Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Δελτίο Τύπου
Χαιρετίζουμε τις αγωνιστικές απεργιακές εκδηλώσεις τις 11ής Μαρτίου ενάντια στο Σύμφωνο σταθερότητας της κυβέρνησης-ΝΔ -ΛΑΟΣ-ΕΕ. Χαιρετίζουμε τις μαζικές διαδηλώσεις των εργαζόμενων, της νεολαίας, της αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων και των μεταναστών σε όλη την Ελλάδα.

Στο δρόμο θα σπάσουμε με μαζικούς ενωτικούς εργατικούς αγώνες το σύμφωνο σταθερότητας και την διαρκή λιτότητα που μας οδηγεί στην πείνα, στην φτώχια και στην εξαθλίωση. Είναι στο χέρι των εργαζόμενων, των συνδικάτων και των αγώνων τους να πετάξουν στο κάλαθο των αχρήστων το σύμφωνο σταθερότητας και τις πολιτικές δυνάμεις που το στηρίζουν.

Είναι ιστορικό της καθήκον της Αριστεράς, να στηρίξει τους μαζικούς ενωτικούς εργατικούς αγώνες. Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν ήδη πάρει πανελλαδικά πρωτοβουλίες για μια μάχιμη ενότητα της αριστεράς για την ανατροπή του συμφώνου σταθερότητας. Ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης -ΕΕ-κεφαλαίου. Καμία δύναμη της αριστεράς δεν περισσεύει από το προσκλητήριο του αγώνα.

Η κατάσταση για την εργατική τάξη και την νεολαία είναι κρίσιμη. Δεν εκφράζει την εποχή μια αριστερά που λειτουργεί αυτοαναφορικά, επιχειρώντας να μετατρέψει τους αγώνες σε ψήφους. Ούτε μια αριστερά που στηρίζει την γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Μας εξέπληξε η στάση των συνδικαλιστικών δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουν την κίνηση της ηγεσίας της τοπικής ΑΔΕΔΥ .
Την ίδια αλγεινή εντύπωση μας προκάλεσε η περιχαράκωση του ΠΑΜΕ που αρνείται να βαδίσει σε κοινή πορεία όλων των εργαζομένων, κτίζοντας υγειονομικές ζώνες και τείχη μεταξύ των αγωνιστών του κινήματος.

Για όλους αυτούς τους λόγους απαιτείται περισσότερο από ποτέ η δημιουργία ενός Ανεξάρτητου Κέντρου Αγώνα (πρωτοβάθμιων σωματείων, πολιτικοσυνδικαλιστικών συσπειρώσεων, πολιτικών και κοινωνικών χώρων, συνελεύσεων ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων) που θα αγωνίζεται για να ενοποιήσει την εργατική τάξη απέναντι στο κεφάλαιο-κυβέρνηση- ΕΕ. Που θα αμφισβητεί την γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ που ξεπουλά τους αγώνες, κάνοντας τις πλάτες στην κυβέρνηση. Που θα ενοποιεί δυνάμεις που θα στέκονται απέναντι στην διασπαστική λογική του ΠΑΜΕ.
Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα δώσουν το καλύτερο εαυτό τους για να έχει μεγαλύτερη και καθοριστικότερη επιτυχία οι επόμενες εργατικές απεργίες.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Κέρκυρα 11 Μαρτίου 2010

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

όλοι στους δρόμους

Συνάδελφοι Εργαζόμενοι συνταξιούχοι, άνεργοι.


Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την συναίνεση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ και κάτω από την εποπτεία του ελληνικού, ευρωπαϊκού και διεθνούς κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ, μέσω ενός βάρβαρου προγράμματος, δήθεν, σταθερότητας και ανάπτυξης τσακίζει κάθε δικαίωμα, κάθε κατάκτηση των εργαζομένων στη χώρα μας.

Λεηλατούν άγρια το εισόδημά μας και οδηγούν την ελληνική κοινωνία στις δεκαετίες του 50-60.
Καταργούν το δικαίωμα και το όνειρο κάθε οικογένειας για αξιοπρεπή ζωή, για μόρφωση των παιδιών της.
Αποδιαρθρώνουν το δημόσιο ασφαλιστικό συνταξιοδοτικό σύστημα.
Αυξάνουν ουσιαστικά τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης μέχρι τα όρια σχεδόν της βιολογικής επιβίωσης και μειώνουν τις συντάξιμες αποδοχές.
Επιβάλλουν μια άγρια άμεση και έμμεση φόρο-αφαίμαξη στα λαϊκά εισοδήματα.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένο ελληνικό φαινόμενο. Την ίδια στιγμή παρόμοια μέτρα προσπαθούν να εφαρμόσουν και σε άλλες χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης ( πχ αυτή τη περίοδο σε Ισπανία και στην Πορτογαλία).

Πρόκειται για σχέδιο που έχει εκπονηθεί και συναποφασιστεί από όλες τις κυβερνήσεις ,υλοποιείται σχεδόν σε όλη την επικράτεια της ευρωπαϊκής ένωσης , κάτω από την υψηλή εποπτεία της κομισιόν και απλά διαφέρουν οι ρυθμοί εφαρμογής του, ανάλογα με τη χώρα.

Τελικά στόχος των δυνάμεων του κεφαλαίου είναι η μετακύληση της κρίσης (που το ίδιο ανορθολογικό καπιταλιστικό σύστημα δημιουργεί)στις πλάτες των εργαζομένων και η προσπάθεια να αναιρεθούν μια και καλή τα τελευταία δικαίωμα των εργαζομένων και της νεολαίας.
θέλουν στη χώρα μας να τσακίσουν μια και καλή τις συλλογικές προσδοκίες και διεκδικήσεις-το δικαίωμα στην μόνιμη σταθερή εργασία στην δημόσια δωρεάν υγεια και παιδεία-στην κοινωνική ασφάλιση .

Αυτός είναι και ό λόγος που στη χώρα μας βλέπουμε τη συναίνεση όλου του πολιτικού τους προσωπικού δηλαδή του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.
Η διαφωνία μεταξύ τους, όποτε προκύπτει, είναι στη δοσολογία των μέτρων.

ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ, ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ.

Τα ελλείμματα και τα χρέη τα ξεχνούν όταν πρόκειται να χαρίσουν δισεκατομμύρια στους τραπεζίτες. Τα ελλείμματα και τα χρέη τα ξεχνούν όταν πρόκειται να ψηφίσουν ακόμα μεγαλύτερες φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο και τους επιχειρηματίες ώστε να αβγατίσουν τα κέρδη τους.

Μας μιλούν για οικονομική κρίση ,για κίνδυνο πτώχευσης της χώρας, την ίδια ώρα που ετοιμάζονται να γονατίσουν τα λαϊκά νοικοκυριά, την ίδια ώρα που οδηγούν σε απόγνωση μισθωτούς και συνταξιούχους, την ίδια ώρα που ετοιμάζονται να ισοπεδώσουν την κοινωνία, την ίδια ώρα δημοσιεύονται ισολογισμοί επιχειρήσεων και τραπεζών με αμύθητα, με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κέρδη.

Μόνο οι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες είχαν κέρδη:11,8 δις € το 2009, 10 δις το 2008 και 11,3 δις το 2007. Το 2009 η ΔΕΗ πραγματοποίησε κέρδη 1,1 δις ενώ προέβλεπε ο προϋπολογισμός της 531 εκατ. €. Υπάρχουν 10.000 υπεράκτιες (offshore) εταιρείες ελληνικών συμφερόντων που διακινούν γύρω στα 500 δις € και το δημόσιο χάνει ετησίως από φόρους 6 δις(Με αυτά που ψήφισαν «εισπράττουν» 4,8 δις) .
Μας μιλούν για κρίση και για κίνδυνο να πτωχεύσει η χώρα όταν τα τελευταία 12 χρόνια το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 60%.

Αφού το δικό μας εισόδημα δεν αυξήθηκε καθόλου,
ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ;

Τελικά λεφτά υπάρχουν αλλά όχι για μας. Είναι δικά μας αλλά δεν είναι για μας. Εμείς τα «γεννήσαμε» αλλά δε μας ανήκουν.

Ενωμένη εργατική λαϊκή εξέγερση για την ανάκληση των μέτρων για την ανατροπή του συμφώνου σταθερότητας με ενιαίο εργατικό μέτωπο ενάντια στην ενιαία συμμαχία κυβέρνηση , ΝΔ , ΛΑΟΣ.

Μια ενότητα που θα γυρνάει τη πλάτη στη συνδικαλιστική αριστοκρατία και θα περιλαμβάνει συνδικάτα, συλλόγους, επιτροπές αγώνα, αγωνιστές συνδικαλιστές εργαζόμενους και νεολαία.


ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ν. Κέρκυρας 11 Μαρτίου 2010