Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

Με αφορμή τη χωροθέτηση Βιοτεχνικού Πάρκου-Βιομηχανικής Ζώνης


Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν πυκνώσει οι αντιδράσεις για τη προτεινόμενη από τη Νομαρχία, και υιοθετούμενη από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αχίλλειων, χωροθέτηση του ΒΙΟΠΑ-ΒΙΠΕ στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Καλαφατιώνων, Βαρυπατάδων και Καρουμπάτικων.

Η Ανταρσυα αξιολογεί ως βάσιμες τις ενστάσεις των κατοίκων και δίκαιο τον αγώνα τους. Είναι πραγματικά απορίας άξιο πως μια οχλούσα χρήση τέτοιου μεγέθους σχεδιάζεται να τοποθετηθεί σε μια περιοχή εξαιρετικού φυσικού κάλλους (δασικές εκτάσεις, πηγές του “Ποταμού”) και σε απόσταση αναπνοής από δυο παραδοσιακούς οικισμούς.

Ακόμη προβληματικότερο είναι το γεγονός ότι Νομαρχία και Δήμος Αχίλλειων εξακολουθούν να προωθούν το εν λόγω σχεδιασμό παρά το γεγονός οι κάτοικοι των γύρω χωριών έχουν έγκαιρα και με αμεσοδημοκρατικό τρόπο εκφράσει την αντίθεση τους.

Το πρόσφατο παρελθόν έχει δείξει ότι όποτε η τοπική εξουσία, χωρίς μακροπρόθεσμο ορθολογικό σχεδιασμό και μη λαμβάνοντας υπόψη της τη βούληση των τοπικών κοινωνιών, προχωρούσε σε τέτοιες απονομιμοποιημένες πρωτοβουλίες, το αποτέλεσμα είναι η άναρχή ανάπτυξη ,η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος και ο πλουτισμός των εργολάβων.

Το νησί μας και ιδιαίτερα η Λευκίμμη πληρώνει ακόμα τέτοιους τυχοδιωκτισμούς προς εξυπηρέτηση «ημετέρων». Τα Ματ παραμένουν στη Λευκίμμη για πάνω από ένα χρόνο παραβιάζοντας κατάφορα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα ενώ εκκρεμούν πάνω από 50 μηνύσεις προς τους αγωνιζομένους κατοίκους του Τεμπλονίου και της Λευκίμμης.

Τα παραπάνω καθιστούν σαφές ότι το νέο μοντέλο διακυβέρνησης της εξουσίας περιλαμβάνει τη περιστολή των δημοκρατικών ελευθερίων και την ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης. Η απάντηση τους στην οικονομική κρίση και την εξαθλίωση ολοένα και μεγαλύτερων κομματιών της κοινωνίας είναι ο αυταρχισμός και η επίδειξη πυγμής. Είναι προφανές ότι προσπαθούν να θωρακιστούν από τις κοινωνικές θύελλες που έρχονται και που οι ίδιοι έχουν σπείρει.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, χαιρετίζει τις όψιμες δημοκρατικές ευαισθησίες του Δήμου Αχιλλειων για τη διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος και καλεί όλους τους δήμους που είναι αποδέκτες οχλουσών χρήσεων στην υιοθέτηση αυτής της πρωτοβουλίας. Αναμένουμε επίσης τη διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος και για το θέμα του Χυτα Λευκίμμης.

-Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους κατοίκους του νησιού από τις Αλυκές Λευκίμμης μέχρι τη Λιμνοθάλασσα Αντινιώτη
-Άμεση απόσυρση των κατηγοριών των αγωνιζόμενων κατοίκων.
-Αγωνιστική συσπείρωση για την προστασία του τόπου μας από τα άνομα συμφέροντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: