Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ν. Κέρκυρας για τα τοπικά προβλήματα

Κέρκυρα 15.3.२०११

Η κοροϊδία πλέον τείνει να λάβει διαστάσεις φαρσοκωμωδίας. Η Κυβέρνηση, ο υπουργός «ανάπτυξης» κος Μ. Χρυσοχοϊδης και η Άντζελα Γκερεκου, ξεκίνησαν να οργανώσουν φιέστα για την δημοπράτηση των έργων των φραγμάτων .
Λίγες μέρες πριν αποκαλύπτεται ότι δεν είχαν καταθέσει ούτε αίτηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την ένταξη και την χρηματοδότηση των έργων.
Δεν ντρέπονται; Δεν φτάνει που ύστερα από σαράντα χρόνια ανηλεούς εκμετάλλευσης του νησιού δεν έχουμε ούτε καν πόσιμο νερό, μας κοροϊδεύουν και από πάνω;
Παραλίγο οι Κερκυραίοι θα χειροκροτούσαν με ενθουσιασμό τον ομιλητή καθώς θα ανακοίνωνε την έναρξη των εργασιών।

Σαν να μην έφτανε αυτό ετοιμάζονται με πρόφαση το δημόσιο χρέος στην κυριολεξία να δωρίσουν μέσω φοροαπαλλαγών και όχι να πουλήσουν, όπως υποστηρίζουν, τα πρώτα είκοσι κομμάτια δημόσιας γης. Στην λίστα περιλαμβάνεται και η περιοχή μεταξύ Αγίου Στεφάνου και Κασσιόπης (ερημίτης), μια από τις ωραιότερες περιοχές του νησιού. Ότι έχει πουληθεί μέχρι τώρα από δημόσια επιχείρηση η περιουσία δεν βελτίωσε τη ζωή των ανθρώπων της εργασίας αλλά το αντίθετο μας οδήγησε σε ένα σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα που υποθηκεύει και το μέλλον το δικό μας αλλά και των επόμενων γενεών στα συμφέροντα που υπηρετούν πιστά οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Και συνεχίζουμε με το Νοσοκομείο της, τουριστικής κατά τα άλλα, Κέρκυρας να λειτουργεί στον αυτόματο πιλότο. Πρόκειται για το μόνο νοσοκομείο, ίσως, που έχει μόνο ασθενείς. Αν περιπλανηθεί κανείς στους διαδρόμους του δεν θα βρει ούτε νοσηλευτικό προσωπικό ούτε γιατρούς. Στο τέλος όποιος δεν έχει στέγη θα πηγαίνει να κοιμάται εκεί και θα φεύγει το πρωί.
Ακολουθεί ο Περιφερειάρχης που ενώ του έχει ζητηθεί τόσο από την Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια, όσο και από άλλες παρατάξεις να συζητηθεί το ζήτημα της τοποθέτησης των ανεμογεννητριών στον Παντοκράτορα, αρνείται να το συμπεριλάβει στα θέματα ημερήσιας διάταξης και «στρίβει δια της ημερίδας»।

Αλήθεια δεν πρέπει να ενημερωθούν οι κάτοικοι της Κέρκυρας για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στο νησί ένα τέτοιων διαστάσεων έργο;
Δεν πρέπει να έχουν το τελικό λόγο;
Νύχτα θα πρέπει να περάσει και αυτό;

Πλέον δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα. Η καθημερινά διογκούμενη αγανάκτηση μας πρέπει να μετατραπεί σε κίνημα για την ανατροπή τους.
Προσοχή! Είναι επικίνδυνοι!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ν. Κέρκυρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: