Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2009

Αρθρο του Γιωργου Ρουση στην Ελευθεροτυπια

Κομμουνιστική επανίδρυση και αντικαπιταλιστικό μέτωπο, τώρα!


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΟΥΣΗ


Οταν στον αντίστοιχο ΟΤΕ της χώρας του Μάη του '68, -έστω και αν για τον «Ριζοσπάστη» αυτός δεν ήταν παρά μια «φούσκα», «σαπουνόπερα», ή αποτέλεσμα «της κούρασης των Γάλλων να πληρώνουν τους ψυχαναλυτές τους» , αυτοκτονούν 23 άνθρωποι,
- λόγω της ανασφάλειας που τους δημιουργεί το κύμα απολύσεων (20.000 εργαζόμενοι απολύθηκαν σε τρία χρόνια) η ελαστικότητα της εργασίας τους, η ανά πάσα στιγμή ενδεχόμενη μετακίνησή τους σε άλλη πόλη,
- λόγω της τραγικής πίεσης που απορρέει από το βραβευμένο στη Γαλλία, το 2008, σύστημα διοίκησης της εταιρείας ii, το οποίο έρχεται να επιβαρύνει την εγγενή καπιταλιστική αποξένωση, σπάζοντας κάθε συλλογικό δεσμό ανάμεσα στους εργαζόμενους, για να τους χαλιναγωγεί πιο εύκολα.

Οταν μέσα σ' αυτόν τον καθρέφτη της αναπτυγμένης Γαλλίας, βλέπω με τρόμο την εικόνα και της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια και στις προτεινόμενες εργασιακές συμβάσεις της νέας ιδιωτικής «Ολυμπιακής» οσφραίνομαι ήδη την μπόχα της δολοφόνου France Telecom.
Τότε δεν αρκεί να:

- Απορρίπτω μετά βδελυγμίας τον δίχως κανένα όριο -πολιτικό, αλλά και ευπρέπειας- ακροδεξιό Καρατζαφέρη, που προσφέρει για όραμα το άγαλμα του Μέγα Αλέξανδρου, και για υπόδειγμα την αφεντιά του.
- Αρνούμαι τον Καραμανλή, που με καλεί, λες και είναι νόμος της φύσης, να αποδεχτώ τον βιασμό μου.
- Οργίζομαι με την κοροϊδία του Παπανδρέου, που εμφανίζεται ως νέα παρθένα και με καλεί να ξεχάσω το νεοφιλελεύθερο και φιλοαμερικανικό πολιτικό του παρελθόν, το οποίο ακόμη και τον Καραμανλή τον κάνει να φαντάζει σαν αντιστασιακός απέναντι στις ΗΠΑ.
- Αντιμετωπίζω καχύποπτα τους οικολόγους, που γλυκαίνουν την καπιταλιστική βαρβαρότητα με την πιπίλα της πράσινης μεν, καπιταλιστικής δε, ανάπτυξης.
- Μη με πείθει ο ρεφορμιστής Τσίπρας, του οποίου η σπαρασσόμενη αριστερά, ενώ γνωρίζει πολύ καλά τι ποιεί και κυρίως πού θα οδεύσει μετεκλογικά, η δεξιά του συνεχίζει να συμπορεύεται μαζί της.
- Μη με εκφράζει η Παπαρήγα, που σε άγρα ψήφων αποσυνδέει την εκλογική μάχη από το διακηρυγμένο στρατηγικό της στόχο, αντιμετωπίζει τους άλλους μετωπικά μόνο σαν ψηφοφόρους του κόμματός της και με καλεί να το ψηφίσω στη λογική του μη χείρον βέλτιστον, έστω κι αν διαφωνώ με το σεχταρισμό του, την «υπεύθυνη» στάση του το Δεκέμβρη και το όραμα και των πιο αποκρουστικών πτυχών ενός παρελθόντος σοσιαλισμού -Μολώχ, που μου προτείνει.
Ούτε αρκεί, έχοντας πλήρη συνείδηση ότι οι εκλογές δεν πρόκειται να αλλάξουν τον κόσμο -γι' αυτό καθ' όλα σεβαστοί οι απέχοντες, έστω κι αν με αυτή τους τη στάση ενισχύουν τον πράσινο νεοφιλελευθερισμό-, η επιλογή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως ελάχιστης συμβολής έτσι ώστε να αγωνιστούμε, τη Δευτέρα μετά από αυτές, από καλύτερες θέσεις, μια επιλογή που τεκμαίρεται από το γεγονός ότι αυτή εκφράζει έστω εμβρυακά ένα συνεπές αντικαπιταλιστικό μέτωπο, αντλεί την ποίησή της από το μέλλον και όχι από το αμαρτωλό «σοσιαλιστικό» παρελθόν, δεν κανακεύει τους φιλήσυχους νοικοκυραίους.

Χρειάζεται κάτι ακόμη: Η επαναστατική ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Προϋπόθεση για κάτι τέτοιο αποτελεί η λήψη μιας πρωτοβουλίας για τη δημιουργία ενός, πέρα από τους υπάρχοντες, σχηματισμού κομμουνιστικής επανίδρυσης, ο οποίος και θα επιδιώξει να κατακτήσει ένα ηγεμονικό ρόλο, σε ένα ευρύ λαϊκό μέτωπο, που θα αγκαλιάζει όλες τις αντικαπιταλιστικές δυνάμεις, οργανωμένες και ανένταχτες.

1 «Ριζοσπάστης», Κυριακή 8 Ιούνη 2008, σελίδα 6
2 Ο γενικός διευθυντής αυτής της επιχείρησης, βραβεύτηκε το 2008 με το βραβείο του «μάνατζερ της χρονιάς» και με το βραβείο της «πρωτοτυπίας της διοίκησης»

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2009

8 δέκατα του δευτερολέπτου

0,8 δευτερόλεπτα για κάθε έναν από τους 337 υποψηφίους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 4ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


Αγαπητοί κύριοι,


Ο αποκλεισμός της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενός συνδυασμού με 377 υποψηφίους σε όλες τις περιφέρειες, από τα ΜΜΕ, είναι μια σκανδαλώδης ενέργεια που ξεπερνάει κάθε όριο λογικής.

Η απόδοση ενός πεντάλεπτου, σύμφωνα με όσα συνέβησαν και στις πρόσφατες ευρωεκλογές, για την προβολή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ισοδυναμεί με λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο για τον κάθε υποψήφιο!

Η ΝΔ αποχαιρετά την κυβέρνηση αφήνοντας πίσω της μια κληρονομιά πραξικοπημάτων και καταρράκωσης των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να κυβερνήσει και δεν ιδρώνει το αυτί του για τέτοιους αποκλεισμούς.

Βέβαια, ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που στήριξε τους εργατικούς και νεολαϊστικους αγώνες, την εξέγερση του Δεκέμβρη, κόντρα στην κυβέρνηση και τη συντηρητική πολιτική, δεν περιμένουμε να μας ανοίξουν τις αγκάλες οι βαρόνοι των ΜΜΕ και το Υπουργείο που εποπτεύει τα μέσα κρατικής προπαγάνδας.

Να γνωρίζουν όμως, ότι δεν θα ανεχτούμε τέτοιους αποκλεισμούς και θα αντιδράσουμε όπως αρμόζει στις παραδόσεις του κινήματος που θέλουμε να εκφράσουμε.

Καλούμε τα κόμματα της Αριστεράς να καταδικάσουν αυτούς τους αντιδημοκρατικούς αποκλεισμούς.

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Ανακοινωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Συνάδελφοι εργαζόμενοι,
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον αγώνα σας. Τα ίδια προβλήματα και ανασφάλεια βιώνουμε όλοι οι εργαζόμενοι. Η απόφαση της κυβέρνησης για να κλείσουν οι 5 ασφαλιστικές εταιρείες, αφήνοντας μετέωρους τους εργαζόμενους σε αυτές, είναι κομμάτι των σκληρών μέτρων που παίρνονται στο όνομα της εξυγίανσης της αγοράς, αλλά στην πραγματικότητα για την διαφύλαξη των κερδών και την προστασία των συμφερόντων του κεφαλαίου. Ενδεικτικό είναι ότι δεν προχώρησαν με την ίδια αποφασιστικότητα στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του κ. Ψωμιάδη.
Ο καπιταλισμός παντού συνθλίβει τα εργατικά δικαιώματα και ποδοπατεί τις ανάγκες μας. Το κεφάλαιο είτε πριν, στο όνομα της αύξησης των κερδών του, ξεζούμιζε τους εργαζόμενους, είτε τώρα, στο όνομα της κρίσης, θέλει πάλι να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι. Όμως, όπως δεν μοιράστηκαμε τα κέρδη τους, βγαλμένα από τον πλούτο που παράγουμε και την εκμετάλλευσή μας, έτσι και τώρα δεν μπορούμε να δεχτούμε να πληρώσουμε την κρίση τους.
Το μπλοκ εξουσίας από τα κόμματα του συστήματος, τα ΜΜΕ, τους μηχανισμούς του κράτους και την Ευρωπαϊκή Ένωση σέβεται και υπηρετεί τις αξίες της αγοράς, του κέρδους και της ανταγωνιστικότητας. Τους βολεύει ακόμα και η ανεργία για να μας τρομοκρατούν, να μην διεκδικούμε καλύτερους μισθούς και περισσότερα δικαιώματα. Θέλουν να μας καλλιεργήσουν την αίσθηση της συνυπευθυνότητας για την πορεία των επιχειρήσεων τους και την ενοχή μας για τις ζημιές τους, όχι βέβαια τη συμμετοχή μας στα τα κέρδη τους. Θέλουν να μας στριμώξουν σε συναίνεση, διάλογους και συμφωνίες για να διαχειριζόμαστε τα ποσοστά των απολύσεων ή να αποδεχτούμε θυσίες για την «βιωσιμότητα».
Η Ν.Δ. εφάρμοσε και υπόσχεται και για μετά τις εκλογές να συνεχίσει με μεγαλύτερη ένταση την αντεργατική επίθεση με μέτρα για ενίσχυση, επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές των βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών, κατασκευαστών και προσφέροντας ακόμα πιο φτηνή, ελαστική και ανασφάλιστη εργατική δύναμη. Το ΠΑΣΟΚ δεν αντιστρατεύεται αυτή την πολιτική αλλά ίσα –ίσα προτείνει και αυτό ιδιωτικοποιήσεις, κίνητρα για το κεφάλαιο και λειτουργία των νόμων της αγοράς και το τραγελαφικό: να καταργήσει τα stage στο δημόσιο, που το ίδιο θεσμοθέτησε.
Και εμείς, οι εργαζόμενοι, τι όπλο έχουμε να αντισταθούμε, να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας, να διεκδικήσουμε τον πλούτο που μας ανήκει; Δυστυχώς μέχρι τώρα η εμπειρία είναι κάθε κλάδος και ο κάθε χώρος να παλεύει μόνος του όταν δέχεται μια επίθεση. Το επίσημο συνδικαλιστικό κίνημα δεν συντονίζει και δεν ενώνει τις αντιστάσεις και τις κινητοποιήσεις μας. Οι τριτοβάθμιες οργανώσεις περιορίζονται σε επετειακές και συμβολικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και εξαντλούνται σε μελέτες και προτάσεις για την «ανάπτυξη» και τη συμμετοχή του μισθού στην αύξηση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος.
Όμως, υπάρχει ελπίδα. Και βρίσκεται στους αγώνες. Το απέδειξαν οι ανεξάρτητοι ενωμένοι αγώνες των εργαζόμενων σε χώρους που μπόρεσαν να ακυρώσουν έστω προσωρινά αντεργατικά μέτρα, να ανακαλέσουν απολύσεις, να αποτρέψουν ιδιωτικοποιήσεις. Σε αυτόν το δρόμο χρειάζεται να συνεχίσουμε για να ξεπεράσουμε τον κατακερματισμό του εργατικού κινήματος που υπάρχει με την ευθύνη του γραφειοκρατικού υποταγμένου συνδικαλισμού.
Είναι αναγκαία η ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, ο συντονισμός των σωματείων, η δημοκρατία του αγώνα, ο προσανατολισμός του κινήματος όχι στο παζάρι για τα ψίχουλα, αλλά στη διεκδίκηση όλου του πλούτου που παράγουμε, στην ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών, η νικηφόρα προοπτική.
Υπάρχει ελπίδα και βρίσκεται σε μια άλλη αριστερά. Στην αντικαπιταλιστική αριστερά της αναζήτησης, των ανυποχώρητων αγώνων, της επαναστατικής προοπτικής, της κοινωνικής απελευθέρωσης.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Η ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :
· Διασφάλιση της εργασίας, του μισθού και των δικαιωμάτων των εργαζόμενων στις ασφαλιστικές εταιρείες. Απαγόρευση των απολύσεων.
· Άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων. Κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων των υπεύθυνων και απόδοσή τους στους εργαζόμενους.
· Δημόσιο τραπεζικό και ασφαλιστικό σύστημα, χωρίς κερδοσκοπία και χωρίς λειτουργία του με τους νόμους της αγοράς και του κέρδους. Σε όφελος των εργαζόμενων για την ικανοποίηση των αναγκών τους.
· Εθνικοποίηση των ιδιωτικών εταιρειών του κλάδου (κερδοφόρων ή ζημιογόνων) χωρίς καμιά αποζημίωση στους τραπεζίτες.

Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009

Ακυβερνησία

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ν. Κέρκυρας

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για το ενδεχόμενο να βρεθεί η χώρα σε κατάσταση ακυβερνησίας.

Κρατούντες, καναλάρχες, «στρατευμένοι δημοσιογράφοι» , παπαγαλάκια και τοπικοί κομματάρχες της συμφοράς σπρώχνουν τον Γιωργάκη να κάνει αυτοδύναμη κυβέρνηση με ορίζοντα κανένα - δύο χρόνια και βλέπουμε.

Ας σκεφτούμε τι είναι αυτή η περιβόητη «ομαλή διακυβέρνηση της χώρας» τα προηγούμενα χρόνια τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ σε σχέση με την Κέρκυρα.

«Κυβερνησία» είναι να μένουν άνεργοι το 40% της νεολαίας της Κέρκυρας.
«Κυβερνησία» είναι να μένουν απλήρωτοι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι ύστερα από εξοντωτική δουλειά όλο το καλοκαίρι και να μην υπάρχει επιθεώρηση εργασίας.
«Κυβερνησία» είναι να οδηγούνται στον αφανισμό εκατοντάδες μικροεπιχειρήσεις και μαγαζιά
«Κυβερνησία» είναι ο καθημερινός εξευτελισμός του συνταξιούχου στο ΙΚΑ στους Γιατρούς και στις τράπεζες.
«Κυβερνησία» είναι να χάνονται 40 εκατομμύρια ευρώ για τον πολιτισμό επειδή δεν υπήρχαν «μπετά» για να φάνε οι υμέτεροι.
«Κυβερνησία» είναι μένει για πάνω από δέκα χρόνια το νέο κτήριο του Νοσοκομείου εκτός λειτουργίας.
«Κυβερνησία» είναι να μην υπάρχει ένας τροχονόμος το μεσημέρι έξω από τα Λύκεια , αλλά να υπάρχουν διακόσιοι ροπαλοφόροι επί ένα χρόνο να δυναστεύουν την Λευκίμμη.
«Κυβερνησία» είναι να σκοτώνει η νταλίκα μια γυναίκα στο Σαρόκο επειδή δεν έχει φτιαχτεί ένα κομμάτι 300 μέτρων περιφερειακού δρόμου (από τα τρία Γεφύρια ως την Πλατυτέρα).
«Κυβερνησία» είναι οι «καφέδες» της αρχαιολογικής υπηρεσίας , της Πολεοδομίας του Δημαρχείου και τόσων άλλων.
«Κυβερνησία» είναι να μην υπάρχει πόσιμο νερό στην Πόλη ύστερα από σαράντα έτη τουριστικής εκμετάλλευσης του τόπου μας.
«Κυβερνησία» είναι να κλείνουν με τείχη το λιμάνι και να το παραδίδουν για τριάντα χρόνια σε ιδιωτικά συμφέροντα.
«Κυβερνησία» είναι οι μούργες στα ποτάμια μας και η μπουλντόζα που κλείνει και ανοίγει το ποτάμι στον Αϊ Γιώργη κάθε μέρα.
«Κυβερνησία» είναι τα νταμάρια στου Τρουμπέτα.

Αν «κυβερνησία» είναι το κράτος της εκμετάλλευσης των γκάγκστερς και των λωποδυτών τότε ας μείνουμε «ακυβέρνητοι».

Μαύρο σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ όχι στην Αριστερά της ήττας και της υποταγής.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενάντια τους, στην καθημερινή ζωή και στην κάλπη.

Κέρκυρα 18 Σεπτεμβρίου 2009

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2009

Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει

Δελτίο Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ν. Κέρκυρας

Για την συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής

Την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου θα συγκληθεί με την ευθύνη του Δημάρχου Κερκυραίων η διακομματική επιτροπή για την προβολή των κομμάτων ενόψει των εκλογών της 4 Οκτωβρίου 2009 .
Η εμπειρία από την συμμετοχή μας στην προηγούμενη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής (των Ευρωεκλογών) δεν αφήνει κανένα περιθώριο για μια ουσιαστική συμμετοχή μας σε αυτήν.
Πρόκειται για μια «συνεδρίαση»-σκυλοκαβγά κομματαρχών που
Αφού ξεκοκαλίσουν εκατομμύρια ευρώ τόσο στις προηγούμενες όσο και στις ερχόμενες εκλογές.
Αφού χρησιμοποιήσουν το ακατανίκητο όπλο των υποσχέσεων και των ρουσφετιών .
Αφού προβληθούν δεόντως από τα «φιλικά» κανάλια.
Αφού εκβιάσουν τον κάθε δυστυχή να ψηφίσει «ελεύθερα» τον συνδυασμό τους.
Αφού φρόντισαν να σπρώξουν κάτω από το χαλί ότι θα μπορούσε να ενοχλήσει τους ψηφοφόρους τους, μαζεύονται στο «Φαληράκι» για να τσακωθούν και για την τελευταία αφίσα.
Την τελευταία φορά που συνεδρίασαν μας παραχώρησαν ένα ταμπλώ του Δήμου για να βάλουμε τις αφίσες μας και το κατέλαβαν και αυτό .
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από το κράτος. Αντιθέτως πληρώνει για την συμμετοχή της παράβολα στο κράτος και την κάθε του αφίσα από τις συνδρομές των μελών της.
Τα κόμματα της καθεστωτικής Αριστεράς διαμαρτύρονται τάχαμου για τον «κώνωπα» και καταπίνουν την «καμήλα» όταν πρόκειται για την κατάφωρη παραβίαση κάθε έννοιας ισοτιμίας εις βάρος των άλλων συνδυασμών.
Αυτή η δημοκρατία είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους και δεν την νομιμοποιούμε με την παρουσία μας.
Ενισχύουμε με τους αγώνες μας και με την ψήφο μας την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Κέρκυρα 16 Σεπτεμβρίου 2009

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2009

Το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ν. Κέρκυρας

Κατατέθηκε σήμερα Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου το ψηφοδέλτιο Νομού Κέρκυρας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Αντικαπιταλιστική συνεργασία για την ανατροπή) για τις βουλευτικές εκλογές της 4-10-2009.
Στο ψηφοδέλτιο επικεφαλής είναι ο Βασίλης Καραβαζάκης αγρότης κάτοικος Λευκίμμης , στέλεχος του ΕΚΚΕ και αγωνιστής του αγώνα των Λευκιμαίων ενάντια στην δημιουργία ΧΥΤΑ.
Επίσης συμμετέχουν ο Λευτέρης Μαρκάτης Γιατρός εργαζόμενος στο ΓΝΚ κάτοικος Κέρκυρας και μέλος της ΑΡΑΝ και η Ευσεβία Τσιρώνη από το ΝΑΡ.

Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2009

Για το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ν.Κέρκυρας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Ερχόμενη Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ν. Κέρκυρας για τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009.ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ν. Κέρκυρας
Κέρκυρα 12 Σεπτεμβρίου 2009

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΝΔ

Η κυβέρνηση της ΝΔ καταρρέει αντιμέτωπη με το βάθεμα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης αλλά και τις κοινωνικές εκρήξεις στις οποίες θα οδηγούσαν τα αντιλαϊκά μέτρα που απαιτούν κεφάλαιο και ΕΕ. Κάθε προσπάθεια ανάτασής της «κάηκε» από την αντίσταση των «από κάτω» (από την εξέγερση του Δεκέμβρη μέχρι τις απεργίες και τις καταλήψεις) και τις δικές της εγκληματικές ευθύνες (βλ. δασικές πυρκαγιές).
Ούτε τα αντιδημοκρατικά μέτρα «νόμου και τάξης», ούτε η ρατσιστική επίθεση σε βάρος των μεταναστών(με σπόνσορα το ΛΑΟΣ) έφεραν την ομαλότητα που απαιτεί το κεφάλαιο.
Η κήρυξη των εκλογών – εξπρές αποσκοπεί στην ανάδειξη μιας ισχυρής κυβέρνησης για την επιβολή βαθιών και δραματικών αντεργατικών τομών, έτσι ώστε η αστική τάξη να ξεπεράσει την κρίση σε βάρος των εργαζομένων. Αυτό είναι το σαφές μήνυμα του διαγγέλματος Καραμανλή.
Γι’ αυτό και το ζήτημα δεν είναι απλώς να φύγει η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά να φύγει η πολιτική της διαρκούς λιτότητας, της ελαστικής εργασίας, του πολέμου, του αυταρχισμού.

Όμως, το ΠΑΣΟΚ ούτε θέλει ούτε μπορεί να ανατρέψει αυτή την πολιτική! Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, η νεολαία δεν πρέπει να έχουν καμία αυταπάτη για το τι θα σημάνει η εναλλαγή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.
Το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα του εκφράζει τη συνέχεια και όχι ρήξη με τη διαχείριση της ΝΔ.
Η επίκληση ότι «η χώρα είναι στα πρόθυρα χρεοκοπίας» είναι το άλλοθι για να συνεχίσουν τα γνωστά στελέχη του Σημίτη μαζί με τα νέα του Γ. Παπανδρέου την ίδια αντιδραστική πολιτική.
Η δύναμη των εργαζομένων, των αγροτών, των νέων δεν βρίσκεται στην εναλλαγή διαχειριστή της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά στους ανυποχώρητους αγώνες, στις απεργίες, τις διαδηλώσεις και τις καταλήψεις για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Από τώρα να δοθεί το μήνυμα ότι όποια και εάν είναι η κυβέρνηση μετά τις εκλογές, θα βρει μπροστά της τις αντιστάσεις και τα κινήματα.
Μόνο μια ισχυρή αντικαπιταλιστική αριστερά μπορεί να δώσει διέξοδο στην κρίση στηρίζοντας τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας και δίνοντας προοπτική στις εξεγέρσεις όπως του Δεκέμβρη.
Μια αριστερά που να έχει ως προοπτική της την ανατροπή του καπιταλισμού και όχι απλώς την αλλαγή συσχετισμών στα κοινοβουλευτικά έδρανα.
Το ΚΚΕ δεν μπορεί να δώσει αυτή την ελπίδα γιατί στάθηκε εχθρικό στην έκρηξη του Δεκέμβρη αλλά και στους μαχητικούς αγώνες της νεολαίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε με τον πιο τραγικό τρόπο τις ελπίδες εκατοντάδων χιλιάδων αριστερών με τους συμβιβασμούς του και τα ανοίγματα προς την μεριά της κυβερνητικής διαχείρισης. Αυτή η αριστερά δεν μπορεί ούτε την αντίσταση να οργανώσει, ούτε να ανατρέψει τις αντιλαϊκές πολιτικές.
Η ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή, η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α δίνει τη μάχη για να δυναμώσει η Αριστερά της νίκης και της ανατροπής και να ανοίξει τα φτερά της η δυναμική της σύγκρουσης με τον καπιταλισμό, για τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό της εποχής μας. Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α θα δώσει και σε αυτές τις εκλογές τη μάχη για να καταγραφεί η δυναμική που έχει μια τέτοια αριστερά, στηριζόμενη στη θετική εμπειρία της παρέμβασης στις Ευρωεκλογές και τη συσπείρωση χιλιάδων αγωνιστών σε όλη την Ελλάδα.
Θα δώσουμε το παρόν σε κάθε αναμέτρηση, όχι για να αλλάξουμε διαχειριστή, αλλά για να ξεφορτωθούμε την πολιτική της διαρκούς λιτότητας, της υπερεκμετάλλευσης, της καταστολής, του ρατσισμού, του πολέμου και της καταστροφής του περιβάλλοντος.
Κάτω η ΝΔ της λιτότητας, του ρατσισμού, του αυταρχισμού
Όχι στο ΠΑΣΟΚ της συναίνεσης και του νεοφιλελευθερισμού
Αριστερά της νίκης και της ανατροπής και όχι της ήττας και της υποταγής


ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Ν. Κέρκυρας
12 Σεπτεμβρίου 2009