Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2009

ΙΣΧΥΡΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

Αντιγράφουμε απο το "ΧΥΤΑ Λευκίμμης"

Έκρηξη μεγάλης ισχύος σημειώθηκε στον ΧΥΤΑ στη θέση Μεσοράχια του Δήμου Λευκιμμαίων σήμερα τα ξημερώματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι υλικές ζημιές είναι μεγάλες ενώ σοκ έπαθαν οι φύλακες Αστυνομικοί που ακόμη βρίσκονται στο χώρο λόγω των συνεχών αντιδράσεων των κατοίκων για την μη λειτουργία του.
Άγνωστοι τοποθέτησαν κάτω από την μύτη των φρουρών εκρηκτικές ύλες και έστειλαν μήνυμα στην ηγεσία του Συνδέσμου Καθαριότητας ότι η κατάσταση χοντραίνει.
Σημειώνουμε ότι η λεκάνη εναπόθεσης απορριμμάτων δεν έχει συγκρατήσει (η μεμβράνη) τον υδροφόρο ορίζοντα παρά το χώμα που έριξαν και έκαναν το προβλεπόμενο βάθος της από 12 μέτρα 2,5.
Σήμερα συνεργάτης μας την είδε γεμάτη νερά, δείγμα της πρόχειρης κατασκευής και επιβεβαίωση της λάθος επιλογής κατασκευής.
Θυμίζουμε ότι από την Παρασκευή οι κάτοικοι της εν λειτουργία Χαβούζας στο Τεμπλόνι έχουν κλείσει τον εκεί ΧΥΤΑ που λειτουργεί ως χωματερή με ακάλυπτα βουνά σκουπιδιών και χωρίς να τηρούνται οι όροι υγειονομικής ταφής.
Και αυτοί δηλώνουν ότι δεν θα υποστείλουν τον αγώνα τους και δεν ξανανοίγει η ΧΑΒΟΥΖΑ!!
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχουμε κάποιο τραυματισμό.
Η δύναμη φρουράς ήταν 23 άτομα (με μια κλούβα ) και έπαθαν την πλάκα τους από δυο απανωτές εκρήξεις οι οποίες ταρακούνησαν την Λευκίμμη. Από το ωστικό κύμα έσπασαν τα τζάμια σε απόσταση 500 μέτρων ενώ υλικές ζημίες υπέστησαν τα σημεία που είχαν τοποθετηθεί οι εκρηκτικές ύλες και ένα υπόστεγο με την σκεπή του. Κεραμίδια είναι σκορπισμένα παντού ενώ έσπασαν κολόνες φωτισμού, μέχρι και η πινακίδα του έργου.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!!!!!Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2009

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Όλη η Ελλάδα μετατράπηκε σε ένα απέραντο μπλόκο των αγροτών που διεκδικούν μαζικά και μαχητικά: την απορρόφηση της απούλητης παραγωγής τους, ικανοποιητικές τιμές στα προϊόντα τους, προστασία τους εισοδήματός τους που μειώνεται συνέχεια, μείωση του κόστους παραγωγής τους, αποζημιώσεις για καταστροφές, πάγωμα χρεών και χαμηλότοκη δανειοδότηση από την ΑΤΕ, κατάργηση του ΦΠΑ, ανθρώπινες συντάξεις, ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών ζωής στο χωριό (παιδεία, υγεία).
Η μαζική και μαχητική κινητοποίηση των αγροτών συνδέεται αντικειμενικά με την πρόσφατη εξέγερση της νεολαίας και της κοινωνίας με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου. Έχει κοινές αιτίες και δείχνει τη βαθύτερη λαϊκή οργή και διαμαρτυρία κατά της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ που χειροτερεύει σε συνθήκες κρίσης, σκανδάλων και διαφθοράς και γενικευμένης επίθεσης σε βάρος των δικαιωμάτων και ελευθεριών όλων των εργαζόμενων.
Υποκινητής της αγροτικής εξέγερσης είναι ειδικότερα η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ που εφαρμόζει η κυβέρνηση με τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ. Πολιτική που αναθεωρείται συνεχώς προς το χειρότερο σε όφελος των πολυεθνικών και βιομηχάνων τροφίμων. Είναι η ίδια πολιτική που τις εξευτελιστικές τιμές για το αγρότη τις δεκαπλασιάζει στον εργαζόμενο καταναλωτή.

Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2009

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΘΕΑΤΡΟ

Contra Rossa
Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση Δασκάλων
Παρέμβαση Εκπαιδευτικών
Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση (ΕΑΑΚ)


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/1 ώρα 800μμ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΘΕΑΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Τή συζήτηση θα ανοίξει ο συνδικαλιστής της ΑΔΕΔΥ που συμετείχε στο καραβάνι αλληλεγγύης Π. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Θα προβληθεί ντοκυμαντέρ

Η επιχείρηση γενοκτονίας που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ ενάντια σε κατοικημένες περιοχές κλιμακώνεται με τις χερσαίες επιχειρήσεις.
Ισοπεδώνουν σχολεία του ΟΗΕ με δεκάδες μικρά παιδιά, σπίτια και δημόσια κτίρια, δολοφονούν, τραυματίζουν, άμαχους άνδρες, γυναίκες, στην αποκλεισμένη εδώ και χρόνια από αέρα, στεριά και θάλασσα Λωρίδας της Γάζας.
Την μετέτρεψαν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης των σιωνιστών σε βάρος του ενάμιση εκατομμύριου παλαιστινίων που ζει εκεί σε απάνθρωπες συνθήκες εξ’ αιτίας της επιβολής εμπάργκο από την Ε.Ε.
Το γεγονός αυτό δεν αποτελεί μόνο στυγερή επανάληψη μιας πολιτικής Ολοκαυτώματος για την ολοκληρωτική υποταγή του ηρωικού παλαιστινιακού λαού, είναι μια δολοφονική πολιτική που έχει την πλήρη και κυνική υποστήριξη απ’ τη μεριά των ΗΠΑ, και της ΕΕ, αλλά και μιας σειράς αντιδραστικών αραβικών κυβερνήσεων.
Κοινή προσπάθειά τους να επιβάλλουν με τη φωτιά και το σίδερο τη χρεοκοπημένη πολιτική τους για μια «Νέα Μέση Ανατολή», αλλά και την ουσιαστική εξουθένωση και εξόντωση του παλαιστινιακού λαού και της αντίστασης του.
Για την δημιουργία ενός Παλαιστινιακού στα λόγια κράτους, κατακερματισμένου, πλήρως εξαρτημένου και ελεγχόμενου από το Ισραήλ με φτηνό εργατικό δυναμικό για τους Ισραηλινούς επιχειρηματίες.
Ο στόχος τους όμως ξεπερνά τα όρια της Μέσης Ανατολής: θέλουν να στείλουν σαφές μήνυμα υποταγής σε κάθε αντιστεκόμενο άνθρωπο στην περιοχή, σε κάθε προσπάθεια συγκρότησης αντιπολίτευσης, στα Ιμπεριαλιστικά σχέδια.
Οι βόμβες του Ισραήλ είναι ευλογημένες από το δόγμα «του πολέμου ενάντια στην τρομοκρατία» μέσω του οποίου εξομοιώνεται η αντίσταση ενός λαού και της εκλεγμένης κυβέρνησής του, με τις συμμορίες τύπου Μπιν Λάντεν που ανέθρεψαν οι ίδιες οι ΗΠΑ.
Η Ιντιφάντα ενοχλεί τους κυρίαρχους γιατί δείχνει το παράδειγμα του ανυποχώρητου αγώνα, αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο αντίστασης και μόνιμη εστία εξέγερσης που χαλάει τα σχέδια τους.
Ενώ βρίσκεται εν εξελίξει μια γενοκτονία, ΗΠΑ – ΕΕ – ελληνική κυβέρνηση ξεπλένουν τη συνενοχή τους με σχέδια για «ειρηνευτική αποστολή»: Το ελληνικό υπουργείο εθνικής άμυνας είναι ήδη «θετικό… στην αποστολή ελληνικού τμήματος ή μεμονωμένων στρατιωτικών στη Λωρίδα της Γάζας, στο πλαίσιο διεθνούς αποστολής, η οποία θα επιβλέπει και θα εγγυάται την κατάπαυση του πυρός καθώς και το έργο των ανθρωπιστικών αποστολών»! Γνωρίζουμε όμως εδώ και χρόνια, από το Αφγανιστάν, το Κόσσοβο και την Αφρική, τι εστί «ειρηνευτική αποστολή»!
Η συναίνεση της Ελληνικής Κυβέρνησης για κάτι τέτοιο – σήμερα της ΝΔ στην Παλαιστίνη, χτες του Πασοκ στη Γιουγκοσλαβία και στο Αφγανιστάν – λέγεται συνενοχή.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, έφτασε μέχρι και στο να δικάζει τη Δευτέρα 12 Γενάρη με αυτεπάγγελτη δίωξη τον Σύρο αγωνιστή Αχμέτ Αλτζούμα Ιμπραήμ που κατέβασε την σημαία του Ισραήλ από την πρεσβεία της Αθήνας στη διαδήλωση στις 29 Δεκέμβρη, την ώρα που ο ισραηλινός πρέσβης δεν τόλμησε να ζητήσει την δίωξη του.
Βασιλικότερη του βασιλέως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που φρόντισαν για την αυταρχική θωράκιση του κράτους (μαζί ψήφισαν τον τρομονόμο) με τον οποίο σήμερα κατηγορούνται μαθητές στη Λάρισα ως τρομοκράτες.
Ποιος ξεχνά ότι μόλις πριν λίγους μήνες τι έγινε στη Λευκίμμη ή πριν λίγες μέρες στην Αθήνα; Εκπλήσσει κανέναν το γεγονός ότι το Ισραήλ προμήθευσε το ελληνικό κράτος με χημικά για την καταστολή των σύγχρονων Δεκεμβριανών και ότι διενεργούνται κοινές στρατιωτικές ασκήσεις του ελληνικού και του Ισραηλινού στρατού;
Οι εργαζόμενοι και οι λαοί όλου του κόσμου ζουν σήμερα τον κατασταλτικό και πολεμικό χαρακτήρα του σύγχρονου οικονομικού και πολιτικού συστήματος.
Το Ισραηλινό κράτος αγόρασε από τις ΗΠΑ το Σεπτέμβρη 1.000, ειδικές σε υπόγειους στόχους, ρουκέτες GBU-39 με στόχο το χτύπημα των υπογείων καταφυγίων της Χαμάς, στην ουσία όμως στόχος είναι ο Παλαιστινιακός λαός και ο άμαχος πληθυσμός.
Ενώ λοιπόν το αίμα ρέει στην Παλαιστίνη, οι ΗΠΑ ναύλωσαν γερμανικά πλοία με τα οποία σκόπευαν (;) να μεταφέρουν μέσα στο Γενάρη, από την Ελλάδα στο Ισραήλ, μέσω του ιδιωτικού λιμανιού του Αστακού στο Ισραηλινό λιμάνι του Ασντότ, 325 μεγάλα container με τουλάχιστον 3 χιλιάδες τόνους πολεμικού υλικού.
Για όλα αυτά χρειάζεται μαζική απάντηση. Απάντηση μαχητική, ανεξάρτητη και απ’ τα κάτω.

Εργαζόμενε/η και νέε/α, είμαστε κομμάτι του κόσμου που χτυπιέται.
Σ’ όλο τον κόσμο οι κυβερνήσεις έχουν μια συνταγή: «λιτότητα, ανεργία, απολύσεις – σε λίγο θα σου πούνε να πας να πολεμήσεις».
Τα ρήγματα όμως έχουν ανοίξει: φαντάροι του Ισραήλ αρνούνται να συναινέσουν στη σφαγή, αρνούνται να πολεμήσουν σ’ αυτόν τον άδικο πόλεμο.
Η αλληλεγγύη μας προς τον παλαιστινιακό λαό, είναι το αναγκαίο βήμα για να σταματήσει άμεσα η σφαγή.
Το βήμα αυτό δεν αναφέρεται σε μια πραγματικότητα που βρίσκεται μακριά, πηγάζει και από τη χώρα μας και επιστρέφει σ’ αυτή.
Οι ευθύνες των ΗΠΑ και της ΕΕ είναι τεράστιες και τηρουμένων των αναλογιών πέφτουν και στις ελληνικές κυβερνήσεις.
Ας τους βάλουμε λοιπόν στο στόχο, ας φωνάξουμε όλοι δυνατά, μόνο αν νιώσουν την ανάσα μας να τους απειλεί θα κάνουν πίσω.

- ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ!
- ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
- ΝΑ ΜΗ ΔΙΧΟΤΟΜΗΘΕΙ Η ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΚΑΙ
- ΝΑ ΜΗ ΣΤΑΛΟΥΝ ΣΤΡΑΤΟΙ ΚΑΤΟΧΗΣ ΑΠΟ ΝΑΤΟ – ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ - ΟΗΕ
- ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΙΣΡΑΗΛ
- ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2009

ΝΕΚΡΗ ΣΤΟ ΣΑΡΟΚΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ

Η νταλίκα που περνούσε απο το Σαρόκο σήμερα το πρωί πολτοποίησε το κεφάλι μιάς γυναίκας.
Το απίστευτο αυτό ατύχημα έγινε γιατί είμαστε η μόνη Πόλη που δέν έχουμε περιφερειακό δρόμο για τα φορτηγά και τα τουριστικά λεωφορεία.
Έτσι ένα βαρύ όχημα που έρχεται απο τον Νότο του Νησιού ,για να πάει στο λιμάνι ή για να κατευθυνθεί προς τον Βόρειο μέρος του Νησιού πρέπει να περάσει από την κεντρική πλατεία της πόλης.
Αυτό συμβαίνει ΜΟΝΟ στην Κέρκυρα!
Μετά από σαράντα χρόνια τουριστικής εκμετάλευσης του νησιού δεν είναι δυνατον να κατασκευαστούν τριακόσια μέτρα περιφεριακός δρόμος που χρειάζονται για συνδεθούν τα Τρία Γεφύρια με την Πλατυτέρα.
Εδώ και πάνω απο δέκα χρόνια γίνονται μελέτες , απαλλοτριώσεις, εξαγγελίες, υποσχέσεις, δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές ξανά υποσχέσεις ξανά μελέτες και ξανα μισθοί και συντάξεις δημοτικών αρχόντων πάσης φύσεως.

ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΓΓΥΟΣ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΤΡΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ στηνκεντρική εμπορική πλατεία της Πόλης μας ΑΠΟ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΗ ΝΤΑΛΙΚΑ!!!!

Τήν ίδια στιγμή ενα αυτοκίνητο χτυπησε έναν γέρο επάνω στην διάβαση πεζών μπροστά στα Λύκεια ,στην Πολυχρονίου Κωνσταντά! Ευτυχώς ο ηλικιωμένος δεν έπαθε τίποτα. Στο ίδιο σημείο όμως γινονται καθημερινά ατυχήματα.
Οι τοπικοί άρχοντες- υπηρέτες του λαού δεν είναι ικανοί για να φροντίσουν ωστε να υπάρχει (τουλάχιστον για τις ώρες αιχμής) ένας τροχονόμος σε κάθε επικίνδυνο σημείο.
Τό κράτος που δεν μπορεί να διαθέσει έναν τροχονόμο και να φτιάξει τριακόσια μέτρα δρόμο μπορεί όμως να στείλει δώδεκα διμοιρίες των ΜΑΤ πάνοπλες να ξυλοκοπούν τους κατοίκους της Λευκίμμης επι εννέα μήνες .

ΝΤΡΟΠΗ ΑΧΡΕΙΟΙ!!!!!

Σταμάτης Κυριάκης.

Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2009

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ - Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Αξιοποιώντας και τους «πυροβολισμούς» ενάντια στο αναπτυσσόμενο λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα πετά πλέον κάθε μάσκα και προσπαθεί να εμφανιστεί ως η «σιδερένια γροθιά» του συστήματος, αποθρασύνοντας την αστυνομία της «ζαρντινιέρας» και της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Τις ημέρες αυτές, άλλωστε, προχώρησε ουσιαστικά σε απαγόρευση συγκέντρωσης νέων στην Πτολεμαίδα, προχωρώντας σε προληπτικές προσαγωγές και συλλήψεις όσων πήγαιναν σε αυτήν, ενώ έχει ήδη ενεργοποιήσει τον τρομονόμο (που ψήφισε μαζί με το ΠΑΣΟΚ υπό τις οδηγίες της ΕΕ) σε βάρος συλληφθέντων διαδηλωτών στη Λάρισα, ακόμα και ανηλίκων!
Συγκεκριμένα έχει προχωρήσει στην σύλληψη 25 νέων από τους οποίους οι 17 είναι μαθητές/τριες ,και οι υπόλοιποι φοιτητές και νέοι μετανάστες της ,όλοι κάτοικοι της Λάρισας.
Στους 19 από αυτούς το κατηγορητήριο βασίζεται στον τρομονόμο.
Είναι βαθιά γελασμένοι εάν νομίζουν ότι αυτή η επιδρομή θα περάσει.
Όπως έδειξαν και οι συγκλονιστικές διαδηλώσεις οι νέοι και οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν πτοούνται, αλλά κλιμακώνουν τον αγώνα τους, βαθαίνουν το πολιτικό περιεχόμενο, υπερασπίζονται και περιφρουρούν συλλογικά τις μορφές αγώνα και την δημοκρατική οργάνωσή του.
Υπερασπίζονται αποφασιστικά κάθε αγωνιστή κόντρα στην κρατική βία και την εργοδοτική βία.
Η δολοφονική επίθεση στην Κωνσταντίνα Κούνεβα δεν θα μείνει αναπάντητη από το μαζικό κίνημα. Η Κωνσταντίνα δεν είναι μόνη της.
Με συντονισμένα συλλαλητήρια, απεργίες, καταλήψεις και με όλο τον πλούτο των μορφών που η ίδια η ανεξάντλητη δράση των αγωνιστών προωθεί.
Για να εμφανιστεί εδώ, στο καμίνι του αγώνα, μια εργατική λαϊκή αντιπολίτευση με ένα μέτωπο παιδείας - εργασίας - δημοκρατίας.
- Για να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι δολοφόνοι! Να αφεθούν τώρα όλοι οι – Έλληνες και μετανάστες – συλληφθέντες διαδηλωτές ελεύθεροι!
- Να αφοπλιστεί τώρα η αστυνομία και να διαλυθούν όλες οι ειδικές δυνάμεις καταστολής και παρακολούθησης του ελληνικού λαού.
- Κατάργηση όλων των νόμων που θέτουν εμπόδια στο δικαίωμα στην απεργία και στη διαδήλωση!
Κατάργηση των τρομονόμων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΕΕ.
Συλλογικός αποφασιστικός διαρκής αγώνας για:
● Κατάργηση τώρα των νόμων και σχεδίων αναγνώρισης των κολλεγίων! Ανατροπή του νόμου-πλαίσιο και όλων των αντιεκπαιδευτικών νόμων.
● Κάτω η Παιδεία και η Υγεία της Αγοράς! Δημόσια όλα τα κοινωνικά αγαθά!
Την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο!
● Τα 28 δις για τους τραπεζίτες να δοθούν στους εργάτες, τους αγρότες, τη νεολαία, τους μικρομεσαίους!
● Κοινωνικοποίηση των κερδών – Όχι κρατικοποίηση των ζημιών!
● Ανατροπή της εισοδηματικής πολιτικής και της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης της ΓΣΕΕ!
● Να καταργηθούν άμεσα τα «μπλοκάκια» στα πλαίσια της πάλης για κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής σχέσης εργασίας.
● Καθολική ασφάλιση για κάθε νέο μόλις τελειώνει τις σπουδές.
● Πρώτος κατώτατος μισθός 1.400 ευρώ – ανατροπή της εισοδηματικής πολιτικής λιτότητας.
● 30 ώρες εργασίας την εβδομάδα.
● Απαγόρευση των απολύσεων – επίδομα ανεργίας ίσο με 1.400 ευρώ.

Κάτω η κυβέρνηση του αίματος!


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑ 17/1/2009
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ 13:00 Μ.Μ.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Α΄/ΘΜΙΑΣ & Β¨/ΘΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Ε.Α.Α.Κ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009

Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2009

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ. ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΟΠΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Γραφείο Τύπου του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.


Αγαπητοί/ες Έλληνες/ίδες σύντροφοι/ισες μας


Κάνουμε την ακόλουθη έκκληση στο ελληνικό και διεθνές κίνημα.

Θέλουμε να ζητήσουμε τη γνώμη σας για αυτό το κάλεσμα, να δουλέψουμε από κοινού για να δημοσιοποιήσουμε αυτή την προσπάθεια αποστολής όπλων από την Ελλάδα και να σταματήσουμε την αποστολή.

Θεωρείτε ότι αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί, ή έστω να προκαλέσει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης;

Νομίζετε ότι τα εργατικά συνδικάτα και κυρίως οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, θα συμμετέχουν;
Σας παρακαλούμε να μας ενημερώνεται για κάθε δράση ή επιπλέον πληροφορία που μπορεί να ανακαλύψετε, συμπεριλαμβάνοντας πιθανή εμπλοκή εταιριών ή οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια.

Θα μεταφράσουμε και θα δημοσιοποιήσουμε οποιαδήποτε δράση κάνετε στα αραβικά και στα αραβικά μέσα ενημέρωσης.


Προς τη νίκη!

Αλληλεγγύη!


Γραφείο Τύπου του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.


Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης καλεί το ελληνικό κίνημα, τον ελληνικό λαό και όλες τις διεθνείς προοδευτικές δυνάμεις να σταματήσουν τη σχεδιαζόμενη αποστολή όπλων από τις ΗΠΑ στο Ισραήλ μέσω του ελληνικού λιμανιού του Αστακού. Αναφορές από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν ότι το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ επιχειρεί να αποστείλει 325 6μετρα κοντέινερ με πυρομαχικά, άνω των 3000 τόνων, σε μια κατεπείγουσα αποστολή όπλων για να βοηθήσει την κατοχή στα συνεχιζόμενα εγκλήματα πολέμου ενάντια στον παλαιστινιακό λαό στη Γάζα.

Το ΛΜΑΠ καλεί όλους τους λαούς του κόσμου, και ιδιαίτερα το ελληνικό κίνημα να δράσει για να σταματήσει την αποστολή όπλων.

Οι ΗΠΑ επιχειρούν να νοικιάσουν ένα εμπορικό πλοίο για να μεταφέρει τον οπλισμό στους ισραηλινούς στο λιμάνι του Asdud στα μέσα με τέλη Γενάρη.

Αυτός ο οπλισμός δεν πρέπει να επιτραπεί να φτάσει στα χέρια των Ισραηλινών, όπου θα χρησιμοποιηθεί για τη σφαγή του λαού μας στη Γάζα!

Πρέπει να σταματήσει με κάθε μέσο!

Αυτές οι βόμβες θα χρησιμοποιηθούν στους πολέμους των Ισραηλινών ενάντια στους Παλαιστίνιους, τους Λιβανέζους, τους Άραβες, τους Ιρανούς και τους λαούς της περιοχής.

Η κατεπείγουσα αποστολή υποδεικνύει ότι ο στρατός κατοχής ζητάει ακόμα περισσότερο οπλισμό στον μάταιο πόλεμό του για να σφαγιάσει τον Παλαιστινιακό λαό και την Παλαιστινιακή αντίσταση.

Το αίτημα του Παλαιστινιακού λαού, των Αραβικών λαών, και όλων των προοδευτικών δυνάμεων – συμπεριλαμβανομένων των προοδευτικών δυνάμεων στις ΗΠΑ – είναι η διεθνής απομόνωση και το σταμάτημα κάθε βοήθειας από πλευράς ΗΠΑ προς το Ισραήλ.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, αν και είναι στρατηγικός εταίρος του Ισραήλ, και έχει αυτοδεσμευτεί να συνεργάζεται με το Ισραήλ στις σφαγές του και στα εγκλήματα που διαπράττει ενάντια στο λαό μας.

Αν δεν σταματήσουν την αποστολή των όπλων, ο λαός της Ελλάδας και οι λαού του κόσμου θα πρέπει να τους σταματήσουν!

Το ΛΜΑΠ χαιρετά τον ελληνικό λαό – η χωρίς όρους αλληλεγγύη και οι μαζικές διαδηλώσεις συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό έστειλαν ένα δυνατό μήνυμα συμπαράστασης, σε συνδυασμό με τη βοήθεια, τους εθελοντές και την επί τόπου δράση.

Οι δικοί σας γενναίοι αγώνες για δικαιοσύνη ενέπνευσαν εμάς και τους λαούς σε όλο τον κόσμο.Καλούμε για:

1. Όλες οι ελληνικές εταιρίες και όλες οι ναυτιλιακές εταιρίες να αρνηθούν να μεταφέρουν οποιαδήποτε αποστολή όπλων στο Ισραήλ. Οποιαδήποτε ναυτιλιακή εταιρία μεταφέρει αυτά τα όπλα έχει λερώσει τα χέρια της με το αίμα του λαού της Γάζας.

2. Οι έλληνες εργαζόμενοι και όλοι οι εργαζόμενοι στα λιμάνια να αρνηθούν να φορτώσουν το φορτίο για οποιαδήποτε αποστολή όπλων στο Ισραήλ. Τα δυνατά χέρια των ελλήνων εργατών δεν πρέπει να λερώσουν τα χέρια τους με αυτό το επικίνδυνο φορτίο!

3. Η ελληνική κυβέρνηση να απαγορεύσει τη χρήση του λιμανιού της για να αποσταλούν όπλα στο κράτος κατοχής που σφαγιάζει το λαό μας!

4. Ο ελληνικός λαός, το ελληνικό κίνημα, και όλες οι διεθνείς και προοδευτικές δυνάμεις να αναλάβουν δράση και να σταματήσουν οποιαδήποτε τέτοια αποστολή να φτάσει ή να φύγει από το λιμάνι του Αστακού!

Το ΛΜΑΠ καλεί για τη συνεχή και χωρίς όρους αλληλεγγύη και υποστήριξη σας για να αποτρέψετε τις ΗΠΑ και το Ισραήλ από το να χρησιμοποιούν το έδαφος και τα λιμάνια του ελληνικού λαού σαν βάση τροφοδοσίας της κατοχής, των σφαγών και των εγκλημάτων.

Ο ελληνικός λαός έχει περήφανη ιστορία και παρουσία στον αγώνα.

Οι σχέσεις μεταξύ των αραβικών λαών και του ελληνικού είναι ισχυρές και σας καλούμε σήμερα να πορευτήται μαζί μας άλλη μια φορά προς τη νίκη και τη δικαιοσύνη για τον Παλαιστινιακό λαό και να σταματήσετε αυτή την αποστολή όπλων!


Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης


10 Ιανουαρίου 2009
Δράσεις της πρωτοβουλίας Ιωαννίνων για συμπαράσταση στον Παλαιστινιακό Λαό


ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ- ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ. - ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΑΝΑΧΩΡΕΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΙΣ 7 ΜΜ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ με ομιλητή τον Ισμάτ Σάμπρι (πρώην Επιτετραμμένο της Παλαιστινιακής Πρεσβείας).

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΙΣ 6.30 ΜΜ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ...

πρωτοβουλία αλληλεγγύης
στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό

Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2009

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

ΕΞΩ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΖΑ…!!!
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ…!!!


ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ
για να κάνουμε την αλληλεγγύη μας,
προς τον Παλαιστινιακό λαό, αποτελεσματική

Συγκέντρωση - ομιλία
με τον Ισμάτ Σάμπρι
(πρώην Επιτετραμμένο της Παλαιστινιακής Πρεσβείας)

«… Η τραγωδία στη Γάζα, η αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού
& τα καθήκοντα του αντιπολεμικού κινήματος στην Ελλάδα…»

στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων
την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009, στις 7.00 μ.μ.

πρωτοβουλία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2009

ΛΕΥΚΙΜΜΗ. ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ , Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΑΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΚΑΛΑ

Όσες δίκες και όσους διωγμούς και αν υποστούν οι Λευκιμμιώτες δεν προκειται να συμβιβαστούν με την λειτουργία της χωματερής.

Τό έχουμε τονίσει πολλές φορές . Δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει μιά χωματερή 300 μέτρα από τα σπίτια. Δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουμε την καταστροφή της Λευκίμμης. Ξεκινήστε τώρα την αντιμετώπιση του προβλήματος της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων σε ολόκληρο το νησί.

Οι καταστροφές που έχουν γίνει μέχρι τώρα στις εγκαταστάσεις της χωματερής είναι μόνο η αρχή.

Οι αντιδράσεις των κατοίκων είναι νόμιμες και συναντούν την συναίνεση όλων των κατοίκων της Κέρκυρας .

Οι αντιδράσεις των κατοίκων του Τεμπλονίου είναι καθόλα δικαιολογημένες και αποτελούν την μόνη ελπίδα για να προστατεύσουμε τον τόπο μας από την καταστροφή στην οποία μας οδηγούν Δήμαρχοι και Κυβέρνηση.

Οι δηλώσεις του Νομάρχη ( ότι δεν θα δώσει άδεια λειτουργίας αν δεν τηρηθούν οι περιβαλλοντικές μελέτες) έχει να κάνει με την "γραμμή" Καραμανλή για να κλείσουν Μέτωπα επειδή η Χούντα δεν αντέχει άλλο τις λαικές διαμαρτυρίες.

ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ . Θα μας βλέπουν στον ύπνο τους και θα πετάγονται, οι Αγύρτες!

Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2009

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ


Κοινό Κάλεσματων οργανώσεων της αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής Αριστεράς ΑΡΑΝ – ΑΡΑΣ – ΕΕΚ - ΕΚΚΕ - ΝΑΡ – νεολαία Κ.Α. – ΟΚΔΕ Σπάρτακος - ΟΚΔΕ – ΣΕΚ – και των μετωπικών σχημάτων ΕΝΑΝΤΙΑ και ΜΕ.Ρ.Α.

Να σταματήσουμε το δολοφονικό χέρι του Ισραήλ!


ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΖΑ
ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ!


Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Κοινή πορεία αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή αντίσταση,για να φύγει τώρα ο ισραηλινός στρατός από την Γάζα, το Σάββατο 10 Γενάρη 2μμ Σύνταγμα – Ε.Ε. – Πρεσβείες ΗΠΑ & Ισραήλ
Η επιχείρηση γενοκτονίας που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ ενάντια σε κατοικημένες περιοχές κλιμακώνεται με τις χερσαίες επιχειρήσεις. Ισοπεδώνουν σχολεία του ΟΗΕ με δεκάδες μικρά παιδιά, σπίτια και δημόσια κτίρια, δολοφονούν, τραυματίζουν, άμαχους άνδρες, γυναίκες, στην αποκλεισμένη εδώ και χρόνια από αέρα, στεριά και θάλασσα Λωρίδας της Γάζας.

Την μετέτρεψαν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης των σιωνιστών σε βάρος του ενάμιση εκατομμύριου παλαιστινίων που ζει εκεί σε απάνθρωπες συνθήκες εξ αιτίας της επιβολής εμπάργκο από την Ε.Ε.
Το γεγονός αυτό δεν αποτελεί μόνο στυγερή επανάληψη μιας πολιτικής Ολοκαυτώματος για την ολοκληρωτική υποταγή του ηρωικού παλαιστινιακού λαού, είναι μια δολοφονική πολιτική που έχει την πλήρη και κυνική υποστήριξη απ’ τη μεριά των ΗΠΑ, και της ΕΕ, αλλά και μιας σειράς αντιδραστικών αραβικών κυβερνήσεων.

Κοινή προσπάθειά τους να επιβάλλουν με τη φωτιά και το σίδερο τη χρεοκοπημένη πολιτική τους για μια «Νέα Μέση Ανατολή» σε συνθήκες χρεοκοπίας και ολόπλευρης κρίσης όχι μόνο της αμερικάνικης υπερδύναμης αλλά και του καπιταλιστικού συστήματος στο σύνολό του.
Αποτελεί και υλοποίηση των σχεδίων για την «Νέα Μέση Ανατολή» , όπως και του πάγιου Ισραηλινού σχεδίου για την ουσιαστική εξουθένωση και εξόντωση του παλαιστινιακού λαού και της αντίστασης του. Για την δημιουργία ενός Παλαιστινιακού στα λόγια κράτους, κατακερματισμένου, πλήρως εξαρτημένου και ελεγχόμενου από το Ισραήλ με φτηνό εργατικό δυναμικό για τους Ισραηλινούς επιχειρηματίες. Σαφές μήνυμα υποταγής απευθυνόμενο σε κάθε αντιστεκόμενο άνθρωπο στην περιοχή, σε κάθε προσπάθεια συγκρότησης αντιπολίτευσης, στα Ιμπεριαλιστικά σχέδια.
Αποτελεί ενθάρρυνση και προετοιμασία για νέους τυχοδιωκτικούς πολέμους και επεμβάσεις, που περιλαμβάνει τον Λίβανο, τη Συρία, το Ιράν, το Αφγανιστάν αλλά και συνολικότερα την Αν. Μεσόγειο και τα Βαλκάνια κλιμακώνοντας έτσι τις απειλές για την παγκόσμια ειρήνη.
Η απροκάλυπτη υποστήριξη των ΗΠΑ στο στυγερό έγκλημα, συνοδεύεται από την εξοργιστική σύσφιξη σχέσεων της Ε.Ε. με το Ισραήλ που το εντάσσει στις χώρες με προνομιακές σχέσεις , καθώς και στην Ευρω-μεσογειακή ζώνη, αποσύροντας κάθε παλιότερο όρο για λύση του Παλαιστινιακού. Η προώθηση των Ευρωπαϊκών Ιμπεριαλιστικών συμφερόντων βρίσκεται σε πλήρη ενότητα με τα σχέδια του Ισραήλ και περνάει μέσα από την συντριβή των Παλαιστινίων.
Απόλυτα ευθυγραμμισμένη με την πολιτική των ΗΠΑ και της ΕΕ, η κυβέρνηση της Ν.Δ. συνδέεται με βαθιά «φιλία» με την Ισραηλινή κυβέρνηση, που επιβεβαιώνεται σε κάθε κρίσιμη περίοδο και από τις δύο πλευρές, όπως η αποστολή από το Ισραήλ δακρυγόνων και ασφυξιογόνων για την κατάπνιξη της πρόσφατης νεολαιίστικης εξέγερσης, και από την Ελληνική πλευρά με νέες συμφωνίες, κοινά στρατιωτικά γυμνάσια, κάλυψη της εισβολής, άμεση στήριξη από την βάση στην Σούδα.

Ο εμβολισμός του πλοίου Dignity που μετέφερε ιατρικό υλικό από ισραηλινά πολεμικά σε διεθνή ύδατα νότια της Κύπρου σε περιοχή όπου επιτηρείται από δυνάμεις του ΝΑΤΟ με την συνδρομή ελληνικής φρεγάτας αποτελεί άμεση συνδρομή στην ισραηλινή εκστρατεία κατά της Γάζας.

Είναι ντροπή να δικάζουν την Δευτέρα 12 Γενάρη με αυτεπάγγελτη δίωξη τον Σύρο Αγωνιστή Αχμέτ Αλτζούμα Ιμπραήμ που κατέβασε την σημαία του Ισραήλ από την πρεσβεία της Αθήνας στη διαδήλωση στις 29 Δεκέμβρη, την ώρα που ο ισραηλινός πρέσβης δεν τόλμησε να ζητήσει την δίωξη του.
Δεν είναι ώρα για «ίσες αποστάσεις» ανάμεσα στο δολοφονικό μηχανισμό του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ και την ηρωική παλαιστινιακή Αντίσταση.

Καλούμε τους εργαζόμενους και την νεολαία, τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις μαθητικές κοινότητες να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους για νικήσει η παλαιστινιακή αντίσταση, να φύγουν τώρα οι ισραηλινοί φονιάδες από την Γάζα, να απομονωθεί το κράτος-πειρατής του Ισραήλ.

Με κλιμάκωση των αγώνων ενάντια στην κυβέρνηση που στηρίζει τους δολοφόνους από την Γάζα μέχρι την Αθήνα, που τολμάνε να συκοφαντούν τις κινητοποιήσεις μας σαν «τυφλές ταραχές».
Η αξιωματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ ευθυγραμμίζεται και συναινεί στην πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ που στηρίζουν τους δολοφόνους και καταδικάζουν την νόμιμα εκλεγμένη παλαιστινιακή κυβέρνηση της Γάζας.

Στην πράξη δεν κάνει τίποτα άλλο απ’ το να ενθαρρύνει τα εγκλήματα κατά του παλαιστινιακού λαού αλλά και τα γενικότερα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή.

Άλλωστε οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ της τελευταίας δεκαπενταετίας ήταν ο αρχιτέκτονας των στρατηγικών συμφωνιών με το Ισραήλ και ποτέ δεν έκρυβαν τον θαυμασμό τους για το Ισραηλινό κράτος, βάζοντας επανειλημμένα σαν στόχο την μετατροπή της Ελλάδας σε «Ισραήλ των Βαλκανίων».
Μοναδική διέξοδος και ελπίδα για το λαό της Παλαιστίνης και όλους τους λαούς της περιοχής, για την απόκρουση του νέου ιμπεριαλιστικού – καπιταλιστικού μεσαίωνα και της πρωτοφανούς βαρβαρότητας που μας ετοιμάζουν, είναι οι ίδιοι οι λαοί μαζί και ο ελληνικός λαός και η νεολαία που ξεσηκώθηκαν για το φόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, που καταδίκασαν μαχητικά τη δολοφονική επίθεση κατά της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα να ξανακατεβούν στους δρόμους και να απαιτήσουν
Καλούμε στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή αντίσταση και για να φύγει τώρα ο ισραηλινός στρατός από την Γάζα το Σάββατο 10 Γενάρη 2μμ στο Σύνταγμα


· ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΝΘΡΩΠΟΣΦΑΓΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
· ΟΧΙ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ
· ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
· ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
· ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΙΣΡΑΗΛ
· ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ
· ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ
H ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2009

Ο Γ. ΡΟΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣΤο ΚΚΕ και η αντιμετώπιση του νεολαιίστικου ξεσπάσματος

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΟΥΣΗ

Tο τελευταίο διάστημα, με αφορμή το πολύμορφο ξέσπασμα μιας σημαντικής μερίδας της νέας γενιάς, γράφτηκαν και ειπώθηκαν διάφορες εκτιμήσεις τόσο για τις αιτίες αυτού του ξεσπάσματος όσο και για τον χαρακτήρα του.


Οσον αφορά τις επιμέρους αιτίες, οι αναλύσεις και συντηρητικών ακόμη σχολιαστών δεν απείχαν πολύ από την αλήθεια και τούτο διότι αυτές είναι μάλλον προφανείς και ήταν δύσκολο, αλλά και τελικά ανώφελο, να αποκρυφθούν.


Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι μια μερίδα νέων ανάμεσα σ' εκείνους που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις οργανωμένα, αλλά και ανάμεσα σ' εκείνους που ξεσηκώθηκαν αυθόρμητα, αντέδρασαν με αφορμή τη δολοφονία του δεκαπεντάχρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, όχι μόνο για επιμέρους αιτίες που έχουν να κάνουν με το παρόν και το μέλλον τους, αλλά αμφισβητώντας συνολικά το κυρίαρχο σύστημα.


Και προς αυτήν την κατεύθυνση θα ήταν άδικο να μην υπογραμμιστεί ο ρόλος που έχει παίξει τόσο το ΚΚΕ όσο και η συνεπής εξωκοινοβουλευτική αντικαπιταλιστική αριστερά, οι οποίοι καλλιεργούν σταθερά μια αντιιμπεριαλιστική συνείδηση και προάγουν σαν εναλλακτική λύση τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας μας.


Ποιος όμως είναι ο χαρακτήρας αυτού του ξεσηκωμού; Ως προς αυτό οι εκτιμήσεις στο ίδιο το εσωτερικό του αριστερού χώρου υπήρξαν έως και αντιθετικές.


Εδώ θα μας απασχολήσει πιο ειδικά η θέση του ΚΚΕ.Το ΚΚΕ, λοιπόν, ορθά κατήγγειλε τον ρόλο των προβοκατόρων κουκουλοφόρων, ορθά επεσήμανε ότι η εργατική τάξη και όχι γενικώς η νεολαία είναι το υποκείμενο της επανάστασης, ορθά μας θύμισε ότι τα προβλήματα της νεολαίας δεν περιορίζονται μόνο σε εκείνα των κατόχων μεταπτυχιακού, ορθά επεσήμανε ότι βία είναι και ο οικονομικός καταναγκασμός και η βία της εργοδοσίας.


Επίσης, καλώς περιφρούρησε τις πορείες του και θα ήταν ακόμη καλύτερο αν αυτό το έπραττε συμμετέχοντας, όπως άλλωστε κατά την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, με τα δικά του μπλοκ και συνθήματα σε κοινές πορείες.


Από την άλλη, όμως, το ΚΚΕ δεν αρκέστηκε να καταγγείλει τους συνειδητούς προβοκάτορες, δεν αρκέστηκε να καταγγείλει τον αντικειμενικά προβοκατόρικο ρόλο του σπασίματος βιτρινών, δεν αρκέστηκε έστω να καταγγείλει όλους όσοι στις διαδηλώσεις κρύβουν τα πρόσωπά τους, ξεχνώντας βεβαίως ότι το ίδιο κάνουν μεταξύ άλλων οι ζαπατίστας και ο υποδιοικητής Μάρκος, ή οι Κορεάτες διαδηλωτές, ξεχνώντας ακόμη ότι η μεταμφίεση αποτελεί συνήθη τεχνική της παρανομίας, αλλά προχώρησε παραπέρα.


Στη βάση μιας λογικής καχυποψίας απέναντι σε κάθε τι μη ελεγχόμενο από το ίδιο, δηλαδή μιας κατεξοχήν σεχταριστικής λογικής, για την οποία πέρα από το άσπρο και το μαύρο δεν υπάρχουν άλλα χρώματα, ακολούθησε μια συλλογιστική η οποία οδηγούσε στην εναντίωσή του συνολικά με το αυθόρμητο ξέσπασμα της νεολαίας.


Κατ' αρχάς το ΚΚΕ όχι μόνο δεν έλαβε υπόψη του ότι το αυθόρμητο κίνημα μπορεί να είναι εκφραστής αιτημάτων πιο προχωρημένων από το οργανωμένο κίνημα, στον βαθμό που αυτό το τελευταίο, όπως πολύ συχνά συνέβη στην Ιστορία με τη σοδιαλδημοκρατία, έχει ενσωματωθεί, αλλά ακόμη ξέχασε ότι, όπως πολύ εύστοχα επεσήμανε ο Λένιν πιο ειδικά, «ο αναρχισμός είναι συχνά ένα είδος τιμωρίας για τα οπορτουνιστικά αμαρτήματα του εργατικού κινήματος»1.


Ταυτόχρονα, υποστηρίζοντας ότι η φτώχεια και η καταπίεση γεννούν νομοτελειακά μόνο «την ανάπτυξη και όξυνση της ταξικής πάλης»2, και όχι και άλλες μορφές αντίδρασης όπως το αυθόρμητο κίνημα ή μορφές όπως ο μουσουλμανικός φονταμενταλισμός ή και μορφές ατομικής βίας, όπως συμβαίνει με τους Παλαιστίνιους κομάντος αυτοκτονίας, ή και ότι μπορεί να οδηγήσουν στον πι0 ακραίο συντηρητισμό, ουσιαστικά ταυτίζει αντιδιαλεκτικά το Είναι με τη συνείδηση.


Αυτό όμως «είναι καθαρός παραλογισμός [και] μια απόλυτα αντιδραστική θεωρία»3.


Αντί λοιπόν το ΚΚΕ να περιοριστεί στην ορθή επισήμανση ότι το αυθόρμητο κίνημα μόνον αν ενταχθεί στη συνειδητή και οργανωμένη πάλη μπορεί να γίνει αποτελεσματικό, διαφορετικά θα λειτουργήσει απλά σαν μια περιστασιακή εκτόνωση, η οποία θα ξεφουσκώσει και θα οδηγήσει στην απογοήτευση όσους συμμετείχαν, υποτιμά τον σημαντικό ρόλο που παίζει το αυθόρμητο ως πρόπλασμα του συνειδητού κι ακόμη παραπέρα φτάνει στο σημείο να το αντιμετωπίζει εχθρικά και να το ταυτίζει με προβοκάτσια.


Οι εντελώς άστοχες αναλογίες με τον ρόλο που έπαιξε η τρομοκρατική ενέργεια στους δίδυμους πύργους, ή ακόμη και με τον εμπρησμό του Ράιχσταγτ, και με τη 17η Νοέμβρη, με δεδομένη την άποψη του ΚΚΕ γι' αυτήν την οργάνωση4, είναι ενδεικτικές αυτής της αντίληψης και ακόμη πιο άμεσα ενδεικτικό είναι αυτό το εξωφρενικό που γράφτηκε στον «Ριζοσπάστη» της 25ης του Δεκέμβρη, δηλαδή ότι το κίνημα αυτό της νεολαίας «στέκεται απέναντι στο εργατικό κίνημα, στην επαναστατική πάλη για την αντικατάσταση του καπιταλισμού από τον σοσιαλισμό, απέναντι στην εργατική τάξη».


Από μια άλλη σκοπιά, το ΚΚΕ ναι μεν ορθά ξεκαθαρίζει ότι η νεολαία γενικά δεν μπορεί να υποκαταστήσει την εργατική τάξη, από την άλλη όμως υποτιμά τον ιδιαίτερο ρόλο της, ξεχνώντας ότι η ίδια η πεπερασμένη φύση της ανθρώπινης ύπαρξης και το γεγονός ότι οι νέοι έχουν όλη τη ζωή μπροστά τους και την ελπίδα να την αλλάξουν, καθώς και το γεγονός ότι είναι πιο αγνοί και λιγότερο διαβρωμένοι από τις κυρίαρχες αξίες, τους οδηγεί πιο εύκολα στην αμφισβήτηση. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πρωτεργάτες όλων των μεγάλων επαναστάσεων και κινημάτων ήταν στη μεγάλη τους πλειονότητα νέοι.


Ο μέσος όρος των Γάλλων επαναστατών της περιόδου 1775-1795 ήταν κάτω από 30 ετών5, τον Λένιν τον αποκαλούσαν παππού στη ρωσική επανάσταση, ενώ πιο πρόσφατα νέοι ήταν και οι ηγέτες της κουβανικής επανάστασης, του γαλλικού Μάη, της δικής μας εξέγερσης του Πολυτεχνείου.


Οσον αφορά πιο ειδικά τη χρήση βίας γενικώς, η γ.γ. της Κ.Ε. του κόμματος, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή, υποστήριξε ότι «με την πραγματική λαϊκή εξέγερση δεν θα σπάσει ούτε ένα τζάμι», λες και υπήρξε ή θα υπάρξει ποτέ τέτοια εξέγερση, λες και η πράξη του Γιάννη Αγιάννη στους Αθλιους του Βίκτωρος Ουγκό να σπάσει τη βιτρίνα του αρτοπωλείου δεν ήταν πράξη λαϊκής εξέγερσης αλλά προβοκάτσια.


Στο ίδιο πλαίσιο ειπώθηκε και το ανήκουστο ότι «δεν μπορεί να υπάρξουν μορφές πάλης που απαγορεύονται»6, λες και η ίδια η σοσιαλιστική επανάσταση είναι νόμιμη για την αστική εξουσία.


Εκείνο όμως που ξεπέρασε κάθε όριο και προκάλεσε σοκ ήταν ένα απίστευτο και όμως αληθινό, πραγματικά προβοκατόρικο πριν απ' όλα για το ίδιο το ΚΚΕ, «διήγημα» που δημοσιεύτηκε στον Ριζοσπάστη7, με τίτλο «Το λάθος τηλεφώνημα ενός φονιά».


Σε αυτό το πολιτικό κείμενο, που εμφανίζεται σαν διήγημα και που θα αποτελέσει μελανή κηλίδα για το ΚΚΕ, με μια πολύ πιο συγκροτημένη δομή απ' ό,τι εκείνη των προκλητικών δηλώσεων Κούγια, αθωώνεται, ναι καλά διαβάσατε, αθωώνεται ο αστυφύλακας - «παιδί της παραδουλεύτρας από το χωριό», που πυροβόλησε «τα κωλόπαιδα» «με σπίτι ιδιόκτητο, τρία αυτοκίνητα, νταντάδες και καθηγητές στο σπίτι», τα οποία του «βρίζανε τη μάνα» και «πήγαν να τον κάψουν σαν λαμπάδα»!!!


Αν δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και πιο ειδικά ο Συνασπισμός, λειτουργώντας σαν ξέφραγη παιδική χαρά όχι μόνο λόγω οργανωτικής αδυναμίας, αλλά και λόγω πολιτικής ελαφρότητας, πράγματι φάνηκε να χαϊδεύουν τα αυτιά των νεαρών που προέβαιναν σε πράξεις βίας, μόνο και μόνο για να τους φανούν αρεστοί, το ΚΚΕ με τη στάση του, ναι μεν κατόρθωσε να αναδειχτεί ως η πλέον υπεύθυνη δύναμη από όλα τα κόμματα8, από τη συντηρητική «σιωπηρή πλειονότητα» των αλλοτριωμένων, πολιτών οι οποίοι εναντιώνονται τόσο σε αυτό το ξέσπασμα όσο και σε κάθε άλλο προοδευτικό κίνημα, που θίγει το όποιο βόλεμά τους, από την άλλη όμως έχασε ένα μεγάλο τμήμα της εξεγερμένης νεολαίας και απογοήτευσε πολλά μέλη, οπαδούς του και ανένταχτους αριστερούς πολίτες.
1. Λένιν, Ο «Αριστερισμός» παιδική αρρώστια του κομμουνισμού, Απαντα, εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή, τόμος 41, σελίδα 152.


Βλέπε σχετικά εισηγητική ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα σε συνέντευξη Τύπου,


Ριζοσπάστης 20 Δεκέμβρη 2008 σελ. 9-103.


Λένιν, Υλισμός και εμπειριοκρατισμός, Απαντα, εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή, τ. 18, σελ. 3504.


Βλέπε σχετικά εισηγητική ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα ό.π.5.


Βλέπε Μ. Vovelle, La mentalite revolutionnaire editions Sociales 1985, σελ. 726.


Βλέπε σχετικά εισηγητική ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα ό.π.7.


Ριζοσπάστης της 28ης Δεκέμβρη, σελίδες 8-9 του ένθετου8.
Με βάση στοιχεία δημοσκόπησης της GPO για τη στάση των κομμάτων στο θέμα των επεισοδίων στην Αθήνα, οι πολίτες θεωρούν ότι το ΚΚΕ τήρησε την πιο σωστή στάση. Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που μετέδωσε το MEGA, στο ερώτημα ποιο κόμμα τήρησε την πιο σωστή στάση στα επεισόδια, το ΚΚΕ συγκεντρώνει 23,4%, το ΠΑΣΟΚ 21,2%, η Ν.Δ. 16,8%, ο ΛΑΟΣ 7,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 5,6%.
--------------------------------------------
Σχόλιο του ΜΕΡΑ Κέρκυρας
Κάτι που χρειάζεται να επισημάνουμε είναι ότι αρκετοί υποστηρικτές της γραμμής του ΚΚΕ ομιλούν περί συνωμοσίας.
Τόσο η Λιάνα Κανέλη (στο MEGA) όσο και ο Κώστας Θυμης (σε Κερκυραικό κανάλι) αλλά και πολλοί άλλοι, υποστηρίζουν την άποψη ότι το αυθόρμητο ξέσπασμα υποκινήται από ξένες δυνάμεις που επιδιώκουν την προσαρμογή της Ελλάδας στις επιδιώξεις τους στην περιοχή .
Δέν έχουμε να κάνουμε, δηλαδή, μόνο με μιά λάθος συμπεριφορά και στάση του ΚΚΕ απέναντι σε μια κίνηση της κοινωνίας που δέν ελέγχει.
Πρόκειται για μιά άποψη που θεωρεί το κίνημα της νεολαίας υποχείριο της CIA και όργανο πιέσεων προς την κυβέρνηση.
Την δέ κυβέρνηση Καραμανλή ως μιά κυβέρνηση που έχει κάνει επιλογές αντίθετες απο αυτές που επιβάλλει ο ιμπεριαλισμός.

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΤΕΜΠΛΟΝΙΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ


Η κατάληψη της χωματερής απο τους κατοίκους του Τεμπλονιού είναι η τελευταία πράξη τους .
Εχουν προηγηθεί πολλές ενέργειες για την οριστική κατάργηση της χωματερής και τις εργασίες για την αποκατάσταση της περιοχής.
Οι τοπικές αρχές αναβάλουν διαρκώς την οριστική λύση του προβλήματος .
Το αποτέλεσμα είναι να έχει μετατραπεί η περιοχη γύρω απο το τεμπλόνι σε κρανίου τόπος και οι σωροί απο τα σκουπίδια να μεγαλώνουν μέσα στις γιορτές.
Το έχουμε πεί πολλές φορές . Οί τοπικές αρχές πρέπει να συγκαλέσουν παγκερκυραική σύσκεψη για την οριστική λύση της διαχείρησης των στερεών αποβλήτων σε ολόκληρο το Νησί και σε βάθος χρόνου.
Αντ'αυτού έχουμε την αστυνομική βία εναντίων των κατοίκων της Λευκίμμης και του Τεμπλονιού.
Ας μήν ελπίζουν ότι θα στρέψουν τους κατοίκους της Πόλης εναντίων των κατοίκων του Τεμπλονίου και της Λευκίμμης και ας φροντίσουν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την οριστική λύση του προβλήματος.
Οι κατοικοί της Πόλης έχουν την αγωνία της επιβίωσης τους και δεν συμμερίζωνται την ανευθυνότητα των τοπικών "Αρχόντων".
Εάν δεν υπάρξουν άμμεσα μέτρα για την λύση του προβλήματος , οι αντιδράσεις θα γενικευθούν .
Δεν έχουμε σκοπό να αφήσουμε τον τόπο μας να καταστραφεί.

Σάββατο, 3 Ιανουαρίου 2009

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΡΗΣΙΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

http://december18th.org/ Ανοίξτε το link και υπογράψτε για τους Αντιρησίες συνείδησης στο Ισραήλ.