Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2009

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Ανακοίνωση για την σύνοδο του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα.

Τετάρτη, 17 Ιούνιος 2009
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΟΑΣΕ

Στις 27-28/06/09 πραγματοποιείται στην Κέρκυρα η Σύνοδος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο διακρατικό οργανισμό για τη διασφάλιση της «Ασφάλειας» μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Περιλαμβάνει 56 χώρες που βρίσκονται στην Ευρώπη, Καύκασο, Κεντρική Ασία και τη Βόρεια Αμερική, ενώ ως επίσημοι συνεργάτες αναγνωρίζονται επιπλέον (6) μεσογειακά κράτη και (5) ασιατικά.

Στόχος του Οργανισμού ο έλεγχος της διάδοσης όπλων, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ελευθερία του τύπου, η δίκαιη και ελεύθερη διεξαγωγή εκλογών.

Όταν λέμε έλεγχο στη διάδοση των όπλων εννοούμε κατοχύρωση της απειλητικής κατοχής πυρηνικών όπλων μόνο στις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και στους συμμάχους τους (π.χ. Ισραήλ, Πακιστάν, Ινδία).

Η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποκαλύπτεται στα βομβαρδισμένα κατακερματισμένα σε προτεκτοράτα Βαλκάνια, στη δυτική δημοκρατία που διαδίδουν οι Νατοϊκές κατοχικές δυνάμεις σε Ιράκ-Αφγανιστάν και η Ρωσία στην Τσετσενία, τα ολοκληρωτικής έμπνευσης μέτρα κατά των μεταναστών και των πολιτικών προσφύγων. Τέλος, οι «ροζ επαναστάσεις» της CIA στον Καύκασο και στο Λίβανο αποκαλύπτουν τα όρια της δυτικής δημοκρατικής ευαισθησίας που θεωρεί εξάλλου τρομοκράτες τους Παλαιστίνιους γιατί ψήφισαν λάθος, δηλαδή όχι τους συνεργάτες των κατακτητών Ισραηλινών.
Τι το ιδιαίτερο όμως έχει αυτή η σύνοδος;

Η υπουργός εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη θεωρεί τη «διαδικασία της Κέρκυρας» ως έναρξη διαλόγου που θα μας επιτρέψει να οικοδομήσουμε μια πιο ασφαλή, πιο σταθερή και ισχυρή Ευρώπη».Και έχει απόλυτο δίκιο. Ενώ ο κόσμος της εργασίας παγκόσμια πληρώνει τα βάρη της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, όπου ως διέξοδο για τη διασφάλιση της καπιταλιστικής κερδοφορίας προβάλλεται η αφαίρεση των εργασιακών δικαιωμάτων, η ευέλικτη εργασία, η κατάργηση της σύνταξης και η ισοπέδωση κάθε έννοιας κράτους πρόνοιας με την συνακόλουθη ιδιωτικοποίησης κάθε κοινωνικού αγαθού, ο φόβος σκιάζει το μέλλον του αστικού συστήματος κυριαρχίας.

Να γίνει «της Ελλάδας» φώναζαν οι διαδηλωτές σε κάθε χώρα που κατέρρεε από την ληστρική επιδρομή των καπιταλιστών.

Αυτό ήταν το μήνυμα της εξέγερσης του Δεκέμβρη στους δρόμους της Ελλάδας, που πήρε την σκυτάλη από τα Γαλλικά προάστια και πανεπιστήμια, ενώ η νεολαία και ο κόσμος της εργασίας ασφυκτιά παγκόσμια. Δίνοντας τις δικές του μάχες σε Ισλανδία, Λετονία, Λατινική Αμερική και Παλαιστίνη Η τεράστια αποχή των ευρωπαικών λαών στις πρόσφατες ευρωεκλογές, ιδιαίτερα αυτών της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων έδειξε πόσο γρήγορα φθάρθηκαν τα ευρωπαϊκά ιδεώδη.

Αποκαλύπτεται ότι ο σύγχρονος καπιταλιστικός κόσμος είναι γεμάτος βαθιές κοινωνικές αντιθέσεις, άγρια εκμετάλλευση, ρατσιστική και κρατική βία, ολέθριας καταστροφή του περιβάλλοντος και πολεμικούς ανταγωνισμούς.

Σε αυτόν επομένως τον κόσμο προσφέρει «Ασφάλεια» ο ΟΑΣΕ. Τρομοκρατώντας τους λαούς και τα κινήματα, σχεδιάζοντας την στρατιωτική συνδρομή των ιμπεριαλιστικών στρατών του ΟΑΣΕ-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ στα κράτη που απειλούνται από εργατικές και νεολαιίστικες εξεγέρσεις. Αυτό είναι απόφαση του ΝΑΤΟ.

Αυτό είναι το σενάριο της άσκησης “Milex 09” με την συμμετοχή (10) ευρωπαϊκών κρατών, που εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Πολιτική και Ασφάλεια, προβλέποντας «την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων με αποστολή την αποκατάσταση και λειτουργία των υποδομών ενός κράτους».Επεκτείνοντας την ιμπεριαλιστική κυριαρχία.

Ο Ευρωστρατός της «Ισχυρής Ευρώπης» βρίσκετε ως στρατός κατοχής σε Νταρφούρ και Βαλκάνια, ενώ ο ευρωπαϊκός πολεμικός στόλος προστατεύει τα πλοία των ευρωπαίων εφοπλιστών στη Σομαλία.

Οι αντιθέσεις ΗΠΑ-Ε.Ε.-Κίνας-Ρωσίας για το μοίρασμα των πηγών και τον έλεγχο των δρόμων ενέργειας, το μερίδιο του καθενός από την παγκόσμια εκμετάλλευση του κόσμου της εργασίας δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει απόλυτη συμφωνία στην επιβολή της Δικτατορίας της Αγοράς, τον έλεγχο-καθυπόταξη των εργαζομένων στις χώρες τους από την κεντροαριστερά-κεντροδεξιά-τα ΜΜΕ της ακραίας χειραγώγησης και τις ακροδεξιές παραφυάδες του συστήματος.

Η συνεργασία όλων είναι δεδομένη στην καταστολή, ακόμη και στρατιωτική των απελευθερωτικών κινημάτων, στην εργατική αμφισβήτηση της αστικής κυριαρχίας. Για αυτό συσκέπτονται, για αυτό ετοιμάζονται, για αυτό εξοπλίζονται.

Η «διαδικασία της Κέρκυρας» ακολουθεί τις Συνόδους του ΝΑΤΟ που όχι μόνο αποφασίζουν τις επόμενες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, την ενίσχυση των κατοχικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, αλλά ενισχύουν τις πολιτικές και στρατιωτικές τους δεσμεύσεις για κοινή δράση εναντίον του εσωτερικού εχθρού, των εργαζομένων και των μεταναστών.

Είναι η σφραγίδα της Διεθνούς των Τρομοκρατών που συνδέουν την αστυνομική και στρατιωτική βία, στρατιωτικοποιώντας Ματατζήδες και μετατρέποντας τους εθνικούς και υπερεθνικούς στρατούς των Μισθοφόρων σε δυνάμεις καταστολής.
Η ένταση της αντεργατικής επίθεσης συνοδεύεται από την αυταρχική επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ, που με την στήριξη ΝΔ-ΛΑΟΣ, οικοδομεί ένα σύγχρονο αστυνομικό κράτος που ποινικοποιεί την αμφισβήτηση, θέλει να απαγορεύσει την αντίσταση και τους αγώνες βάζοντας στο γύψο τις πορείες, την κτηνώδη κρατική βία εναντίον των μεταναστών, την ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή του ελληνικού στρατού σε αποστολές εκτός συνόρων, που εκπαιδεύεται για μάχες μέσα σε πόλεις, ενώ τα παπαγαλάκια του συστήματος παπαγαλίζουν την ανάγκη χρήσης του στρατού σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Το ίδιο κάνει ο Μπερλουσκόνι στην Ιταλία, ο Σαρκοζί στη Γαλλία, η Μέρκελ στη Γερμανία και ο Μπράουν στη Βρετανία. Αυτές είναι οι κοινές του αποφάσεις στα όργανα της Ε.Ε.

Αυτή είναι και η πολιτική Ομπάμα, που επεκτείνει τον πόλεμο στο Πακιστάν δημιουργώντας στρατιές προσφύγων, στέλνοντας χιλιάδες Μισθοφόρους στο Αφγανιστάν και ευλογώντας τα βασανιστήρια των ανακρινόμενων από τη CIA.

ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ

Εργαζόμενοι και νεολαία, αντιπολεμικά κινήματα και Αριστερά πρέπει ενωμένα να δώσουμε το αγωνιστικό παρόν ενάντια στους τρομοκράτες «του πολέμου κατά της τρομοκρατίας» που τρομοκρατούν τον κόσμο της εργασίας παγκόσμια..Απαιτώντας να διαλυθεί ΟΑΣΕ-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ-Ε.Ε.Λέμε όχι στην Ευρωπαϊκή πολιτική άμυνας και Ασφάλειας.

 • Όχι στις Ευρωπαϊκές κοινωνίες του Μεγάλου Αδελφού, της παρακολούθησης, της καταγραφής των προσωπικών μας δεδομένων και του ευρωφακελώματος.

 • Να κλείσουν τώρα όλες οι βάσεις.

 • Καμιά διευκόλυνση στις ιμπεριαλιστικές ορδές των ιμπεριαλιστών.

 • Να καταρρεύσει ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας.

 • Να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

 • Να μπλοκάρουμε τους πολεμικούς εξοπλισμούς.

 • Κανένας νέος Μισθοφόρος Στρατιώτης.

 • Να επιστρέψουν τώρα όλα τα στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων.

 • Να φτιάξουμε αγωνιστικό μέτωπο απέναντι στον ιμπεριαλισμό και τον εθνικισμό. Απαιτώντας την ανατροπή των κυβερνήσεων της αντεργατικής πολιτικής, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών και του κρατικού αυταρχισμού.

 • Αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων των μειονοτήτων.

 • Παλεύοντας όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα το θρήσκευμα, το φύλο και την εθνικότητα μας για τις σύγχρονες εργατικές ανάγκες και δικαιώματα.
 • Να γκρεμίσουμε την Ευρώπη-Φρούριο.

 • Να μην γίνουν πράξη τα βάρβαρα μέτρα εναντίον των Μεταναστών.

 • Ανοικτά Σύνορα σε όλους τους εργαζόμενους.

 • Πλήρη αναγνώριση των δικαιωμάτων τους και κανένα εμπόδιο στη μετακίνηση τους. Πολιτικό Άσυλο σε όσους το έχουν ανάγκη.

Καλούμε και εμείς σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν
στην Κέρκυρα το διάστημα 27-28/06/2009 ενάντια στην Σύνοδο του ΟΑΣΕ.


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: