Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ


Το ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κρατουμένων φέρονται κατηγορούμενοι για πράξεις σχετιζόμενες με τα ναρκωτικά ή τη μετανάστευση αλλά και η κοινωνική κατάσταση των υπολοίπων, φανερώνουν ότι στις ελληνικές φυλακές στοιβάζονται οι μάζες των χρόνια ανέργων, εξαθλιωμένων, προσφύγων και μεταναστών, νέων σε αδιέξοδο και κοινωνικά απόκληρων, που σκορπίζει στο διάβα της η καπιταλιστική ατμομηχανή, καθώς αποτελούν μη αξιοποιήσιμες για το κεφάλαιο παραγωγικές δυνάμεις. Θύματα του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος, που αποτελούν περιττό βάρος για το κεφάλαιο και το κράτος του.


Τα νούμερα υποδηλώνουν τη φρικαλεότητα, με 14.000 κρατούμενους στις φυλακές και επιπλέον 2.500-3.000 στην αθλιότητα των κρατητηρίων μεταγωγών και με 180-250 νεκρούς κάθε χρόνο… περισσότερο η αναγνώριση σ’ αυτούς στοιχειωδών έστω .


Είναι ανάγκη, λοιπόν, να στηρίξουμε τους κρατούμενους στον αγώνα που δίνουν, με τη συμβολή στην ανάπτυξη ενός κινήματος που θα συνδέει οργανικά τις δικές τους διεκδικήσεις με τον αγώνα του εργατικού κινήματος, για μια συνολικά απελευθερωτική προοπτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: