εγώ που ψήφισα Σύριζα. Και θεωρώ ότι το αποτέλεσμα των εκλογών είναι αποτέλεσμα ήττας για την αριστερά συνολικά (είτε την επαναστατική είτε τη ρεφορμιστική - δεν έχω πρόβλημα να χρησιμοποιήσω τέτοια ορολογία). Και είναι αποτέλεσμα ήττας γιατί έχεις ένα Δεκέμβρη και έχεις και τη χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών. Και αντί να μπούμε σε σκέψεις, το μεν ΚΚΕ την Τετάρτη (πριν τις εκλογές) ανακαλύπτει προβοκάτσιες (ανύπαρκτες) για να δικαιολογήσει την επερχόμενη πτώση, το δε ΚΚΕ-μλ ανακαλύπτει εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών οι οποίοι αποστρέφονται την επίσημη αριστερά - απέχουν - και νιώθουν την ανάγκη δημιουργίας μιας επαναστατικής αριστεράς (sic!!!), και τέλος η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε μια πρόχειρη ανακοίνωση, εκτιμά ως θετικό το εκλογικό αποτέλεσμα. Αυτό λέγεται στα απλά ελληνικά ηγεμονισμός. Ηγεμονισμός σημαίνει να παίρνεις 2000 ψήφους και η ανακοίνωσή σου να δείχνει ότι είσαι έτοιμος για την κατάληψη των Χειμερινών ανακτόρων. Για την αποκατάσταση της αλήθειας: Στο ΜΕΡΑ-Αντικαπιταλιστική Συμμαχία (του 2004) και όχι ΕΝΑΝΤΙΑ, δε συμμετείχαν ΑΡΑΝ - ΑΡΑΣ, ενώ τώρα συμμετείχαν μέσα από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Άρα λοιπόν έκανα το άθροισμά μου ΜΕΡΑ (Βασικά ΝΑΡ) + ΣΕΚ και πρόσθεσα και ΑΡΑΝ-ΑΡΑΣ στις τωριν΄΄ες και βλέπω ότι το άθροισμα βγαίνει λιγότερο. Ισχύει ότι το ποσοστό είναι το υψηλότερο για την επαναστατική αριστερά (ακόμα κι αν σου χαρίσουμε τον τίτλο αυτό). Σε απόλυτο αριθμό ψήφων όμως δες τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών 1999. Εκτός αν γίναμε χειτότεροι από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων και όποτε μας συμφέρει μιλάμε για ποσοστά, και όποτε μας συμφέρει μιλάμε για αριθμό ψήφων. Εγώ λέω ότι είτε στη μία είτε στην άλλη, δυστυχώς, είναι αποτέλεσμα ήττας. Και παρότι είμαι φανατικά Σύριζα, και φανατικά αντι-Τσίπρας, δυστυχώς ο μόνος που έκανε δήλωση μετεκλογικά με την ελάχιστη σοβαρότητα ήταν ο Τσίπρας. Ο οποίος είπε χάσαμε, πήγαμε κόντρα στο ρεύμα (και μην πει κανένας κουβέντα, ας θυμηθούμε Δεκέμβρη - Βοτανικό) αλλά ότι δε μετανιώνουμε. Όλοι οι άλλοι πλέουν σε πελάγη ευτυχίας.Και ας είμαστε επιτέλους σοβαροί. Πάντα στην Ελλάδα το εκλογικό αποτέλεσμα της εκτός των τειχών αριστεράς, ήταν ανάλογο με το εκλογικό αποτέλεσμα της εντός των τειχών. Όταν το ένα πήγαινε καλά (ευρωκλογές 99, βουλευτικές 07) τότε και το άλλο πήγαινε καλά. Όταν το ένα πήγαινε χάλια (βουλευτικές 00, ευρωκλογές 09) τότε και το άλλο πήγαινε χάλια...Άλλά ρε παιδιά έλεος, όχι πάλι κομπορυμοσύνες από το πουθενά.Δηλαδή τόσο κακό είναι να βγάλεις μια ανακοίνωση σαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή σαν ΚΚΕ και να πεις, οκ δεν πήγαμε καλά, κάτι έφταιξε να το δούμε...Εγώ με όσους φίλους έχω μιλήσει από ΑΝΑΡ, ΣΕΚ, ΚΝΕ είναι στο στυλ τον ήπιαμε. Γιατί οι ανακοινώσεις των ηγεσιών να διαφέρουν τόσο; Και με κόσμο από ΣΥΡΙΖΑ που έχω μιλήσει στο ίδιο στυλ είναι. Οπότε; Ας αλλάξουμε ακόμα και σε αυτό το μικρό μικρό. Και κάτι άλλο. Το καινούργια παρουσία, πέστο να κανά πρωτοετή φοιτητή. Οι βασικές δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχουν στις εκλογές εδώ και 20 χρόνια.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ είπε...

Πρώτον θα βγάλουμε ανακοίνωση τις επόμενες μέρες.
Ήδη έβγαλε ανακοίνωση το ΝΑΡ.

Δεύτερον δεν θεωρούμε θετικό το εκλογικό αποτέλεσμα γενικά.
Θεωρούμε ότι για μας είναι ένα σημαντικό βήμα.

Τρίτον η με το εκλογικό αποτέλεσμα η χωρίς αυτό είμαστε ο κεντρικός πυρήνας της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στην Ελλάδα .
Δεν μας αρκεί.
Θα δημιουργήσουμε αντικαπιταλιστικές συνελεύσεις σε κάθε πόλη και θα διευρήνουμε τον κύκλο των επαναστατημένων ανθρώπων παντού.
Δεν το κάνουμε σε αντιπαράθεση με την δική σου επιλογή.
Νομίζουμε ότι σε ένα ρεύμα που θα βρίσκεται απέναντι απο το σύστημα στην πράξη θα συναντηθούμε.
Δεν πανηγυρίζουμε.
Δεν υπάρχει λόγος άλλωστε.
Ούτε χαιρόμαστε με την απογοήτευσή σας.
Δεν χρειαζόμαστε μια αριστερά που ορίζεται απο το παρελθόν και δεν έχει- ως εκ τούτου- μέλλον
Χρειαζόμαστε μιά άλλη αριστερά που θα διδάσκεται απο το παρελθόν και θα ορίζεται απο το μέλλον.

admin είπε...

Συμφωνώ με την παραπάνω τοποθέτησή σου 100% (με εξαίρεση τα περί σημαντικού βήματος). Απλά αν δεις, το πνέυμα του τελευταίου σου post διαφέρει σημαντικά από την πρόχειρη ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Συντροφικά, ένας ψηφοφόρος του Σύριζα

ΑΝΤΑΡΣΥΑ είπε...

Το τελευταίο post το έγραψε ένας απο τους διαχειριστές του blog και είναι δικαίωμα του καθενός μας να δημοσιεύει τις απόψεις του.
Εδώ ο Παπαδημούλης μιλάει κάθε βράδυ στην τηλεόραση και μας εξηγεί τί προτίθεται να πεί του Αλαβάνου όταν θα συνεδριάσουν τα όργανα του κόμματος.

Συντροφικά
ένας εκ των διαχειριστών του blog της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κέρκυρας.