Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Ανακοίνωση της Τ.Ε. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ν. Κέρκυρας για την χτεσινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Δελτίο τύπου
Η T.E της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Νομού Κέρκυρας χαιρετίζει την παρουσία δεκάδων Λευκιμμιωτων του κινήματος Αλληλεγγύης στο χθεσινό Νομαρχιακό Συμβούλιο που οδήγησε στην ομόφωνη απόφαση υπέρ της αθώωσης και της άμεσης απόσυρσης των κατηγοριών των αγωνιζόμενων κατοίκων της Λευκίμμης, που δικάζονται στις 12 Νοέμβρη. Η απόφαση αυτή εκφράζει τα αισθήματα όλου του Κερκυραϊκού λαού και αντανακλά την ηθική και πολιτική δικαίωση του αγώνα των κατοίκων της Νότιας Κέρκυρας.

Οι κάτοικοι της Λευκιμμης για πάνω από ένα χρόνο έδωσαν έναν αγώνα αξιοπρέπειας εναντία στους σχεδιασμούς της τοπικής και κεντρικής εξουσίας. Ενάντια σε σχεδιασμούς, που όπως αποδεδείχθηκε περίτρανα, εξυπηρετούσαν όχι τις ανάγκες των Λευκιμμιωτων ή των Κερκυραίων αλλά των μεγαλοεργολάβων του νησιού (βλ. και άλλες περιπτώσεις, όπως ΒΙΟΠΑ Βαρυπαταδων, τσιμεντοποίηση λιμνοθάλασσας Αντινιωτη, ιδιωτική μαρίνα στη Σπηλιά).

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ο κύβος ερρίφθη στο χθεσινό νομαρχιακό συμβούλιο, δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε ασχολίαστο το τρόπο λειτουργίας αυτού του οργάνου. Πρόκειται για ένα θεσμό, που κυριαρχούν οι μικροκομματικές αντιπαραθέσεις, πολύ μακριά από τις αγωνίες και τον καθημερινό αγώνα για επιβίωση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας των κερκυραίων.
Δεν ξεχνούμε τη στάση και την ευθύνη του συγκεκριμένου οργάνου στην εισβολή και την έως σήμερα κατοχή της Λευκιμμης από ένα συρφετό σωμάτων καταστολής (ΜΑΤ, Ασφαλίτες, ΟΠΚΕ).

Για αυτούς ακριβώς του λόγους το νομαρχιακό συμβούλιο αρνήθηκε να συζητήσει προ ημερησίας διατάξεως το θέμα του ψηφίσματος αλληλεγγύης, με ευθύνη και της ΝΑΣΥ.
Δεν επιθυμούσαν μια συζήτηση για το θέμα παρουσία δεκάδων κατοίκων από τη περιοχή, που θα είχαν μάλιστα και δυνατότητα λόγου.
Ανάγκασαν με αυτό το τρόπο τους παρόντες Λευκιμμιώτες να παρακολουθήσουν μέχρι τα ξημερώματα τις κοκορομαχίες των νομαρχιακών συμβούλων για το θέμα της αξιοποίησης του παλιού νοσοκομείου.

Η Τ.Ε. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Νομού Κέρκυρας καλεί όλες τις οργανώσεις και τις συλλογικότητες της Αριστεράς, τα εργατικά σχήματα και τις παρατάξεις, του συλλόγους φοιτητών και τα εργατικά σωματεία καθώς και κάθε προοδευτικό δημοκρατικά σκεπτόμενο κερκυραίο να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους αγωνιστές της Λευκιμμης με ψηφίσματα και με συμμέτοχη σε εκδηλώσεις υποστήριξης.

Ζητάμε την άμεση απαλλαγή του στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και υποψηφίου βουλευτή της Βασίλη Καραβαζάκη καθώς και όλων των κατηγορουμένων αγωνιστών της Λευκίμμης από όλες τις ψευδείς και κατασκευασμένες κατηγορίες.

Να φύγουν τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη.

Να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την δημιουργία ΧΥΤΥ και μονάδας ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων.

Κέρκυρα 28 Οκτωβρίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: