Σάββατο, 30 Αυγούστου 2008


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Δ.Ε.Θ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ, ΑΤΤΙΚΗΣ
Λόντου 6 (β’ όροφος, ) Εξάρχεια, Τηλ.: 210-3820537, e-mail:
sylyp_vivliou@yahoo.gr


ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
- Από τη μια οι μηδαμινές αυξήσεις, οι συνταξιούχοι των 300 ευρώ και οι νέοι των 600 ευρώ, η ζούγκλα της ελαστικής εργασίας, η εβδομαδιαία -μέχρι τελικής εξόντωσης- δουλειά των 70 ωρών που επιβάλλει η Ε.Ε., τα σχέδια για δουλειά την Κυριακή στο εμπόριο.
- Από την άλλη η γιγάντια κερδοφορία των εταιρειών, η εκτίναξη των επιτοκίων και των τιμών στο πετρέλαιο και τα τρόφιμα.
-Από τη μια το 18% των Ελλήνων που ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, το 40% του μισθού που φεύγει στα δάνεια, η εμπορευματοποίηση όλων των υπηρεσιών, οι ιδιωτικοποιήσεις, η εξανέμιση του λαϊκού εισοδήματος στο όργιο της ακρίβειας και της κερδοσκοπίας, το «χαράτσι» του κτηματολογίου...
- Από την άλλη οι φοροαπαλλαγές του κεφαλαίου, τα επενδυτικά κίνητρα στις επιχειρήσεις και το χάρισμα των χρεών τους, τα προγράμματα σύγκλισης της ΟΝΕ και οι αντεργατικές πολιτικές της νέας Ευρωσυνθήκης, τα σκάνδαλα εκατομμυρίων, οι μίζες, το μεγάλο φαγοπότι των πολιτικών, των βιομηχάνων, των οικονομικών παραγόντων.- Από τη μια οι τάσεις των λαϊκών και νεολαΐστικων αγώνων, η μεγάλη συμμετοχή στις απεργίες και τις κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό, η οργή των εργαζόμενων.- Από την άλλη οι προδοτικές συμφωνίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, η κοροϊδία των διεκδικήσεων για επιδόματα – ψίχουλα, το ξεπούλημα των αγώνων, η αποδοχή της ανταγωνιστικότητας και του ευρωμονόδρομου, η εργασιακή ειρήνη και η υποταγή.
Εργαζόμενοι/-ες, νέοι/-ες άνεργοι/-ες, μετανάστες/-τριες!
Πρέπει να πάρουμε τους αγώνες και τα συνδικάτα στα χέρια μας.
Εμείς είμαστε οι παραγωγοί του κοινωνικού πλούτου, γι΄ αυτό και δεν ζητιανεύουμε. Πιστεύουμε ότι χρειάζεται να ξεκινήσουμε την νέα περίοδο, από το Σεπτέμβρη, με κινητοποιήσεις. Είναι ανάγκη να οργανωθούν μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, που θα καταδικάζουν την αντεργατική επίθεση διαρκείας, σε διαχωρισμό από τις φιέστες της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. Δεν περιμένουμε τίποτε από τις ηγεσίες των ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ.
Τι να πρωτοθυμηθούμε από τα έργα των συνδικαλιστικών ηγεσιών;
- την υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων πείνας;
- την άρνησή τους να εγγράψουν στα συνδικάτα τους εργαζόμενους με ελαστικές εργασιακές σχέσεις και τη νέα εργατική βάρδια;
- τη συναίνεσή τους στην εφαρμογή του νόμου Ρέππα, που προωθεί όπως και όλοι οι αντι-ασφαλιστικοί νόμοι (Σιούφα, Πετραλιά) την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, τη μείωση των συντάξεων, την ενίσχυση του τζογαρίσματος των αποθεματικών, την ιδιωτική ασφάλιση;
- το κλείσιμο άρον-άρον των απεργιών για το Ασφαλιστικό και την εκτόνωση με «ντουφεκιές στον αέρα» των αγωνιστικών διαθέσεων;
- την άρνησή τους να οργανώσουν ένα μαζικό, μαχητικό και αποφασιστικό κίνημα με συνέχεια, συντονισμό και νικηφόρους στόχους και αιτήματα;

Πιστεύουμε ότι, όταν η κυβέρνηση θα εξαγγέλλει στη ΔΕΘ για άλλη μια χρονιά την οικονομική και κοινωνική πολιτική της σκληρής λιτότητας και της κοροϊδίας, θα πρέπει να βρει τους εργαζόμενους στους δρόμους.
Να προωθήσουμε μάχιμα αιτήματα και συντονισμό από τα κάτω, με αποφασιστικότητα και αγωνιστική διάρκεια. Ενάντια στη συναίνεση «των κοινωνικών εταίρων», στις «κινήσεις απλής διαμαρτυρίας», στον διάλογο-απάτη, στην επαιτεία για «διορθώσεις», στην αναμονή, στην διαρκή άμυνα χωρίς αποτελέσματα.
Να καταγγελθεί τώρα η απαράδεκτη διετής Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψαν ΓΣΕΕ-ΣΕΒ. Να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση.

Αυτή η υπόθεση ανήκει πρώτα και κύρια στα πρωτοβάθμια σωματεία που έχουν καθήκον να οργανώσουν την πάλη των εργαζόμενων παίρνοντας πρωτοβουλίες για να ξεκινήσει ένας νέος γύρος αγώνων. Το σωματείο μας θα συνεχίσει την προσπάθεια για ένα δια-κλαδικό συντονισμό δράσης πρωτοβάθμιων σωματείων.
Πιστεύουμε πως το αργότερο μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη πρέπει να οργανωθεί μια σύσκεψη σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, για να παρθούν πρωτοβουλίες συντονισμένης δράσης. Καλούμε τα αγωνιστικά σωματεία με αποφάσεις που θα πάρουν, να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και σε μια νέα προσπάθεια συντονισμού. Μόνο έτσι θα δοθεί απάντηση στην άθλια πραγματικότητα που διαμορφώνουν οι επιλογές των αφεντικών, των κυβερνήσεων, της Ε.Ε.
Καλούμε τα σωματεία, τις εργατικές κινήσεις και συλλογικότητες και κάθε εργαζόμενο/-η να συμμετέχουν:
- Στην ανεξάρτητη εργατική συγκέντρωση, στη Θεσσαλονίκη, στην Καμάρα, το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2008 στις 6.00 μ.μ. .
- Σε συγκέντρωση απάντηση στις εξαγγελίες της κυβέρνησης, στην Αθήνα στα Χαυτεία, την Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη στις 7.00 μ.μ.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2008

ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ

Συνέβη την Πέμπτη 28 Αυγούστου το 2008 στις 7.00 μμ έξω από το Νοσοκομείο Κέρκυρας.
Μια γριούλα προσπαθεί να διασχίσει το δρόμο και την χτυπάει ένα μηχανάκι.
Η γριούλα πέφτει μπροστά στο φυλάκιο του Νοσοκομείου τραυματισμένη.
Το Νοσοκομείο δεν στέλνει νοσοκόμους να την πάρουν γιατί -λέει -πρέπει να την φέρει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Ο σταθμός των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ είναι 150 μέτρα παρακάτω (στην πλατυτέρα), αλλά υπάρχουν 4 ασθενοφόρα εκ των οποίων τα δύο δεν δουλεύουν και τα άλλα δύο έχουν έναν οδηγό.
Το ασθενοφόρο έρχεται μετά από τρία τέταρτα . Εντωμεταξύ το πλήθος παροτρύνει την γριούλα να συρθεί για δυο μέτρα ώστε να βρεθεί εντός του Νοσοκομείου. Η γριούλα προσπαθεί αλλά δεν μπορεί.
Μετά από μία ώρα τραυματισμένη στο δρόμο η γριούλα κατάφερε να περάσει την πύλη του Νοσοκομείου.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Στην Κέρκυρα τον Αύγουστο με 300.000 πλυθησμό, εκτός από την Γραφειοκρατία , έχουμε ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και 11 διμοιρίες των ΜΑΤ.

Τρίτη, 26 Αυγούστου 2008

Συνέντευξη του Βασίλη Καραβαζάκη στον Γιάννη Ελαφρό για την εφημερίδα "ΠΡΙΝ"

1. Γιατί αντιδρούν οι κάτοικοι της Λευκίμμης στην κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή; Θέλετε απλώς να στείλετε τα σκουπίδια αλλού;
Από την πρώτη στιγμή που πληροφορηθήκαμε την δημοπράτηση του έργου (Ιούλιος 2005) ο πολιτιστικός-περιβαλλοντικός σύλλογος Λευκίμμης το «Αλεύχιμον» ξεκίνησε έναν αγώνα δρόμου με συγκεντρώσεις , ενημέρωση, παραστάσεις στους αρμόδιους φορείς (Περιφέρεια Ιονίων Νήσων –Σύνδεσμο καθαριότητας-Νομάρχη- Δήμο Λευκιμμαίων) να συλλέξει έγγραφα να καταθέσει προσφυγές ακύρωσης και αναστολής στο ΣΤΕ να αντιδρά στην δημιουργία ΧΥΤΑ και αυτό γιατί όσο πιο πολλά στοιχεία μαζεύαμε τόσο πιο πολλή καταλαβαίναμε το έγκλημα που ήθελαν να κάνουν στη Λευκίμμη και στο λαό της. Θέλουν να κάνουν μια χωματερή μέσα στα σπίτια μας κοντά στην τουριστική περιοχή του Κάβου δίπλα στα ποτάμια μας με συνέπεια την τεράστια οικολογική και περιβαλλοντική καταστροφή της περιοχής , τον οικονομικό μαρασμό της, τον θάνατο των κατοίκων της από τον καρκίνο. Εμείς δεν ζητάμε να πάνε τα σκουπίδια κάπου αλλού , προτείνουμε τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό διαχείρισης των απορριμμάτων για όλο το νησί με την δημιουργία ΧΥΤΥ , την διαλογή στην πηγή , την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση των υπολειμμάτων.

2. Πόσο διαρκεί και τι μορφές πήρε ο αγώνας σας μέχρι τώρα;

Ο αγώνας μας ξεκίνησε από τον Ιούλιο του 2005 με εκδηλώσεις ενημέρωσης , συγκεντρώσεις , παραστάσεις σε όλους τους αρμόδιους φορείς , με σταμάτημα και διωγμό των μηχανημάτων του εργολάβου από τις 29-4-2007 μέχρι τις 8-1-2008 εφτά φορές, με την επίθεση των ΜΑΤ και την εγκατάσταση του εργολάβου στις 9-1-2008 , με μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου στο Πρωτοδικείο της Κέρκυρας, με κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, με τον αποκλεισμό του χώρου της χωματερής από τις 24-2-2008 μέχρι τις 29-2-2008 για ενενήντα έξι μέρες , την αντίσταση στην επίθεση των ΜΑΤ στις 29-5-2008 , με τις διαδηλώσεις στην πόλη της Κέρκυρας και στην Λευκίμμη , την σύγκρουση με τα ΜΑΤ πάλι στις 16-6-2008 και την αντίσταση του κόσμου για 12 ώρες στις 9-8-2008, το κάψιμο του περιπολικού και την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Λευκίμμης. Όλες οι συγκρούσεις ήταν αποτέλεσμα της αναίτιας και προκλητικής βαρβαρότητας των ΜΑΤ που λειτούργησαν σαν στρατός κατοχής σε εχθρικό έδαφος με αλόγιστη χρήση χημικών, ύβρεων, προπηλακισμών , συλλήψεων ,αβάσιμων και στημένων κατηγοριών από αστυνομικούς . Ο αγώνας συνεχίζεται με όλες τις μορφές μέχρι την τελική νίκη.

3. Οι μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις σας, ενάντια στην αυθαιρεσία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας, αντιμετωπίστηκαν με πρωτοφανή βαρβαρότητα από την αστυνομία, με αποκορύφωμα τον θανάσιμο τραυματισμό μιας γυναίκας – κατοίκου της περιοχής. Ποιοι βρίσκονται πίσω από τα ΜΑΤ και ποιοι υποστηρίζουν ότι ένα έργο μπορεί να γίνει με κλομπ και χημικά;

Βρίσκονται στην ουσία όλοι οι εκφραστές της πολιτικής εξουσίας (ΓΓΠ, Νομάρχης, ΤΕΔΚ, Σύνδεσμος καθαριότητας) με λίγα λόγια το σύστημα της Κέρκυρας που θέλει να λύσει διαχρονικά το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων καταστρέφοντας άλλη μια περιοχή μετά το Τεμπλόνι , να δώσει μια ανάσα στον διαχειμάζοντα τουρισμό στην Κέρκυρα καταστρέφοντας τις 14000 κλίνες του Κάβου, μεταφέροντας τελικά όλες τις ρυπογόνες και οχλούσες χρήσεις στην Λευκίμμη. Βρίσκονται και οι Δήμαρχοι της Κέρκυρας που υποστηρίχτηκαν από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και φυσικά ο τοπικός Δήμαρχος που αποτελεί θλιβερή εξαίρεση για όλη την Ελλάδα και που στάθηκε ενάντια στους κατοίκους του Δήμου του . Μια βασική προϋπόθεση για την δημιουργία ΧΥΤΑ είναι η κοινωνική συναίνεση και όχι με κλομπ και χημικά.

4. Η ΝΔ υλοποιεί το έργο (με αίμα και βία), το ΠΑΣΟΚ το είχε σχεδιάσει, οι περισσότεροι δήμοι του νησιού που αποτελούν και το σύνδεσμο καθαριότητας έχουν πράσινους δημάρχους, η ΕΕ το χρηματοδοτεί, δεν είναι τελικά πολλοί απέναντί σας;

Εδώ πρέπει να συμπληρώσω, και οπαδοί του ΚΚΕ πούλησαν και μεθόδευσαν την επιλογή των οικοπέδων τους για την τελική επιλογή του χώρου του ΧΥΤΑ από το 1998. Αν δεν είχαν αυτοί την κύρια έκταση των 50 στρεμμάτων στα 70 δεν θα αγοραζόταν και τα υπόλοιπα 20 από 11 διαφορετικούς ιδιοκτήτες. Αν δεν είχαν την πολιτική στήριξη της ΔΑΚ Λευκιμμαίων(Δημοτική κίνηση που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ) με πρώτο σύμβουλο σε ψήφους έναν από τους δύο βασικούς πωλητές των 50 στρεμμάτων, δεν θα μπορούσαν να τόση ευκολία να παίρνουν τις όποιες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων που ανάλογα με τις περιστάσεις και τους συσχετισμούς ήταν και αντικρουόμενες μεταξύ τους. Το 2005 υπέρ του ΧΥΤΑ με προϋποθέσεις με 2 αρνητικές ψήφους , το 2007 όχι στον ΧΥΤΑ ΜΕ 11 υπέρ και 5 ψήφους κατά , τον Οκτώβρη του 2007 υπέρ του ΧΥΤΑ με προϋποθέσεις και τον Ιούνη του2008 όχι στον ΧΥΤΑ και να φύγουν τα ΜΑΤ . Σε όλες τις παραπάνω αποφάσεις εκτός της τελευταίας που ήταν ομόφωνη , οι σύμβουλοι της ΔΑΚ ψήφισαν υπέρ του ΧΥΤΑ με προϋποθέσεις. Επί δημάρχου Γατσούλη που υποστηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν άλλες φορές κατά και άλλες φορές υπέρ ανάλογα με την θέση του κόσμου. Οι μόνοι σταθεροί ήταν οι σύμβουλοι της ΔΑΚ, με την διαφοροποίηση τους μόνο το τελευταίο πεντάμηνο και μόνο από το σύμβουλο που είναι μέλος του ΚΚΕ. Με λίγα λόγια πίστευαν ότι αφού η μεγάλη πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου είναι υπέρ του ΧΥΤΑ θα γινόταν το έργο. Δεν υπολόγισαν όμως την βάση όλων των κομμάτων τους απλούς ψηφοφόρους της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ που μόλις συνειδητοποίησαν τι πάει να γίνει αντιστάθηκαν με όλους τους τρόπους

5. Οι Δήμοι πάντως, μαζί και ο Δήμος Λευκιμμαίων, λειτουργούν σαν αντιλαϊκό τοπικό κράτος…

Ο μόνος λόγος ύπαρξης των Δήμων είναι η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος , το ροκάνισμα των πάσης φύσεως κονδυλίων από την ΕΕ και όχι η βελτίωση της ζωής των πολιτών. Λειτουργούν σαν μηχανισμοί στη βάση των ημετέρων , του ρουσφετιού , ανάληψης προνομίων και τελικά της χειραγώγησης συνειδήσεων.
6. Ο αγώνας σας ανέδειξε μια λογική αποφασιστικής αναμέτρησης για να μην γίνει ένα αντιλαϊκό έργο, για να ανατραπεί στην πράξη –έστω και σε μία πλευρά- η αντιλαϊκή πολιτική και όχι απλά μια λογική διαμαρτυρίας και συμβολικής «αντίστασης». Σήμερα, που βρίσκεστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, ποιο δρόμο πιστεύετε ότι πρέπει να ακολουθήσει το κίνημα;
Τελικά η ζωή και η πράξη απέδειξε δεν μπορείς να έχεις καμία εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη όταν έχεις αντίπαλο το κράτος , ότι η νομιμότητα λειτουργεί επιλεκτικά ανάλογα για ποιόν εφαρμόζεται και μόνο οι δυναμικές κινητοποιήσεις και μορφές πάλης μπορούν να έχουν κάποιο αποτέλεσμα. Όποιος νομίζει ότι μόνο με διαδηλώσεις και δικαστήρια μπορεί να νικήσει είναι μακριά νυχτωμένος.

7. Πρόσφατα έχουν δραστηριοποιηθεί ενάντια στον ΧΥΤΑ και τα κόμματα της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ. Που αποσκοπούν και ποιες είναι οι δικές τους ευθύνες;

Όλοι οι παραπάνω πολιτικοί φορείς μέχρι πρόσφατα ήταν ο καθένας για τους δικούς του λόγους υπέρ του ΧΥΤΑ με προϋποθέσεις μετά όμως το θάνατο της Μαρίας τις συλλήψεις τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις την κατάληψη του χώρου της χωματερής , μυρίστηκαν ψητό. Το ψητό είναι οι ψήφοι των ψηφοφόρων τους που τους είχαν γυρίσει την πλάτη όλο αυτό το διάστημα λόγω της στάσης τους και το ψάρεμα των ψήφων στα θολά νερά της αδιέξοδης στάσης τους και πολιτικής τους. Το μεν ΠΑΣΟΚ επί των ημερών των δικών του Νομαρχών, Δημάρχων και ΓΓΠ έκανε την χωροθέτηση, εγκρίσεις περιβαλλοντικών όρων, αγορά οικοπέδων , προκήρυξη δημοπράτησης του έργου, ο πρόεδρος του συνδέσμου καθαριότητας που προσπαθεί να υλοποιήσει το έργο ήταν δικής του επιλογής, το ΚΚΕ μέχρι προ πενταμήνου μίλαγε για ΧΥΤΑ με προϋποθέσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως πάντα, είχε δύο γραμμές , οι δήμαρχοι που στήριζε ψήφιζαν υπέρ του ΧΥΤΑ και η τοπική του οργάνωση έλεγε όχι.
8. Έχουν πληθύνει πάντως οι φορείς που είναι ενάντια στον ΧΥΤΑ και ζητούν την άμεση αποχώρηση των ΜΑΤ. Βλέπετε από τη μεριά της κυβέρνησης και των δήμων κάποια τάση υποχώρησης; Πως πρέπει να κλιμακωθεί η αλληλεγγύη;
Όλες οι αποφάσεις των Δημοτικών και Νομαρχιακών συμβουλίων είναι στην ουσία κενό γράμμα και για τα μάτια του κόσμου διαφορετικά να μας πουν τι προώθησαν και τι αποτέλεσμα είχαν. Η υποχώρηση θα υπάρξει μόνο με την συνέχιση του αγώνα , την ενότητα του κόσμου ,του ακομμάτιστου, ακηδεμόνευτου, αμμεσοδημοκρατικού κινήματος και με την ύπαρξη της μεγαλύτερης αλληλεγγύης του απλού κόσμου και των άλλων κινημάτων αντίστασης.

9. Με την εξέγερση στη Λευκίμμη ήρθε στο προσκήνιο –και στη νότια Κέρκυρα και σε όλο το νησί- ένα αριστερό ριζοσπαστικό δυναμικό, που ζητά ένα άλλο νικηφόρο κίνημα και μια Αριστερά της ανατροπής. Βλέπετε κάποια βήματα συσπείρωσης και συγκρότησής του;

Αν δεν υπήρχε αυτό το δυναμικό κατά κοινή ομολογία κάθε αντικειμενικού κριτή του αγώνα μας θα ήταν άλλες οι εξελίξεις της ιστορίας και πρακτικής του κινήματος αντίστασης του λαού της Λευκίμμης. Πρέπει να γίνουν όλες οι προσπάθειες και ενέργειες που θα οδηγήσουν στην συγκρότηση και συσπείρωση σε έναν πόλο αντίστασης ενάντια στο έγκλημα που πάει να γίνει σε βάρος της Λευκίμμης , ενάντια στην προσπάθεια χειραγώγησης και ηττοπάθειας του κόσμου , ενάντια στις λογικές συναλλαγής και για την αποφασιστική αντιμετώπιση της λασπολογίας , υπονόμευσης και χαφιεδισμού των αγωνιστών και τελικά της υποταγής του κινήματος της Λευκίμμης σε αυτό το φασιστικό πρόσωπο της κρατικής εξουσίας που βιώσαμε και βιώνουμε καθημερινά στη Λευκίμμη.

Κυριακή, 17 Αυγούστου 2008

Ανοιχτό γράμμα προς τους αγωνιζόμενους κατοίκους της Λευκίμμης

Λευκιμμαίες , Λευκιμμαίοι

Γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα ότι η δημιουργία του ΧΥΤΑ – Χωματερή είναι οικολογικό έγκλημα πρώτου μεγέθους, οδηγεί στην οικονομική απαξίωση των περιουσίων σας και στην συνολική υποβάθμιση την περιοχής σας.
Ο αγώνας σας στα μάτια της κοινωνίας φαντάζει δίκαιος και οι αντιδράσεις σας δικαιολογημένες.
Μετά από μερικά χρόνια λειτουργίας του «κοινωφελούς» αυτού έργου η Λευκίμμη θα έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο απλησίαστο για τους τουρίστες και επικίνδυνο για την υγεία των πολιτών.
Το ΜΕΡΑ συμμετέχει με τις μικρές δυνάμεις του στον αγώνα σας και βοηθούμε με κάθε δυνατό τρόπο όποτε αυτό μας ζητηθεί, μέσω των ανοικτών καλεσμάτων σας.
Έντυπα μας, όπως η εφημερίδα, το «ΠΡΙΝ», έχει αφιερώσει δεκάδες άρθρα, ανταποκρίσεις και σχόλια για τον αγώνα σας .
Τις τελευταίες μέρες πληθαίνουν οι προσπάθειες από την μεριά των κομμάτων της λεγόμενης κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να χειραγωγήσουν τον αγώνα σας. Επιδιώκουν να αποσείσουν τις ευθύνες τους, να οδηγήσουν τον αγώνα σας σε βέβαιη ήττα και να υφαρπάξουν για άλλη μια φορά την ψήφο σας στις επόμενες εκλογές.
Είναι αυτοί οι ίδιοι που δια μέσου των στελεχών τους στην τοπική αυτοδιοίκηση δημιούργησαν το πρόβλημα και είναι αυτοί οι ίδιοι που τώρα κάνουν «διορθωτικές κινήσεις» για να ξανακερδίσουν την εμπιστοσύνη σας.
Στις τελευταίες ανακοινώσεις τους προσπαθούν, σαν τον Προκρούστη, να προσαρμόσουν το κίνημά σας στις επιδιώξεις τους. Ανακαλύπτουν «γνωστούς άγνωστους» και προετοιμάζουν το έδαφος για την σύλληψη των «συνήθως υπόπτων». Θέλουν να τελειώνουν με τον ριζοσπαστισμό του κινήματός σας και να σας οδηγήσουν σε εθιμοτυπικές διαδηλώσεις-μνημόσυνα.
Πρόκειται για τον απόλυτο ξεπεσμό της επίσημης Αριστεράς και του λεγόμενου «Σοσιαλιστικού χώρου» που διαγκωνίζονται σε έναν διαγωνισμό δοσιλογισμού προς το Κράτος και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς.
Η λαϊκή σας συνέλευση και οι αντιπρόσωποι της, εκλεγμένοι και υπόλογοι σε αυτή, είναι μεγάλη κατάκτηση σας και η μοναδική εγγύηση για την ανεξαρτησία και την περιφρούρηση του αγώνα σας .
Μην αναθέσετε για άλλη μια φορά το μέλλον σας σε κανέναν .

Κέρκυρα 17 Αυγούστου 2008

Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2008

Το ΝΑΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΕΤΙΑ

Οι ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας για τον ενεργειακό έλεγχο αιματοκυλούν τους λαούς του Καυκάσου.

Οι κυβερνήσεις της Ε.Ε. (μαζί και η ελληνική) φέρουν τεράστιες ευθύνες για τις εξελίξεις αυτές.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΟΣΕΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
ΕΞΩ ΤΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΟΧΗΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ (ΚΑΥΚΑΣΟ, ΚΟΣΟΒΟ, ΚΥΠΡΟ, ΙΡΑΚ, ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ…)
ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε.
ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ
Ν.Α.Ρ.ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2008

Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2008

Aνακοίνωση του ΜΕΡΑ Κέρκυρας

ΜΕΡΑ ΚέρκυραςΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα χτεσινά και τα προχτεσινά επεισόδια στην Λευκίμμη της Κέρκυρας αποδεικνύουν ότι το πρόβλημα της διάθεσης των στερεών αποβλήτων είναι πλέον εκρηκτικό.
Οι καθημερινές συγκρούσεις των κατοίκων της Λευκίμμης με τις δυνάμεις καταστολής έχουν οδηγήσει τα πράγματα σε τέτοιο σημείο που υπάρχει πλέον σοβαρός κίνδυνος να χαθούν ανθρώπινες ζωές.
Μετέτρεψαν τα χωριά της Λευκίμμης σε πεδία μάχης , πνίξανε τον κόσμο στα δακρυγόνα , πυροβολούσαν στον αέρα , εισέβαλαν στα σπίτια και επέβαλαν καθεστώς κατοχής και τρόμου, έστειλαν ηλικιωμένους ανθρώπους στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα., συνέλαβαν τον παπά της Λευκίμμης και το έσυραν στα δικαστήρια σαν κοινό εγκληματία, δεν αφήνουν τον κόσμο να ανοίξει τα παράθυρα του, απειλούν όποιον βάλει στο σπίτι του διαδηλωτή, περιπολούν στους δρόμους πάνοπλοι χτυπούνε τις μπότες τους στην άσφαλτο και τις ασπίδες με τα κλομπ. Συμπεριφέρονται χειρότερα και από δυνάμεις κατοχής.
Η κυβέρνηση του απόλυτου ξεπεσμού και της κατάργησης κάθε έννοιας δημοκρατικών δικαιωμάτων πρέπει να φύγει μαζί με τα ΜΑΤ.


· ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
· ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ
· ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝΚέρκυρα 11 Αυγούστου 2008

Κυριακή, 10 Αυγούστου 2008

ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ

ΟΛΟΝΥΚΤΙΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΧΤΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ
ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟΝ ΠΑΠΠΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΕ ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Καθεστώς κατοχής, πυροβολισμοί και δακρυγόνα μέσα στα χωριά
Καταστράφηκε το αστυνομικό τμήμα και περιπολικά της αστυνομίας.

Εκτεταμένα επεισόδια χτές το βράδυ στη Λευκίμμη . Εξαγριωμένοι διαδηλωτές που έχουν καταπατηθή τα κτηματά τους πολιόρκησαν την είσοδο του εργοταξίου στη χωματερή και συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ. Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός και καταστραφηκε ένα περιπολικό.


Στη συνέχεια δημιουργήθηκε ένταση σε όλη την περιοχή και ο κόσμος κατευθύνθηκε πρός το κέντρο , τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο κέντρο της Λευκίμμης και ακολούθησαν συμπλοκές με αποτέλεσμα να πνιγεί η περιοχή στα δακρυγόνα και να καταστραφεί το αστυνομικό τμήμα της Λευκίμμης ενώ κατά την διάρκεια της νύκτας ακούγονταν πυροβολισμοί μέσα στο χωριό.


Η κατάσταση πλέον είναι εκτός ελέγχου και υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι να χαθούν ανθρώπινες ζωές .

Σάββατο, 9 Αυγούστου 2008

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ 28 ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΑΚ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ 28 ΜΕΛΗ ΤΗΣ Δ.Α.Κ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

Με ανακοίνωση που έδωσαν στην δημοσιότητα παραιτήθηκαν 28 μέλη (σχεδόν το σύνολο) της Δ.Α.Κ (Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση) στον Δήμο Λευκιμαίων.
Η παράταξη του πρώην δήμαρχου Λευκιμαίων κου Κουλούρη που πρόσκειται στο ΚΚΕ έχει ουσιαστικά διαλυθεί . Αιτία είναι η διαμάχη που είχε ξεσπάσει ανάμεσα στα μέλη και τους οπαδούς του ΚΚΕ για το θέμα της παράνομης χωματερής .

Τρίτη, 5 Αυγούστου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 4η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Δελτίο τύπου
Θεσσαλονίκη, 4.08.08

Η ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 4ΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ
ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
Η σημερινή μαύρη επέτειος της δικτατορία της 4ης Αυγούστου του 1936 φέρνει στην επικαιρότητα την ανάγκη του ασυμβίβαστου αγώνα ενάντια σε κάθε μορφής ολοκληρωτισμό από τη μεριά του κεφάλαιου. Η φασιστική δικτατορία του Μεταξά επιβλήθηκε για να χτυπηθεί ένα ανερχόμενο εργατικό κίνημα που με τους αγώνες τους ζητούσε να αλλάξει τη ζωή της εργατικής τάξης, αλλά και να παρέμβει στην πολιτική μέσα από τη δράση του ΚΚΕ της εποχής και άλλων οργανώσεων εκείνης της περιόδου. Αυτό έδειξε η βάρβαρη καταστολή της Πρωτομαγιάς του 1936 στη Θεσσαλονίκη. Αυτό έδειξε και η ομόθυμη στήριξη του Μεταξά από τους θεσμούς, δηλαδή το βασιλιά, το στρατό, τους δικαστές και τον κρατικό μηχανισμό, αλλά και μια σημαντική μερίδα του πολιτικού κόσμου και της επίσημης διανόησης.
Το φασιστικό καθεστώς της 4ης Αυγούστου έφερε μια τεράστια οπισθοδρόμηση σε κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την υποχρεωτική φασιστική νεολαία ΕΟΝ και διαμόρφωσε ένα αστυνομικό κράτος πρωτοφανούς βαρβαρότητας με μυστικές αστυνομίες και γενικευμένο χαφιεδισμό, στρατόπεδα συγκέντρωσης, εξορίες και μαζικές φυλακίσεις, οργανωμένα βασανιστήρια κ.λπ. Δεν είναι τυχαίο ότι η 4η Αυγούστου στάθηκε η μήτρα από όπου ξεπετάχτηκε ο δοσιλογισμός και η συνεργασία με τους Ναζί στην Κατοχή και ο παρακρατικός αντικομμουνισμός του μετεμφυλιακού καθεστώτος και οι πρωτεργάτες της δικτατορίας της 21ης Απριλίου 1967.
Καμιά δήθεν επιστημονική ιστορική ματιά δεν μπορεί να ξεπλύνει αυτή τη δικτατορία που κόστισε τόσα πολλά στον ελληνικό λαό. Ούτε ο ηρωικός αντιφασιστικός αγώνας του λαού το 1940-44 μπορεί να κρύψει ότι οι επιτελείς του καθεστώτος ήταν απρόθυμοι να συγκρουστούν με τις δυνάμεις του φασιστικού άξονα στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Σήμερα που στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της ασφάλειας οι κατακτήσεις των εργαζόμενων, οι κοινωνικοί αγώνες και οι δημοκρατικές ελευθερίες μπαίνουν στο στόχαστρο, η επικαιρότητα της αντίστασης στον ολοκληρωτισμό του κεφαλαίου αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Το ΜΕΡΑ με αφορμή την επέτειο καλεί σε αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών, την ανατροπή της βάρβαρης επίθεσης στους εργαζόμενους από τη ΝΔ και την πολιτική ΝΔ-ΕΕ-ΣΕΒ, καθώς και την αναζήτηση της αντικαπιταλιστικής προοπτικής πέρα από τη δικτατορία της αγοράς.