Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008

Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Οι κάτοικοι της Λευκίμμης, εδώ και δύο χρόνια, αγωνίζονται για να προασπίσουν τον τρόπο ζωής τους, τα σπίτια τους, την υγεία τους και την υγεία των παιδιών τους. Αγωνίζονται να αποτρέψουν τη δημιουργία «Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων» (Χ.Υ.Τ.Α.) στην περιοχή τους.
Σε ένα νησί, όπως η Κέρκυρα, διεθνή τουριστικό προορισμό και χώρο τουριστικών επενδύσεων μεγάλης κλίμακας είναι προφανής ο πραγματικός λόγος κατασκευής του ΧΥΤΑ στη συγκεκριμένη περιοχή και μάλιστα με πλήρη παραβίαση έστω και τυπικών «προδιαγραφών» κατασκευής. Τα σκουπίδια πρέπει να βρίσκονται μακριά από τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και να μην ενοχλούν την απρόσκοπτη κερδοφορία της τουριστικής βιομηχανίας. Η περιοχή της Λευκίμμης υποβαθμισμένη και μακριά από το κέντρο της τουριστικής κίνησης αποτελεί «προνομιακή» θέση για κάτι τέτοιο.
Ο συγκεκριμένος «ΧΥΤΑ» χωροθετείται σε δασώδη έκταση, σε απόσταση μόλις 300μ. από τα σπίτια του χωριού της Λευκίμμης, σε ένα εξαιρετικά ευαίσθητο φυσικό περιβάλλον, κοντά σε δύο ποτάμια και την παραλία του Αγίου Πέτρου (Κάβος). Η λειτουργία του θα μολύνει τον υδροφόρο ορίζοντα με τοξικά και δηλητηριώδη απόβλητα, θα προκαλέσει άμεσα σοβαρές βλάβες στην υγεία των κατοίκων, θα καταστρέψει τις τελευταίες καλλιέργειες αλλά και τη μικρή τουριστική κίνηση της περιοχής (ενοικιαζόμενα δωμάτια, τουριστικά καταστήματα) που αποτελούν και τους μόνους ουσιαστικά πόρους των κατοίκων, εκδιώκοντας τους ουσιαστικά από τα σπίτια τους.
Επί 96 μέρες οι κάτοικοι είχαν οργανώσει την αντίσταση τους καταλαμβάνοντας το χώρο του εργοταξίου, έχοντας απέναντι τους το σύνολο του κρατικού και διοικητικού μηχανισμού της Κέρκυρας (περιφέρεια, νομαρχία, δημοτικές αρχές κλπ) και ο ανυποχώρητος αγώνας τους με λαϊκές συνελεύσεις και πορείες, έδινε την απάντηση που έπρεπε σε όσους βάζουν πάνω από τις ανάγκες και τα συμφέροντα των κατοίκων οικονομικούς και πολιτικούς σχεδιασμούς και σκοπιμότητες.
Η αντίσταση των κατοίκων όμως έπρεπε να νικηθεί, όπως και κάθε άλλος κοινωνικός αγώνας που αμφισβητεί στην πράξη τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και του κράτους. Έτσι, τα ξημερώματα της Πέμπτης 29 Μαΐου 2008 οι δυνάμεις της κρατικής καταστολής (πάνω από 10 διμοιρίες ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, παρουσία του διοικητή ασφαλείας και της εισαγγελέως Κέρκυρας), σαν άλλος στρατός κατοχής, επιτέθηκαν στους κατοίκους της Λευκίμμης εξαπολύοντας μια πρωτοφανής βιαιότητας επιχείρηση καταστολής και τρομοκράτησης των κατοίκων. Στις σκληρές συγκρούσεις με τους κατοίκους, οι «πραίτορες» της δημοκρατίας» επέδειξαν βαρβαρότητα που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Επί ώρες εξαπέλυαν τεράστιες ποσότητες χημικών, έβριζαν, έδερναν, συνελάμβαναν, απαγόρευσαν τη δημοσιογραφική κάλυψη, επέβαλαν περιορισμό στην κυκλοφορία, ενώ το κατασταλτικό όργιο της κρατικής βίας αποκορυφώθηκε με τρεις σοβαρούς τραυματισμούς και τη δολοφονία της 43χρονης μητέρας δύο παιδιών Μαρίας Κουλούρη!
Διανύουμε μία περίοδο, που πλέον από τη μεγαλύτερη πόλη μέχρι το μικρότερο χωριό, από το μικρότερο ελεύθερο χώρο μέχρι το μεγαλύτερο εθνικό δρυμό, όλα προσφέρονται για κάθε είδους επιχειρηματικές δράσεις και για την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, είτε στον τουρισμό, είτε στις κατασκευές, είτε οπουδήποτε αλλού… Η ζωή στις μεγάλες πόλεις γίνεται αβίωτη, στην επαρχία τεράστια τεχνικά έργα καταστρέφουν το περιβάλλον, τα δάση αν δεν καούν θα κοπούν και τη θέση τους θα καταλάβουν τεράστιες τουριστικές επενδύσεις. Οι ανάγκες των πολλών όταν δεν παραβλέπονται, καταγγέλλονται, οι αγώνες των κατοίκων όταν δεν αποπροσανατολίζονται από τον τελευταίο δήμαρχο μέχρι τις κυβερνήσεις καταστέλλονται και πνίγονται στο αίμα.
Απέναντι, στους σχεδιασμούς του κράτους, της κυβέρνησης και της Ε.Ε. για το χώρο και το περιβάλλον, τα οικονομικά συμφέροντα και τους κάθε είδους πολιτικούς εκπροσώπους τους, σε κάθε πόλη και χωριό οικοδομούνται αντιστάσεις.
Οι αγώνες του λαού, των κατοίκων, των εργαζομένων και της νεολαίας δεν συκοφαντούνται, δεν καταστέλλονται, δεν ηττούνται.

· Κανένας Χ.Υ.Τ.Α. στη Λευκίμμη
· Να φύγουν αμέσως τα ΜΑΤ – Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τη δολοφονική βία και τρομοκρατία!
· Άμεση απόσυρση των κατηγοριών για όλους τους συλληφθέντες και για τον δεκαεξάχρονο τραυματία
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ!
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 6:00μ.μ.
ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΠΡΩτοβουλία ΚΑΤοίκων στα ΝΟΤΙΑ
κάθε Τετάρτη και Κυριακή μετά τις 7.00, Ήβης 79, Τερψιθέα Γλυφάδας
www.prwkat.blogspot.com, email: prwkat@gmail.com


ΠΡΩτοβουλία ΚΑΤοίκων στα ΝΟΤΙΑ
κάθε Τετάρτη και Κυριακή μετά τις 7.00, Ήβης 79, Τερψιθέα Γλυφάδας
www.prwkat.blogspot.com, email: prwkat@gmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: