Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2010

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ

Ο αγώνας της αγροτιάς συνεχίζεται και μπαίνει σε μια κρίσιμη φάση.
Οι αγωνιζόμενοι αγρότες διεκδικούν μαζικά και μαχητικά να πετύχουν κατακτήσεις, να υπερασπίσουν δικαιώματα, να βελτιώσουν τη ζωή και τη θέση τους, να μείνουν στο χωριό!
Η μαζική και μαχητική κινητοποίηση των αγροτών συνδέεται αντικειμενικά με τη μεγάλη μάχη που πρέπει να δοθεί από κοινού με τους εργαζόμενους και τη νεολαία για την ανατροπή του «συμφώνου σταθερότητας και ανάπτυξης». Ο παρατεταμένος αγώνας των αγροτών δείχνει τη βαθύτερη λαϊκή οργή και διαμαρτυρία κατά της γενικευμένης επίθεσης σε βάρος των δικαιωμάτων και ελευθεριών όλων των εργαζόμενων.
Υποκινητής της αγροτικής εξέγερσης είναι η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ μέσω των αναθεωρήσεων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη συναίνεση των ΝΔ-ΛΑΟΣ. Μια ΚΑΠ που αναθεωρείται συνεχώς προς το χειρότερο σε όφελος των πολυεθνικών και βιομηχάνων τροφίμων. Μια πολιτική που προωθεί το Μητρώο Αγροτών και ξεκληρίζει την μικρομεσαία αγροτιά, που στηρίζει την ασυδοσία των καρτέλ, που δεν κατοχυρώνει κατώτερες τιμές, που δεν αναπληρώνει το χαμένο εισόδημα με βάση αυτές, που επιδοτεί μοναστήρια και εταιρείες, που δεν επιβάλλει όρια για τις μεγάλες εκμεταλλεύσεις κ.τ.λ. Είναι η πολιτική που τις εξευτελιστικές τιμές για τον αγρότη τις δεκαπλασιάζει στον εργαζόμενο καταναλωτή.
Η ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή(ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α) χαιρετίζει τους φτωχομεσαίους αγρότες που συνεχίζουν τον αγώνα με κεντρικά αιτήματα τον μη διαχωρισμό σε κατά κύριο επάγγελμα ή μη, για μια πολιτική με πυρήνα τον Παραγωγικό Συνεταιρισμό που θα μπορεί να διασφαλίζει τα κοινωνικά συμφέροντα της εργαζόμενης αγροτιάς και την ποσοτική-ποιοτική διατροφική επάρκεια του λαού.
Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α σας καλεί να συνεχίσετε και να κλιμακώσετε τον αγώνα με ενωτικές Επιτροπές Αγώνα με ενιαία μπλόκα (διαχωρισμένα από τους μεγαλοαγρότες και τη συνεταιριστική γραφειοκρατία) αποκρούοντας στην πράξη τις διασπαστικές μεθοδεύσεις, τους «ελιγμούς» των μεγαλοαγροτών και των κυβερνητικών συνδικαλιστών, αναβαθμίζοντας το αντιΕΕ και αντικυβερνητικό περιεχόμενο. Σας καλούμε να ορθώσετε το ανάστημα σας ενάντια στον «αγροτικό Καλλικράτη» που καταργεί το δικαίωμα στον ελεύθερο συνδικαλισμό.
Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α καλεί σε μαζική αλληλεγγύη και συμπαράσταση τους εργαζόμενους και τη νεολαία, σε μέτωπο πάλης φτωχομεσαίας αγροτιάς –– εργατικής τάξης – νεολαίας για την απόκρουση και ανατροπή της αντεργατικής και αντιαγροτικής πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ. Μόνο έτσι μπορούν οι φτωχομεσαίοι αγρότες να νικήσουν.

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2010

Δελτίο τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τα φαινόμενα βίας και αυταρχισμού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
« Αστυνομικό κράτος βίας και παρανομίας»

Η ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή, ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τα επανειλημμένα φαινόμενα αστυνομικής και κρατικής βίας που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες.

Σήμερα είχαμε την εξευτελιστική συμπεριφορά απέναντι σε 4 μαθητές Λυκείου στην Πάτμο, χθες την απάνθρωπη και βάναυση κακοποίηση Χιλιανού κρατουμένου στο Α.Τ. Ακροπόλεως, προχτές ανάλογα φαινόμενα με θύματα μετανάστες από τη Σενεγάλη.

Τα φαινόμενα αυτά δεν είναι πια οι εξαιρέσεις, αλλά τείνουν να γίνουν ο κανόνας.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το Υπουργείο «Προστασίας του Πολίτη» και ο υπουργός του κ Χρυσοχοϊδης από τις πρώτες μέρες που ανέλαβαν την εξουσίας έχουν δείξει έναν ιδιαίτερο κατασταλτικό ζήλο, είτε με τα αστυνομικά πογκρόμ στα Εξάρχεια, είτε με τις «προληπτικές συλλήψεις», είτε με την κατασκευή ενόχων, είτε με την αστυνομική βία στις διαδηλώσεις είτε με την εφαρμογή του αστυνομικού κράτους σε περιπτώσεις μεταναστών (βλ δολοφονία Πακιστανού στη Νίκαια , ξυλοδαρμοί μεταναστών).

Η ωμή αστυνομική βία αποτελεί το τυπικό δείγμα γραφής της ολομέτωπης επίθεσης στα εργατικά και νεολαιίστικα δικαιώματα που επιχειρεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με τη ΝΔ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν πρόκειται για κεραυνό εν αιθρία, αλλά είναι το περίβλημα της «κοινωνικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ», η αυταρχική θωράκιση του που προηγείται αλλά και έπεται των αντεργατικών μέτρων για την υπέρβαση της κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου, αποσκοπεί στον εκφοβισμό και την καταστολή της πληττόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας, κάθε αγωνιζόμενου που αμφισβητεί τους μονόδρομους του κεφαλαίου.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία , το μαζικό λαϊκό κίνημα να αντισταθεί σε αυτή την επίθεση μέσα από τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις τους.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πάρει πρωτοβουλίες για το συντονισμό τόσο στο μαζικό κίνημα αλλά και σε επίπεδο πολιτικών κινήσεων και οργανώσεων της αριστεράς ώστε να δοθεί μια μαχητική απάντηση στον κυβερνητικό αυταρχισμό, τις αστυνομικές προκλήσεις και την αντεργατική πολιτική.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 7/01/2001